Acasa Actualitate-InternaSocial În “oraşul cel mai sigur“

În “oraşul cel mai sigur“

scris de Marin Neacșu
2.550 Afisari

De cam o săptămână, neînţeleptul Solomon, viitorul fost primar al Craiovei, ţine capul de afiş al presei locale şi naţionale. S-a scris atâta despre ceea ce a făcut sau a scris, încât mă gândeam că ajung atâţia pari la o oală spartă deja.

Craiova accident femeie (rtv.net)

foto: rtv.net

Dar el, nu şi nu, cere cu insistenţă, de juri că e masochist. Că e pervers, ştiam de când a intrat în politică, pentru că nu poţi trece aşa dintr-un partid într-altul fără să ai o doză de pervesitate, undeva în forul intim. Şi a dovedit-o din plin, mai ales în ultimele afirmaţii: ba legate de relaţia sa incestuoasă cu fata de 16 ani, pe care a confundat-o cu Craiova – sau invers, nu mai ştiu – , ba legate de doamna Câmpeanu, pe care ar vrea să o vadă aşa cum umbla el pe stradă, metaforic vorbind, sau cum umblă copiii din şatrele de romi . Probabil, să fie o imagine a copilăriei care încă îl obsedează. Nimic nu este exclus.

Eu, însă, nu despre aceste lucruri vreau să vorbesc. Au scris alţii, şi este suficient. Eu aş vrea să ma refer la imaginea Craiovei lui Solomon, aşa cum spune el, şi nu pot să nu remarc faptul că mai e unul pus în fruntea unei colectivităţi care încă mai crede că îi reprezintă pe cei ce l-au ales cândva sau că acei pe care îi conduce îi sunt supuşi. Boală de ales, ce să faci!

Deci, nu îmi ies din minte cuvintele domnului Solomon, cel care spunea cu inconştienţă, acum câteva zile, că oraşul Craiova este unul din cele mai sigure oraşe şi că ţiganii nu sunt o problemă în oraşul păstorit de el. “Craiova e cel mai sigur oraş din ţară. Interlopii sunt probabil în mintea unora. Oraşul acesta e frumos, extrem de interesant, sigur, oraş universitar şi noi îl denigrăm că nu ne place.“ Nu mai citez şi declaraţia incestuoasă a primarului. Nu merită atâta atenţie visele erotice şi fanteziile sexuale ale viitorului fost primar.

Numai că nu pot să nu constat cum soarta, sau Divinitatea, îi joacă feste. Nici nu a deschis bine gura, nici nu i-a ieşit porumbelul – sau cioara – din gură, că oraşul cel mai sigur a devenit obiect de studiu : o femeie este lovită de maşină şi, imediat, doi romi (un rom şi o roamă, din cei care “nu trăiesc în Craiova” şi nu reprezinţă nici un pericol în “unul din cele mai sigure oraşe”) sar pe femeie să o “ajute”, să fie mai “uşor” transoportată la urgenţă. Deci, oameni săritori în Craiova asta a lui Solomon, care “uşurează” oamenii de griji, cum ar fi grija banilor. Bineînţeles, este un caz izolat, dar, totuşi, UNICAT şi cu totul şi cu totul întâmplător, în “unul din cele mai sigure oraşe”.

Nu ştiu de ce acest caz m-a dus cu gândul la o declaraţie dată cu câteva zile mai înainte de domnul Solomon, la unele acuzaţii venite din partea unui fost coleg de partid. Era domnia sa învinuit că a profitat de nişte informaţii vizavi de o viitoare investiţie şi a cumpărat, de la nişte oameni amărâţi, pâmantul pe unde trebuie să treacă viitorul drum expres Craiova–Piteşti .

Iată, ce spunea primarele: “Să îi spui domnului, cum îl cheamă, că eu mi-am luat terenuri la Videanu, acolo, pe centură, am fost deştept”. Dacă, a profita de o informaţie pe care o ai, datorită funcţiei pe care o ocupi, şi cumperi pe un preţ de nimic nişte pământuri de la oameni sărmani şi îi “ajuţi “ să scape de grija banilor pe care îi puteau eventual câştiga, atunci, să nu mire pe nimeni dacă acel care a fost filmat jefuind acea femeie, va spune: “Să îi spui domnului, cum îl cheamă, că eu am luat ce am găsit acolo în buzunarele femeii, pentru că am fost deştept“.

Situaţiile sunt similare. Doi oameni deţin o informaţie, se află la locul “potrivit”, la momentul potrivit, şi … se servesc singuri. Unde ar fi locul cel mai potrivit pentru astfel de oameni, nu e greu de înţeles. De ce se întamplă astfel de fapte, ca acel prezentat la tv cu femeia lovită, într-un oraş condus de un astfel de primar, nu trebuie să mai mire pe nimeni. La aşa primar, aşa oameni.

Întrebarea este: cât vor mai accepta craiovenii asta ?

16 comentarii

Pribeagul 20-04-2012 - 18:22

„Întrebarea este: cât vor mai accepta craiovenii asta ?”

Intrebarea nu trebuie adresanta numai craiovenilor. Intrebarea este de interes pentru Romania , Europa, intreaga umanitatea.

Pe ce lume traim? Cum pot fi suportati de catre umanitatea asemenea… specii, zis umane, pentru ca oamenii nu sunt.

Intimplarea incredibila a avut loc intr-un oras cu zeci de mii de locuitori. Mi-e greu sa cred ca se poate intimpla sa ceva. Este o situatie mai incredibila decit daca intr-o padure niste salbaticiuni hamesite ar da peste un cadavru si l-ar devora.

Cit mai poate dura o asemenea situatie?

Incredibil!

Solomon ala, este un timpit, stare pe care a dovedit-o si prin luarea de atitudine pe care a avut-o azi.

BULA 20-04-2012 - 19:50

Solomon este tigan si vrea voturile tiganilor.

Pribeagul 20-04-2012 - 20:32

Se pare ca lui Parpanghel, azi, i se taie „dreptul la opinie”. 🙁

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 20-04-2012 - 20:42

Ce cumsecade ai devenit pribeagule, dar sa nu moara ranza’n tine, articolele mele vor reaparea .

Pribeagul 20-04-2012 - 20:51

Chiar daca sunt cumsecade, mi-e greu sa inteleg cum poti sa-l compari pe Solomon de Craiova cu Inteleptul Solomon. 🙂

urbos 20-04-2012 - 21:17

Si intelepciunea lui Pacala era cu mult mai tare decat a prapaditului ala de Solomon.

digital 20-04-2012 - 21:34

boi ăștia,nu mi se par a fi înțelepți,din contră…

urbos 20-04-2012 - 22:17

Care boi?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 20-04-2012 - 22:21

@ a.ka ka Turbos (varu Sandel Dantescu),normall ma’h loaza, daca tu ai absolvit scoala de la baneasa , unde era comandant andriusa ceasca, sa fi in prosternare fata de un simbol national socialist, ma’h loaza carele esti, iar Solomon Inteleptul afost o …nascocire a reginei de SABA, si astia eru imperiailsti, tu admirator de cacaleni…

digital 20-04-2012 - 22:21

…solomonii,lu pește prăjit….

digital 20-04-2012 - 18:43

nu te supăra dar tâmpiții își aleg tâmpiții care să-i conducă!
geaba-mi vorbești pribege,de oraș cu zeci de mii de locuitori,…..iar comparația ta cu faza din pădure este total irelevantă!

Pribeagul 20-04-2012 - 20:28

Recunosc. Formularea n-a fost corecta.

Este credibil ca in padure animalele sa devoreze un cadavru sau un muribund.

Este incredibil ca in Craiova sa se intimple ceea ce s-a intimplat. Pare mai degraba o farsa, o reactie la afirmatia lui Solomon „“Craiova e cel mai sigur oraş din ţară.”.

„…comparația ta cu faza din pădure este total irelevantă!” ?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 20-04-2012 - 22:44

Tu loaitr’ha , nu emiti ti ideile principale cu scoala de subofiteri de MAI de la Baneasa, tzagani sant mici ucenici viv-a vis ce phuura romanasii, din anii de dupa ceasca a-ti furat totul LA romanica, de la rulmenti si pina la efigiille de pe stema cu sonde cu tot, iar graul de pe efigie este de contrabanda cu vamesi pe post de agricultori si aia subventionati de ROMEpuy!…

Ciu Huhu 21-04-2012 - 07:21

Romi=tigani.

TOM Cc 21-04-2012 - 12:05

CORECT !!! SOLOMON CE ESTE ??? DIN CE PARTID FACE PARTE ?? DIN CEL CARE ESTE LA GUVERNARE !! ADICA ,NISTE BORFASI ,HOTI !!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult