Acasa Actualitate-InternaSocial Importăm alimente ca proştii

Importăm alimente ca proştii

scris de B.C.R
2 afisari

Agricultura a oferit o susţinere destul de firavă în ceea ce priveşte creşterea economică în ultimii 10 ani comparativ cu ponderea sa în PIB, se arată într-un raport al economiştilor BCR.

foto: Agerpres

Într-o ţară cu potenţial recunoscut şi des evocat în sectorul agrar dar cu rezultate slabe, principala problemă rămâne fărâmiţarea parcelelor care reduce productivitatea şi descurajează investiţiile.

Economiştii BCR au prezentat un raport privind situaţia din agricultură.

Agricultura a oferit o susţinere destul de firavă în ceea ce priveşte creşterea economică în ultimii 10 ani comparativ cu ponderea sa în PIB, în principal ca urmare a dependenţei mari de condiţiile meteo şi a investiţiilor reduse – se arată în raportul „Potenţialul uriaş al României aşteaptă încă să fie deblocat” realizat de BCR-Cercetare.

Documentul mai arată că preţul porumbului a crescut cu 200% în ultimii cinci ani şi că în general preţurile produselor agro-alimentare cresc în condiţiile în care populaţia globului ar putea ajunge în 2050 la 9 miliarde de locuitori.

Este un motiv pentru care agricultura este un domeniu bun pentru investiţii, au mai spus specialiştii BCR.

România s-a înscris în Top 10 mondial în ceea ce priveşte producţia de porumb în 2010.

În ceea ce priveşte cartoful, România ocupă locul trei în Europa ca suprafaţă cultivată, dar productivitatea este mult în urma altor ţări europene.

50% din necesarul de legume se importă de către ţara noastră

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult