Acasa Actualitate-InternaSocial Încă o persoană a murit de gripă nouă la Iaşi

Încă o persoană a murit de gripă nouă la Iaşi

scris de D.S.S.
4 afisari

O femeie de 29 de ani a murit la Iaşi de gripă nouă. Femeia suferea de mai multe afecţiuni şi a fost internată vineri la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi. În ciuda eforturilor depuse de medici, pacienta a decedat la spital a doua zi. Institutul Cantacuzino a confirmat luni după-amiază prezenţa virusului A/H1N1 în organismul femeii.


Gripa porcina a facut o noua victima la Iasi

Gripa porcina a facut o noua victima la Iasi


Potrivit medicilor, aceasta nu ar fi efectuat recent nicio călătorie în altă ţară.

Acesta este al doilea deces cauzat de virusul A/H1N1 înregistrat anul acesta în România. Primul caz s-a înregistrat tot la Iaşi, unde un bărbat de 60 de ani, care fusese internat în stare gravă la Spitalul de Pneumoftiziologie, a murit la spital.

În acel caz, bărbatul a început să se simtă rău la scurt timp după ce s-a întors dintr-o vacanţă în Egipt pe care a făcut-o de sărbători. El s-a prezentat la spital, unde medicii l-au informat că este posibil să fi contractat virusul A/H1N1, însă bărbatul a refuzat să fie internat, pe motiv că boala nu ar fi una severă.

Ulterior, starea bărbatului s-a înrăutăţit, astfel că a fost internat în stare gravă în Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi. Luni dimineaţă, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi a anunţat decesul pacientului.

În prezent, la Iaşi mai există două cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul gripei porcine. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani şi o femeie de 34 de ani. Medicii susţin că starea de sănătate a acestora este una bună.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult