Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE – În timp ce mii de oameni îi cer demisia în stradă, Piedone face monument la Colectiv

UPDATE – În timp ce mii de oameni îi cer demisia în stradă, Piedone face monument la Colectiv

scris de D.P.
21 afisari

UPDATE – Protestul de la București, început în jurul orei 18,00, la Piața Universității, s-a încheiat după miezul nopții de marți spre miercuri, după mai mult de șase ore în care manifestanții s-au deplasat la sediile unor instituții publice, între care Guvernul, Ministerul Afacerilor Interne, Parlament, Primăria sectorului 4.

Câteva mii de manifestanți în București și alte câteva sute în țară au cerut, marți, demisiile premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea și a primarului sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

Protestul organizat pe rețelele sociale a venit la patru zile de la incendiul din club Colectiv, în care au murit 32 de tineri, iar peste 140 au fost răniți.

La București protestul a adunat peste 25.000 de participanți, în principal tineri.

UPDATE – Protestatarii au ajuns din nou, marți seară, în Piața Universității, unde continuă să scandeze lozinci și să fluture steaguri tricolore.

protest colectivO parte dintre miile de manifestanți a mers și la clubul Colectiv, pentru a aduce un omagiu celor care și-au pierdut viața în incendiul de la sfârșitul săptămânii trecute.

În drum, ei au trecut pe lângă Patriarhie, manifestându-și revolta față de poziția Bisericii Ortodoxe Române după incendiul de la Colectiv.

Ei au protestat și în fața Primăriei sectorului 4, cerând demisia edilului Cristian Popescu-Piedone.

Manifestanții s-au declarat dezamăgiți de clasa politică. Ei au purtat bannere cu inscripții precum ”Corupția ucide”, ”Noi suntem generația care schimbă istoria”, ”O dorință sinceră — România liberă”, ”Până ieri am tăcut, de azi încep să urlu” și au fluturat steaguri tricolore.

Protestatarii au aprins candele în fața primăriei și au spus o rugăciune pentru victimele de vinerea trecută.

Oamenii s-au strâns inițial în Piața Universității, după care au plecat către Guvern, iar ulterior au protestat la Ministerul de Interne, Palatul Parlamentului și Primăria sectorului 4.

Protestatarii au ajuns marți seară în fața Primăriei sectorului 4, scandând lozinci împotriva primarului Cristian Popescu Piedone.

Aceștia cer demisia edilului, dar și a Guvernului. Manifestanții scandează ”Rușine, rușine să vă fie”, ”Hoții”, ”Colectiv”, ”Nu aveți coloană decât oficială”. Ei reclamă că trăiesc în ”țara dezinteresului național”.

În fața primăriei s-a format cordon de jandarmi. În continuare se protestează pașnic. Manifestanții anunță că vor continua și în zilele următoare protestele.

Cei aproximativ 15.000 de manifestanți care protestează în Capitală au ajuns marți seara la Palatul Parlamentului.

Câțiva dintre aceștia au sărit gardul în curtea Palatului Parlamentului, însă ulterior au revenit asupra gestului, la insistențele forțelor de ordine, dar și la sfatul celorlalți manifestanți.

UPDATE – Peste 10.000 de oameni care cer demisiile primarului Cristian Piedone, ministrului Gabriel Oprea şi premirului Victor Ponta, pentru tragedia din clubul Colectiv, au ajuns la Guvern.

În faţa Guvernului, manifestanţii au fost întâmpinaţi de zeci de jandarmi, care le-au oprit înaintarea spre clădire.

Pe drum, protestatarii au întâlnit o maşină de pompieri şi au început să strige: „Cinste lor, cinste pompierilor”, iar aceştia le-au răspuns la scandări cu sirena.

De asemenea, le-au strigat celor aflaţi în maşini pe bulevard „Şi voi aveţi copii”.

Oamenii strigă „Ruşine să vă fie”, „Demisia”, „Piedone nu uita, a venit şi vremea ta”, „Jos Oprea”, „Jos Ponta”, „Piedone asasin, Oprea asasin”, „Toate partidele politice, aceeaşi mizerie”, „Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă”, „Ultima soluţie, înc-o revoluţie”.

Ei au venit cu steaguri naţionale, poze cu tinerii decedaţi în incendiu şi cu pancarte pe care scrie „Corupţia ucide”, „Corupţia, indiferenţa şi lăcomia ucid toată România”, „Politicieni, toţi sunteţi vinovaţi de masacrarea României”.

UPDATE – Manifestanții care participă la mitingul împotriva primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, au ajuns marți seară în Piața Victoriei.

În zona Guvernului sunt efective importante de jandarmi. Nici premierul Victor Ponta și niciunul dintre miniștri nu se află la această oră în sediul Guvernului.

Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, anunţă, marţi seară, în timp ce mii de oameni îi cer demisia în Piaţa Universităţii, pentru tragedia din Clubul Colectiv, că în rondul din zona localului va fi ridicat un monument în memoria victimelor – ”monumentul celor fără de vină”.

miting universitatePeste 5.000 de manifestanţi adunaţi, marţi seară, în Piaţa Universităţii au pornit spre sediul Guvernului, cerând demisiile primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, ministrului Gabriel Oprea şi premierului Victor Ponta.

Piaţa Universităţii a fost blocată de cei care demonstrează. Oamenii au venit cu steaguri naţionale şi cu pancarte pe care scrie „Corupţia ucide”, „Corupţia, indiferenţa şi lăcomia ucid toată România”, „Politicieni, toţi sunteţi vinovaţi de masacrarea României”.

Oamenii strigă „Ruşine să vă fie”, „Piedone nu uita, va veni şi vremea ta”, „Jos Oprea” şi „Jos Ponta”.

Majoritatea sunt tineri şi spun că au venit în piaţă pentru a manifesta împotriva indiferenţei şi coprupţiei din rândul autorităţilor, care duc la tragedii.

Protestatarii au adus lumânări şi flori pe care le-au depus pe lângă fântână, formând şi o cruce din lumânări.

Protestul a fost anunţat pe Facebook, pe pagina ”Demisia Piedone, subordonaţilor lui şi tuturor celor răspunzători”, însoţit de mesajul ”Să nu mai lăsăm oamenii să fie sacrificaţi în numele şpăgii!”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult