Împuşcături la frontiera cu Ucraină. Contrabandişti prinşi | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaSocial Împuşcături la frontiera cu Ucraina. Contrabandişti de ţigări prinşi

Împuşcături la frontiera cu Ucraina. Contrabandişti de ţigări prinşi

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Şase contrabandişti de ţigări, cinci ucrainieni şi un român, au fost prinşi la frontiera cu Ucraina în timp transportau 60 de colete ce conţineau peste 30.000 de pachete de ţigări de contrabandă, după deschiderea focului.

Pistol

Împuşcături la frontiera cu Ucraină. Contrabandişti de ţigări prinşi

Într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, remis luni de mediafax se arată că poliţiştii de frontieră de la SPF Negreşti au observat în noapte zilei de sâmbătă, 13 octombrie, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Cămărzana, două persoane care cercetau zona. La puţin timp după, pe aceeaşi direcţie a mai fost observat un grup de persoane care se deplasa dinspre frontieră spre interiorul ţării, transportând mai multe colete voluminoase.

În momentul în care au fost somaţi să se oprească, traficanţii de ţigări au încercat să fugă, poliţiştii de frontieră fiind nevoiţi să tragă nouă focuri de avertisment în plan vertical pentru prinderea acestora. Poliţiştii de frontieră au prins şase dintre contrabandiştii de ţigări, ceilalţi abandonând coletele şi reuşind să fugă spre zona muntoasă.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că una dintre persoanele reţinute este Teodor M., în vârstă de 42 ani, din judeţul Satu Mare, iar celelalte cinci sunt cetăţeni ucraineni cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani. La cercetarea terenului au fost descoperite 60 de colete ce conţineau 30.000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 273.600 lei. Ţigările au confiscate, iar cele şase persoane sunt cercetate pentru contrabandă, evaziune fiscală şi trecere ilegală a frontierei de stat, fiind informate şi autorităţile de frontieră din Ucraina în vederea cercetării în comun a cauzei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult