IGSU: De ce s-a produs incendiul de la Confort City | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaSocial Incendiul de la Confort City: Au fost stabilite cauzele – vezi de ce s-a produs

Incendiul de la Confort City: Au fost stabilite cauzele – vezi de ce s-a produs

scris de Z.V.
4 afisari

Rezultele comisiei de anchetă au arătat că incendiul din complexul rezidenţial Confort City s-a produs la unul dintre apartamentele situate la mansarda blocului, din cauza unui scurtcircuit electric.

IGSU: De ce s-a produs incendiul de la Confort City

Ancheta a arătat că cel mai probabil scurtcircuitul care a cauzat nefericitul incident s-a declanşat ca urmare a unei defecţiuni apărute pe timpul exploatării unui frigider. Într-un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) remis joi, 11 octombrie, de mediafax se arată că „Pe baza probelor analizate, sursa de aprindere de natură electrică (scurtcircuit electric) este cea mai probabilă cauză de incendiu

Pe parcursul cercetării, comisia din cadrul structurilor subordonate IGSU a avut în vedere amprenta incendiului din 2 octombrie, din complextul rezidenţial Confort City, propagarea arderii, modul de evoluţie al incendiului în timp şi spaţiu, direcţiile şi căile prin care s-a propagat succesiv până a cuprins întreaga suprafaţă afectată, precum şi declaraţiile şi imaginile filmate de către martori, imagini surprinse înaintea şi pe timpul sosirii echipajelor de pompieri. Pe baza acestor elemente, comisia a stabilit că incendiul s-a produs la unul dintre apartamentele situate la mansardă, sursa probabilă de aprindere fiind un scurtcircuit electric sau efect termic al curentului electric, declanşat, cel mai probabil, de defecţiuni apărute pe timpul exploatării unui aparat electrocasnic, respectiv un frigider.

Condiţiile care au favorizat dezvoltarea şi propagarea incendiului au fost prezenţa materialelor combustibile în structura mansardei şi a acoperişului, lipsa compartimentării cu elemente rezistente la foc în acest spaţiu, precum şi prezenţa vântului. Rezultatele anchetei comisiei din cadrul IGSU de cercetare şi stabilire a cauzelor probabile de producere a incendiului au fost comunicate organelor de cercetare, în vederea continuării investigaţiilor. Incendiul s-a produs 2 octombrie,  la un bloc de locuinţe din complexul Confort City din localitatea Popeşti – Leordeni, judeţul Ilfov.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult