Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE- Politia striga „Jos Guvernul!”, „Jos Basescu!” Protestatarii au ajuns la Palatul Cotroceni

UPDATE- Politia striga „Jos Guvernul!”, „Jos Basescu!” Protestatarii au ajuns la Palatul Cotroceni

scris de Ziua Veche
3 afisari

UPDATE ora 13,15În sunetul fanfarelor militare şi a imnului României participanţii la mitingul din Piaţa Victoriei se încolonează pentru a se deplasa spre Palatul Cotroceni pe traseul Piaţa Buzeşti – Piaţa Cotroceni.

 Liderii sindicali din poliţie fac apel la jandarmi să asigure ordinea alături de colegii lor din poliţie.

 „Am cerut în toate negocierile guvernanţilor să nu se joace cu răbdarea sindicaliştilor. Am cerut un salariu minim decent am cerut condiţii bune de muncă, am cerut păstrarea legislaţiei care reglementează piaţa forţei de muncă dar nu am fost ascultaţi. Ne ducem la Controceni pentru a-l întreba pe preşedintele Traian Băsescu de ce nu acceptă că acest guvern este incompetent, că România merge pe un drum prost, a declarat Bogdan Iuliu Hossu, preşedinte al CNS Cartel Alfa care alături de liderii sindicali din poliţie se află în faţa coloanei de manifestanţi.

UPDATE-ora 11,50 – Câteva mii de sindicalişti din penitenciare şi poliţie s-au reunit într-un miting de protest în Piaţa Victoriei din Capitală.

 Personalul în uniformă cere guvernanţilor revenirea la salariile din decembrie 2009, stoparea disponibilizărilor, alocarea banilor necesari pentru dotarea sediilor şi asigurarea condiţiilor normale de desfăşurarea activităţii de agent de poliţie sau lucrător în penitenciare. Oameni în uniformă sunt veniţi din toate judeţele ţării ai căror lideri judeţeni rând pe rând iau cuvântul la tribuna improvizată de membri CNS Cartel Alfa din Piaţa Victoriei.

 Protestele sindicaliştilor sunt însoţite de solicitări precum demisia Guvernului, demisia preşedintelui Traian Băsescu.

Mitingul este autorizat până în jurul orei 18,00, spun reprezentanţii federaţiilor sindicatelor din poliţie şi penitenciare.

În piaţă sunt asteptaţi şi sindicalişti din ramurile economice din cadrul CNS Cartel Alfa cum ar fi metalurgia, construcţii de maşini şi chimie. Circulaţia în Piaţa Victoriei este îngreunată iar forţele de ordine, care au înconjurat demonstranţii, sunt mult mai numeroase decât numărul participanţilor la miting.

Miting politisti foto AGERPRESDemonstranţii din Piaţa Victoriei vor pleca în marş, la ora 12.30, spre Palatul Cotroceni, pentru a discuta cu preşedintele Traian Băsescu, a anunţat preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Iuliu Hossu.

Sute de poliţişti membrii ai Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual, afliată la CNS Cartel ALFA protestează, vineri, în Piaţa Victoriei.
,,Protestul naţional al poliţiştilor nu este şi nu trebuie interpretat drept grevă. Acţiunea poliţiştilor este similară protestului magistraţilor din luna septembrie 2009. Acţiunea de protest a poliţiştilor este constituţională, în sensul corespondenţei dintre salarizarea afectată şi munca depusă”, a declarat Marius Gruia, preşedinte al FNSPPC.

Limitarea activităţilor de serviciu a început în data de 20 septembrie 2009 şi va fi proporţională cu scăderile salariale care au fost impuse poliţiştilor şi personalului contractual. Pe durata protestelor, poliţiştii vor respecta cât mai strict prevederile legale şi metodologiile specifice, chiar dacă aceste rigori ar putea micşora fluenţa unor activităţi sociale. În tot acest timp, poliţiştii nu vor mai munci suplimentar, peste programul de lucru, decât în situaţii excepţionale.
Revendicările sindicaliştilor sunt focalizate pe rezolvarea favorabilă a următoarelor probleme: drepturi salariale revizuirea planului de disponibilizare a cadrelor din M.A.I., eliminarea practicii de muncă neplătită, aplicată constant poliţiştilor, modificări, urgente, ale Legii nr.360/2002 privind Statutul poliţistului.

,,Încheierea protestelor naţionale prin limitarea activităţii se va stabili în funcţie de rezultatele obţinute la revendicările sindicale„, a precizat Marius Gruia

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult