Incendiu forestier în Harghita – mai multe hectare au ars | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaSocial Incendiu forestier în Harghita – mai multe hectare de pădure au ars

Incendiu forestier în Harghita – mai multe hectare de pădure au ars

scris de Z.V.
23 afisari

Un incendiu care a izucnit duminică, 30 septembrie, în zona Vârfului Pângăraţi a ars peste zece hectare de pădure şi resturi de exploataţie forestieră, intervenţia continuând şi luni, 1 octombrie.

Incendiu forestier în Harghita – zece hectare de pădure au ars

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciubotariu, a declarat pentru Agerpres, că pentru stingerea incendiului au acţionat pompieri de la Detaşamentul Gheorgheni şi de la Serviciul Voluntar din municipiu. Pompierii au rămas în supraveghere şi în timpul nopţii, iar intervenţia continuă şi în ziua de luni, 1 octombrie.

Din cele zece hectare cuprinse din flăcări, patru hectare sunt resturi de exploataţie forestieră, trei hectare de plantaţie de molid din regenerare naturală şi trei hectare de coronament de pădure bătrână. Alina Ciubotariu a precizat că intervenţia este dificilă, întrucât incendiul se manifestă într-o zonă abruptă, cu pantă de 30-40 grade, pompierii fiind nevoiţi să meargă pe jos mai mulţi kilometri.

1 comentariu

neascum 01-10-2012 - 11:49

Nu este exclus ca unele incendii sa ascunda defrisari si furturi en gros si alte tunuri ale unor inalti functionari sau fosti ministri specializati in afaceri cu mobilA si cherestea

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult