Acasa Actualitate-InternaSocial În următoarele 7-10 zile. Nu este pericol de inundaţii

În următoarele 7-10 zile. Nu este pericol de inundaţii

scris de Marius Bâtcă
6 afisari

În următoarele 7-10 zile nu există pericol de inundaţii pe cursurile de apa, a declarat, miercuri, Ana-Maria Agiu, purtător de cuvânt al Administraţiei Naţionale “Apele Române”.

Purtătorul de cuvânt, citat de Agerpres, a precizat că surplusul de apă rezultat din topirea zăpezilor va fi preluat fără probleme în lacurile de acumulare care sunt în prezent pe jumătate goale.
“Pentru următoarele 7-10 zile, nu există pericol de inundaţii pe cursurile de apă. Surplusul de apă rezultat din topirea zăpezilor care va ajunge în cursurile de apă va fi preluat fără probleme în lacurile de acumulare, în prezent pe jumătate goale. Dacă se vor păstra minimele negative în timpul noptii, zăpada nu se va topi brusc. De asemenea, dacă nu vor apărea precipitaţii lichide, care antrenează o topire mai rapidă a zăpezii şi o creştere a surplusului de apă, nu ne aşteptăm la fenomene deosebit de periculoase, pentru următoarele 7-10 zile”, a afirmat Agiu care a adăugat că în zonele de câmpie poate apărea fenomenul de băltire, în atare condiţii autorităţile locale fiind nevoite să îndepărteze zăpada depusă în zona caselor.

“În zonele de câmpie, este posibil să apară fenomenul de băltire, de aceea este util ca autorităţile locale să ia măsurile necesare de îndepărtarea a zăpezii din zona caselor, să cureţe şanţurile şi rigolele, pentru a face traseu zăpezii spre cursurile de apă”, a spus purtătorul de cuvânt al ANAR. Ana-Maria Agiu a precizat că prognoza este elaborată pentru un interval de şapte-maxim 10 zile şi se reactualizează zilnic

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS