Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE – Incendiu la adăpostul Circului Globus. 11 animale au ars de vii (video)

UPDATE – Incendiu la adăpostul Circului Globus. 11 animale au ars de vii (video)

scris de B.C.R
16 afisari

UPDATE – Clădirea Circului „Globus” care a luat foc joi dimineață era destinată animalelor retrase din activitate iar în respectivul spațiu nu au fost stocate materiale inflamabile, a declarat pentru AGERPRES managerul instituției de spectacole, Victor Coman.

„N-au fost stocate acolo furaje și materialele inflamabile. Pur și simplu, acoperișul și tavanele, fiind din lemn, au luat foc”, a spus el. Managerul a susținut că, potrivit primelor informații, focul ar fi izbucnit dintr-o încăpere goală.

„Va fi o anchetă a pompierilor, ei ne vor spune cauza exactă. Din ce am discutat cu oamenii care au fost acolo în clădire, mi-au zis că focul, culmea, ar fi izbucnit dintr-o încăpere în care nu era nimeni și nu era nimic în priză acolo. Au avut stingătoare, au avut mijloace de stingerea incendiului portabile, însă din păcate acolo în zonă nu este un hidrant cu un furtun de pompieri”, a afirmat Coman.

El a adăugat că respectiva clădire, situată în Șoseaua Petricani, este una veche, dată în administrarea circului în 2011 iar acoperișul a fost reparat vara trecută.

Spațiul este destinat animalelor retrase din activitate.

„Din păcate, am moștenit un număr foarte mare de animale cu care nu se mai poate lucra. Acolo erau și cinci tigri siberieni care fuseseră dresați de Ștefan Pleșoianu”, a amintit directorul Circului „Globus”.

El a precizat că o parte dintre aceste animale au fost relocate în grădini zoo din țară.

„Anul trecut am dat doi lei și doi tigri la Grădina Zoologică din Brașov, un mascul de cămilă albă și urma ca în perioada următoare să mai găsim doritori și să le găsim cămin”, a menționat Coman.

Potrivit acestuia, la fața locului se află veterinari ai Circului, dar și de la Grădina Zoologică.

„Am luat legătura și cu Grădina Zoologică, cu Anca Oprea, cu care suntem într-o relație foarte bună”, a afirmat el, informând că cei trei tigri care au supraviețuit vor fi relocați temporar la Grădina Zoo din Capitală.

„O să facem un report detaliat și o să îl trimitem la Primăria Municipiului București”, a anunțat Victor Coman.

Un incendiu puternic a izbucnit, în această dimineaţă, la o a anexă a Circului Globus. Mai multe autospeciale ale ISU şi un echipaj SMURD au intervenit pentru a stinge flăcările, dar 11 animale au murit în incendiu.

incendiu circ globusPompierii au reușit să salveze șapte tigri, șase cămile, tăurași și ponei, un cal, un cangur și mai mulți ogari și capre, în urma incendiului izbucnit, joi dimineață, la o clădire administrativă și la un grajd cu animale din Șoseaua Petricani, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov (ISU-BIF).

Nu au mai putut fi salvate patru pisici, doi porcușori vietnamezi, doi tigri și trei câini, precizează sursa citată.

Potrivit ISU-BIF, incendiul a fost stins, dar se mai degajă fum și se verifică toate spațiile interioare.

Pompierii au solicitat prezența veterinarilor pentru tranchilizarea animalelor și mutarea lor, deoarece nu exista altă posibilitate de eliberare a acestora din cuști în alte spații, astfel încât pompierii să intre pentru stingerea incendiului.

La fața locului a ajuns un reprezentant al circului de stat, care a tranchilizat animalele și s-a procedat la mutarea acestora.

Daniel Vasile, purtator de cuvant al ISU, interventie telefonica la ProTV: „Avem 21 de animale salvate. In ciuda eforturilor sunt si 11 animale moarte din cauza fumului, cel mai probabil. Incendiul nu mai ridica probleme. Printre animalele moarte se numara pisici, doi tigri, trei caini, porcusori vietnamezi. Principala ipoteza pentru incendiu scurtcircuit electric, sisteme de incalzire”.

Pompierii au solicitat prezenta veterinarilor pentru tranchilizarea animalelor si mutarea lor, deoarece nu exista alta posibilitate de eliberare a acestora din custi in alte spatii, astfel incat pompierii sa intre pentru stingerea incendiului.

La fata locului a ajuns un reprezentant al circului de stat, care a tranchilizat animalele si s-a procedat la mutarea acestora. Apa Nova a fost solicitata sa mareasca presiunea pe reteaua de hidranti din zona. „Sunt probleme in identificarea hidrantilor la nivelul carosabilului din cauza zapezii. Au fost identificati si hidranti inghetati in zona respectiva”, arata sursa citata. Pompierii au intervenit cu 15 autospeciale, un echipaj SMURD si doua autoscari.

* ORA 7.22 Incendiu la o clădire administrativă și la un grajd cu lei și tigri din Șoseaua Petricani

Un incendiu a izbucnit, joi dimineață, la o clădire administrativă și la un grajd cu lei și tigri din Șoseaua Petricani, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență București — Ilfov (ISU-BIF).

Potrivit Biroului de presă al ISU-BIF, incendiul, care se manifestă pe o suprafață de circa 300 mp a fost localizat.

Pompierii au solicitat prezența veterinarilor pentru tranchilizarea animalelor și mutarea lor, deoarece nu există altă posibilitate de eliberare a acestora din cuști în alte spații, astfel încât pompierii să intre pentru stingerea incendiului.

La fața locului a ajuns un reprezentant al circului, care tranchilizează animalele și se procedează totodată la mutarea acestora.

Animalele sunt în pericol în principal din cauza fumului degajat, precizează ISU-BIF.

Apa Nova a fost solicitată să mărească presiunea pe rețeaua de hidranți din zonă. „Sunt probleme în identificarea hidranților la nivelul carosabilului din cauza zăpezii. Au fost identificați și hidranți înghețați în zona respectivă”, arată sursa citată.

Se intervine cu 15 autospeciale, un echipaj SMURD și două autoscări.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult