Acasa Actualitate-InternaSocial Incendiu la Mănăstirea „Vovidenia” din Tulcea

Incendiu la Mănăstirea „Vovidenia” din Tulcea

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Mănăstirea de rit vechi „Vovidenia” din satul Slava Rusă a fost afectată în noaptea de duminică spre luni,  de un incendiu în urmă căruia mai multe chilii au fost arse.

Incendiu la Mănăstirea „Vovidenia” din Tulcea (foto:spynews.ro)

Incendiu la Mănăstirea „Vovidenia” din Tulcea (foto:spynews.ro)

Reprezentanta ISU Tulcea, Angela Tulceanu, a declarat pentru Agerpres, că patru autospeciale de stingere a incendiilor din Tulcea și Babadag au intervenit timp de opt ore, luptându-se cu focul. Aceasta a adăugat că „în timpul incendiului, provocat cel mai probabil de un coș de fum deteriorat, au ars bunuri în valoare de 100.000 de lei, dar nu au fost victime”

Mănăstirea de maici Vovidenia din satul Slava Rusă este una dintre cele patru așezăminte monahale de rit vechi din România și datează de la finele secolului al XVIII-lea. Acest lăcaș își are originea în secolul al XVII-lea, când călugării ruși veniți în Dobrogea după ruptura produsă în biserica rusă în timpul patriarhului Nikon au ridicat un mic schit și o biserică mică din lemn. Ulterior aceștia s-au retras într-o pădure din apropiere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult