Acasa Actualitate-InternaSocial Inca 50.000 de vouchere pentru programul “Rabla”

Inca 50.000 de vouchere pentru programul “Rabla”

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Ministrul mediului Laszlo Borbely a declarat ca in prima luna a programului “Rabla” romanii au cumparat peste 4000 de masini noi, folosind peste 11.400 de vouchere iar 50.000 de tichete se vor pune pe piata in scurt timp.

Prezent la Targul de produse si tehnologii de mediu – Romenvirotec, Laszlo Borbely a anuntat ca, pana in prezent, unitatile Remat din intreaga tara au casat deja 45.000 de masini mai vechi de 10 ani. “Din cele 4.079 de masini noi, 2.477 sunt de productie romaneasca iar acum vor fi tiparite vouchere noi pentru programul Rabla iar acestea vor ajunge la Administratia Fondului pentru Mediu care va incepe imediat distribuirea lor catre Remat-urile din tara. E un succes enorm.Cele 60.000 de vouchere aprobate initial s-au epuizat. Dupa numai patru saptamani, avem deja 45.000 de masini vechi deja casate”, a afirmat Borbely. Acesta a mai declarat ca fiecare Remat va primii din noua transa de 50.000 cate 200 sau 300 de bucati pentru a nu mai fi probleme precum cele din prima parte a programului. Editia de anul acesta al programului “Rabla” a inceput in 18 februarie si a debutat cu schimbari fata de editiile precedente. In 2010 in schimbul unei masini casate proprietarul primeste tichetul pe care il poate valorifica la liber si posibilitatea de a folosi maximum trei astfel de cupoane pentru cumpararea unei masini noi. Prima de casare pentru un automobil vechi predat la Remat este in acest moment de 3.800 lei iar tichetele se vand pe sub mana cu 1.500-1.700 lei. De vineri, 19 martie va incepe si programul Rabla pentru tractoare, in cadrul acestuia fiind aprobati 17 distribuitori, iar prima de casare este de 17.000 lei. “Deja am aflat ca sunt distribuitori care au venit cu oferte de tractoare mai ieftine. Sunt convins ca si acest program va fi un succes”, a spus ministrul.

 Casa verde in doua luni

 In ceea ce priveste programul Casa Verde, persoanele care vor sa-si instaleze centrale pe energii regenerabile ar putea avea acces la program probabil in luna mai, potrivit ministrului. Ministrul mediului a declarat joi ca programul Casa Verde pentru populatie ar putea fi lansat in doua luni. “Programul Casa Verde a fost finalizat inca din 2008. Din motive pe care nu le inteleg, in 2009 nu a fost promovat”, a declarat Lazslo Borbely. Acest program este destinat exclusiv persoanelor fizice care, daca isi vor instala o centrala bazata pe energi noi, panouri solare sau turbine eoliene, vor primii de la stat intre 60-70% din suma totala necesara instalarii.

0 comentariu

hu hu de calitate 09-07-2010 - 15:09

ce ba, forumisti de duminica, l-ati uitat deja pe Marius Tuca? Ati trecut toti de partea vechiului sau amic Dan Diaconescu?

Kc-în Huhu 09-07-2010 - 15:15

Pai cum sa nu-i dea CNSAS-ul aviz favorabil lui Vosga? Nu-i acolo jupin Dinescu, cel mai mare ordinar din citi au existat?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult