Incendiu Confort City - comunicatul oficial al pompierilor | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaSocial Incendiu Confort City – comunicatul oficial al pompierilor

Incendiu Confort City – comunicatul oficial al pompierilor

scris de B.C.R
7 afisari

Incendiu Confort City – Pompierii de la ISU Bucureşti au întâmpinat greutăţi în stingerea incendiului care a izbucnit marţi la un bloc dintr-un complex de locuinţe din localitatea Popeşti-Leordeni din caza faptului că reţeaua de hidranţi de la acest complex nu a funcţionat iar pompierii militari au fost nevoiţi să folosească apă din rezerva proprie, din râul Dâmboviţa şi de la un agent comercial, precizează un comunicat de presă emis de IGSU.

INCENDIU la complexul rezidenţial Confort City, din Sectorul 3 al Capitalei

Incendiu Confort City – De asemenea, la sosirea la faţa locului echipajele au întâmpinat greutăţi la intrarea în complexul Confort City, din cauza barierelor de acces şi a autovehiculelor aflate în parcare, fiind necesară mutarea acestora pentru a permite desfăşurarea intervenţiei.

Pentru stingerea incendiului, pompierii au avut nevoie de peste 30 de autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 10 autospeciale de lucru la înălţime, două maşini de descarcerare şi mai multe ambulanţe SMURD, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Dealu Spirii’ al Municipiului Bucureşti şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Codrii Vlăsiei’ al Judeţului Ilfov.

Pentru coordonarea intervenţiei, la faţa locului s-au deplasat inspectorul general al IGSU, colonelul Marcel-Sorin Lucaciu, şi împuternicit-şef al Centrului Operaţional Naţional, colonelul Marius Dogeanu, precizează IGSU.

Incendiu Confort CityPotrivit comunicatului IGSU, în conformitate cu prevederile art. 30 din Legea nr. 307/2006, coroborate cu art.1 din H.G.R. nr.1739/2006, pentru blocurile de locuinţe beneficiarul nu trebuie să solicite şi să obţină avizul/autorizaţia de securitate la incendiu, cu condiţia ca regimul de înălţime să nu depăşească P+11.

‘Conform reglementărilor tehnice în vigoare (Normativ de siguranţă la foc a construcţiilor, indicativ P 118-99; Normativ pentru proiectarea mansardelor la clădiri de locuit, indicativ NP 064-02), este permisă mansardarea clădirilor de locuit dacă se respectă condiţiile de protejare la foc cu materiale incombustibile a structurii portante a acoperişului şi a condiţiilor de compartimentare la foc (prin elemente incombustibile) dintre blocuri, tronsoane şi apartamente.
În conformitate cu prevederile art. 13 lit. h din Legea nr. 307/2006, consiliul local trebuie să asigure includerea în planurile de organizare, de dezvoltare urbanistică şi de amenajare a teritoriului a căilor de acces pentru intervenţii, a lucrărilor pentru realizarea sistemelor de anunţare, alarmare, precum şi de alimentare cu apă în caz de incendiu’, precizează IGSU.

Incendiul a izbucnit la mansarda din lemn a clădirii, pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp, extinzându-se şi la etajul 10 al blocului de locuinţe. Focul s-a propagat ulterior pe faţadă, la etajele inferioare, cuprinzând în plan orizontal toate cele opt scări ale imobilului şi afectând mai multe apartamente.

Un pompier militar de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Dealu Spirii’ al Municipiului Bucureşti a fost intoxicat cu fum şi gaze toxice şi a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca pentru îngrijiri medicale. De asemenea, mai multe persoane au suferit atacuri de panică sau au inhalat fum, primind ajutor medical de la echipajele SMURD prezente la faţa locului.
Pompierii acţionează marţi seară pentru stingerea ultimelor focare ale incendiului, urmând ca pe durata nopţii să rămână la locul intervenţiei pentru verificări şi pentru supraveghere.

6 comentarii

Pkly 02-10-2012 - 21:38

D-nii pompieri si d-nii,,cu putina gandire din tacma arhitectiilor si constructorilor”ce se va intampla cu rRomanika daca vor incepe sa ia foc zidurile de blocuri si de case ,,anvelopate,in veslie,cu placi de polistiren”…musai de 10 ?!

DXN 02-10-2012 - 21:47

Draca Pecali,
Gred ga ar drebui sa-tz revezi gunostintili cramatigale!

Pkly 02-10-2012 - 22:15

Asa este d-le,cum zici… Dar nimic-nimic nu ne spuneti si d-voastra despre camasuiala blocului facuta din polistiren de 10 cm si care ardea ca o torta ?

DXN 02-10-2012 - 22:38

Este foarte corect Pecali!
„Camasuiala” asta exterioara de 10 cm din „ignifugabil” este cel mai mare risc de incendiu pentru blocurile „anvelopate” electoral!
Nu face mare lucru, deoarece izotermizarea trebuia facuta pe interior, asa cum s-a inceput prin 1986 in Bucuresti, iar „ignifugabilu’ ” arde ca polistirenu’! 😉
Nu sunt -dar cred ca nu trebuie sa fii mare- specialist, insa ne dam seama ca de la mansarda focul a ajuns pe exterior la etaje inferioare cu 2-4 nivele?????
P.S. Vine dobresandupsiho si ne lamureste!

Pkly 03-10-2012 - 07:42

Aici,la periferire,treaca-mearga…dar sa vedem ce se intampla si prin centrul Bucurestiului:
-Unii,de la Kocor,au sudat platbanda pe stalpii de rezistenta ai cladirii de la nivelul solului ca sa poata sa le tina geamurile exterioare…
-altii,acum,la o cladire,,veche”din p-ta Sf Gheorghe practica metoda carpacelii zidariei exterioare de caramida,cu sina de tramvai fixata-n buloane !
Ce tzara…

heheileanu 02-10-2012 - 22:39

„cinstitele” afaceri ale marelui roberto-po-pontacului !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult