Acasa Actualitate-InternaSocial In ultimul an, bucurestenii au dat 10 milioane de euro la biserica

In ultimul an, bucurestenii au dat 10 milioane de euro la biserica

scris de Ziua Veche
23 Afisari

.Jumatate din populatia Bucurestiului declara ca merge regulat la biserica. Sumele declarate ca platite la biserica de locuitorii Capitalei, in ultimul an, se ridica la aproximativ 10 milioane de euro.


Doar 12% din bucuresteni declara ca nu merg deloc la biserica iar alti 38% declara ca merg doar la evenimente speciale (Paste, nunti, botezuri), arata un studiu al SNSPA efectuat pe un esantion de aproximativ 1500 de persoane. Practic, jumatate din populatia Capitalei declara ca merge regulat la biserica, de la saptamanal (14%) la o data la cateva luni (18%). De asemenea, din cei care merg la biserica, doar 3% au declarat ca nu au dat bani, in timp ce 67% nu au vrut sa declare sumele reale. „Extrapoland datele estimate din esantion la nivelul populatiei adulte a Bucurestiului, putem afirma ca sumele declarate ca platite la biserica in ultimul an reprezinta o suma de aproximativ 10 milioane de euro”, arata autorii studiului. De asemenea, 53% din respondenti au declarat ca nu au primit in ultimul an vreo chitanta/bon fiscal de la Biserica pentru sumele pe care le-au platit. La intrebarea „Omul se trage din maimuta sau a fost creat de Dumnezeu?”, peste 60% au raspuns ca omenirea este rodul creatiei divine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult