Incendiu Confort City: Ajutoare din fondul de rezerva pentru victime | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaSocial Incendiu Confort City: Consiliul local îi va ajuta pe cei afectaţi din fondul de rezervă

Incendiu Confort City: Consiliul local îi va ajuta pe cei afectaţi din fondul de rezervă

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Consiliul local Popeşti-Leordeni a decis deblocarea fondului de rezervă pentru a-i sprijini pe oamenii ale căror locuinţe au fost distruse de incendiul care a avut loc la complexul rezidenţial Confort City.

Incendiu Confort City: Consiliul local îi va ajuta pe cei afectaţi din fondul de rezervă

Într-un comunicat de presă al Prefecturii Ilfov, remis miercuri, 3 octombrie de Agerpres se precizează că “”În urma solicitării Prefectului, Consiliul local al oraşului Popeşti-Leordeni a luat hotărârea deblocării fondului de rezervă în vederea sprijinirii persoanelor afectate de incendiu”. De asemenea s-a menţionat faptul că “S-a solicitat luarea măsurilor necesare pentru protejarea bunurilor rămase în imobil şi prevenirea producerii unor evenimente negative, relocarea în zonă, pe timpul nopţii, a patru echipaje de poliţişti de ordine publică, trei echipaje de jandarmi şi două echipaje de poliţişti de intervenţie rapidă. Pentru toate persoanele afectate s-a luat măsura evacuării şi cazării într-un hotel de pe raza municipiului Bucureşti, precum şi a asigurării hranei necesare”.

Deciziile au fost luate după ce Prefectul judeţului Ilfov, Florentina Pencea, a cerut convocarea de urgenţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Popeşti Leordeni. În urma incendiului, mai multe etaje ale unui imobil au fost mistuite de flăcări, iar potrivit Prefecturii Ilfov, niciun locatar nu a fost rănit.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost sesizat marţi prin apel de urgenţă 112 că un incendiu a izbucnit în oraşul Popeşti-Leordeni, la mansarda unui bloc din incinta complexului rezidenţial Confort City. De asemenea, la faţa locului s-au deplasat patru echipaje de poliţie rutieră din cadrul IPJ Ilfov, în vederea facilitării accesului autospecialelor de intervenţie la locul evenimentului, 24 de poliţişti de ordine publică, două echipaje de luptători de intervenţie rapidă şi patru echipaje de jandarmi pentru delimitarea zonei afectate şi prevenirea oricăror altor incidente. După sosirea la locul intervenţiei, pompierii au constatat că mansarda construcţiei ardea în proporţie de 100% , iar focul se extindea către etajele 10 şi 9. Atunci s-a luat măsura evacuării persoanelor aflate în imobil, precum şi protecţia etajelor inferioare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult