Acasa Actualitate-InternaSocial În România au avut loc 162 de cutremure în 2014

În România au avut loc 162 de cutremure în 2014

scris de M. BÂTCĂ
104 Afisari

România este una dintre ţările cu o semnificativă expunere la catastrofe naturale, cutremurele şi inundaţiile fiind cele două fenomene care ameninţă cu precădere locuinţele românilor.

România: 1 cutremur la două zile, 22 de judeţe afectate de inundaţiile din acest an, 14 incendii pe zi

România: 1 cutremur la două zile, 22 de judeţe afectate de inundaţiile din acest an, 14 incendii pe zi

În acest context, cel mai important demers de promovare a conceptului de asigurare a locuinţelor în România, Campania „Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuinţe”, continuă în acest an, în perioada 1-31 octombrie.

 În primele 8 luni din acest an, datele Institutului Naţional pentru Fizica Pământului arată că pe teritoriul României au avut loc 162 de cutremure, ceea ce înseamnă cel puţin câte unul la fiecare două zile. De asemenea, de la începutul anului şi până în prezent, peste jumătate din judeţele României (22) au fost afectate de inundaţii provocate de precipitaţii abundente.

Catastrofele naturale nu sunt singurele riscuri care ameninţă locuinţele românilor. Incendiile, de exemplu, reprezintă un alt pericol major. În România, datele publicate recent de IGSU – Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă arată că, în primele 8 luni din acest an, au avut loc peste 3.500 de incendii, ceea ce conturează o medie de 14 incendii pe zi.

Octombrie – „Luna Asigurărilor de Locuinţe”

Luna octombrie este asociată, la nivel mondial, cu lupta împotriva catastrofelor naturale, înca din decembrie 1989, când Adunarea Generală a Naţiunilor Unite desemna, oficial, data de 13 octombrie drept Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

Campania naţională de informare „Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuinţe”, susţinută de  ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară, este organizată, în parteneriat, de UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România, PAID – Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor, UNSICAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România şi APPA – Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor.

Campania vizează creşterea gradului de conştientizare a românilor cu privire la pericolele la care este expusă locuinţa lor, precum şi informarea acestora despre formele de protecţie financiară pe care le oferă încheierea unei asigurării obligatorii sau facultative. Astfel, în cadrul campaniei, 500.000 de broşuri informative dedicate vor fi distribuite în toată ţara.

Detalii despre această campaie găsiţi AICI 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS