Acasa Actualitate-InternaSocial Incep protestele sindicalistilor. Politistii nu mai dau amenzi

Incep protestele sindicalistilor. Politistii nu mai dau amenzi

scris de Ziua Veche
5 afisari

Sindicalistii de la Cartel Alfa incep luni seria protestelor in teritoriu, iar intre 22 si 27 septembrie vor organiza proteste in Piata Victoriei. Tot de luni, politistii renunta la patrulare si la amenzi si blocheaza anchetele penale, spunand ca vor lucra atat cat sunt platiti.


Sambata reprezentantii sindicatelor s-au intalnit cu premierul Emil Boc, dar fara a obtine nici un rezultat la revendicarile lor. Sindicalistii cer stoparea disponibilizarilor, stabilirea de programe concrete de investitii finantate corespunzator pentru pastrarea si crearea a noi locuri de munca. Ei mai solicita sa nu fie modificat Codul muncii, respectiv sa nu fie desfiintate contractele colective de ramura, cele la nivel national, sa nu fie desfiintata protectia sociala a salariatilor la concedierile colective si sa nu fie desfiintat contractul individual de munca pe durata nedeterminata pentru a fi transformati salariatii in zilieri, scrie Hotnews.

Sindicalistii vor si un salariu minim garantat in plata de 750 de lei, pastrarea coeficientilor de ierarhizare din legea salarizarii unice, grila de ierarhizare sa ramana 1/12, nu 1/15, modificarea legii inspectiei muncii, renuntarea la toate masurile de austeritate impuse de Guvernul Boc, iar salariul de baza 1 sa fie salariul minim garantat in plata pe economie.

Vicepresedintele Cartel Alfa Liviu Apostoiu anuntase saptamana trecuta ca luni, 20 septembrie intre orele 10:00 si 18:00 vor fi organizate actiuni sindicale in toate judetele tarii, manifestarile avand o durata de minimum doua ore. Intre 22 si 27 septembrie aproximativ 4.000 de oameni vor iesi in Piata Victoriei, in acelasi interval orar.

Astfel, in 22 septembrie vor protesta federatiile din sanatate, in 23 federatiile din educatie, in 24 septembrie federatiile din sectorul economic, politie si penitenciare, iar data de 27 – federatiile din administratie si chimie .

Miercuri 22 septembrie, de la ora 10.00, CNSLR Fratia va organiza un miting de protest in Piata Constitutie din Capitala.
Sindicalistii au anuntat ca vor porni apoi in mars pana in Piata Victoriei unde mitingul va continua pana la ora 18. La actiunea de protest sunt asteptati peste 20.000 de sindicalisti din toate domeniile de activitate avand ca principala revendicare protectia sociala, salarizarea unitara, legislatia muncii.

0 comentariu

clopotel 28-07-2010 - 15:00

ce cauta un material al jurnalistilor de la http://www.lumeajustitiei la voi? aveti aceeasi casa de productie?

ISAF 28-07-2010 - 15:06

@clopotel
Nu prea esti de pe aici, din zona. Uite aici, ca te lamuresc eu
https://www.ziuaveche.ro/lumea-justitiei/lumeajustitiei-ro-un-site-exclusiv-pe-domeniul-justitiei

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult