Acasa Actualitate-InternaSocial IML: Olimpica de 13 ani decedată în tabără la Buşteni avea alcool în sânge

IML: Olimpica de 13 ani decedată în tabără la Buşteni avea alcool în sânge

scris de Laurentiu Banches
10 afisari

Necropsia realizată Institutului de Medicină Legală (IML) a aratat că fata de 13 ani care a murit după o cazătură de la etaj în tabăra de la Buşteni avea alcool în sânge.

IML: Olimpica de 13 ani decedată în tabără la Buşteni avea alcool în sânge (foto: educationviews.org)

Tot în urma necropsiei IML, s-a stabilit că fata de 13 ani a suferit un şoc traumatic şi unul hemoragic, precum şi mai multe leziuni interne, potrivit rtv.net. În acest caz poliţia ia în calcul mai multe ipoteze, inclusiv pe cea a unei căderi accidentale, dar şi ipoteza tentativei de suicid în cazul elevei.

Eleva de 13 ani din Bucureşti de la şcoala nr. 56 Rose Marti din Bucureşti a murit la Spitalul Orăşenesc Sinaia în timpul nopţii de marţi spre miercuri după ce a ajuns la spital în comă profundă şi şoc hipotermic, medicii fiind foarte rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire. Fata de 13 ani era cazată într-o clădire a Centrului de Pregătire pentru Personalul din Industrie din Buşteni, aflat în subordinea Ministerului Economiei

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Horia Toma, afirma că tabăra este organizată printr-o asociaţie nonprofit a profesorului Mircea Lascu din Zalău, care conduce şi editura Gil, specializată în tipărirea de carte şcolară. De asemenea, directorul Şcolii generale nr. 56 “Jose Marti”, Rozica Ştefan, a declarat că tabăra respectivă nu este organizată de unitatea de învăţământ, care nu are cunoştinţă despre aceasta, adăugând că în incinta şcolii nu a fost niciun anunţ despre această tabără, iar trimiterea elevilor în această tabără este “categoric” opţiunea părinţilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult