Acasa Actualitate-InternaSocial Incep protestele sindicale. Pe 20 septembrie, politistii vor raspunde doar la apelurile pe 112

Incep protestele sindicale. Pe 20 septembrie, politistii vor raspunde doar la apelurile pe 112

scris de Ziua Veche
0 afisari

CNS Cartel ALFA va organiza, in 20 septembrie, actiuni de protest in toate judetele tarii, a anuntat miercuri, Ioan Homos, secretar general la Cartel ALFA.

Manifestarile vor dura circa doua ore, in intervalul 10,00 – 18,00. Conform calendarului de actiuni anuntat, in perioada 22 – 27 septembrie, intre orele 10.00 – 18.00, vor fi organizate actiuni sindicale in cascada in Piata Victoriei din Bucuresti, dupa urmatorul program: 22 septembrie – vor participa federatiile din sanatate, 23 septembrie – vor participa federatiile din educatie, transmite Agerpres.

 

Actiunile vor continua pe 24 septembrie – vor participa federatiile din sectorul economic, politie si sectorul penitenciar si pe 27 septembrie – vor participa federatiile din administratie si chimie. Pe 27 septembrie, in sectorul administratie publica va fi declansat greva generala pe termen nedeterminat.

Totodata, pe 20 septembrie sindicalistii din politie au anuntat ca vor lucra atat cat sunt platiti.

,,Suntem platiti cu 75 la suta din salariu, vom lucra pentru 75 la suta. Am informat autoritatile statului ca politistii nu vor mai participa la actiunile de paza din instantele de judecata , la paza obiectivelor, inclusiv Presedintie, Guvern, Procuratura. Ne vom retrage toata logistica pe care lucram in sectiile de politie, nu vom mai dirija circulatia si nu vom mai raspunde decat la apelurile de urgenta 112′, a declarat Marin Gruia presedinte al Federatiei Sindicatului National al Politistilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult