Acasa Actualitate-InternaSocial Incep protestele studentesti

Incep protestele studentesti

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR) incepe, luni, protestele in fata sediului Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), cerand majorarea burselor, cresterea bugetului pentru tabere, acestia fiind nemultumiti ca nu au fost consultati privind legea educatiei, informeaza Mediafax.

Avand in vedere faptul ca Uniunea Nationala a Studentilor din Romania a adresat o scrisoare oficiala catre minister, pe data de 1 martie, prin care solicita o intrevedere a ministrului cu reprezentantii studentilor, aceasta nu a primit raspuns. in schimb, adresa trimisa de o alta federatie (ANOSR-n.r.), cu opt zile mai tarziu a avut ca ecou viitoarea intalnire a ministrului Funeriu cu studentii, care va avea loc marti, la sediul MECTS, potrivit UNSR. ANOSR anunta, duminica, intr-un comunicat, ca reprezentantii Aliantei, precum si cei ai tuturor organizatiilor studentesti, se intalnesc marti cu cei ai Ministerului Educatiei. Principalele teme abordate de studenti sunt Legea Educatiei, sprijinul social acordat studentulor, mecanismele prin care sunt stimulate rezultatele foarte bune ale studentilor.

0 comentariu

lica 09-07-2010 - 08:27

Se poate merge si pe varianta Presedinte suspendat , deoarece isi depaseste atributiile si incalca a nu stiu cita oara Constitutia . Sa ii fie tarina usoara , stimatului tovaras presedinte-dictator-jucator si sa ajunga mai repede linga tovarasul Ceausescu.

Mahud Salam Suleiman 10-07-2010 - 02:14

Toate lumea stie ca Besescu a dictat tot timpu guviernului Boc, ce si cum se faca, acum arunce vina pe goviern.

Morena 10-07-2010 - 22:56

Peste tot, pe toti ii preocupa gainarii. Pe Boc sa stoarca din carne vie ca sa plateasca darile la FMI. Pe Bas sa gaseasca cat mai multi vinovati pentru dezastrul tarii. Pe Nastace il preocupa sa darame Guvernul, probabil cu tara cu tot. Pe unguri nu-i mai preocupa autonomia. Pe Crin il preocupa … Pe popor il preocupa ziua de maine. Toti in ziare barfesc pe spinarea crizei economice care-o sa ne vina la toti de hac. (Intradevar probabil o sa ne vina, la fel cum o sa le vina de hac si la multi altii.)
Dar nu am vazut oameni sa se preocupe mai departe. Putem sa saracim oricat. Sanatosi sa fim! Insa exista un pericol mult mai mare in urma aceastei crize. Aceasta criza a fost asemanata deseori cu „celebra” criza din anii ’30, – Martea Neagra, Vinerea Neagra, Marea Depresiune. Dar nu se spune nimic despre cum s-a incheiat aceasta CRIZA Economica inceputa la 25-29 octombrie 1929. S-a incheiat 10 ani mai tarziu la 1 septembrie 1939, odata cu intrarea tancurilor germane pe campiile poloneze si aruncarea lumii in agonia celui de-al II-lea Razboi Mondial si relansarea economiilor din intreaga lume prin productia de RAZBOI. Si acesta este adevaratul pericol care planeaza asupra tarilor cuprinse in aceasta CRIZA: CRIZA ECONOMICA nu trebiue sa devina si o criza politica la nivel planetar care sa duca oamenii la RAZBOI. Criza Economica va putea fi redresata usor prin munca, insa Ororile si Distrugerile unui Razboi nu vor putea fi refacute nici in decenii, iar suferintele cu atat mai putin. Acesta e Adevaratul Pericol si el trebuie cunoscut de cat mai multi oameni din lume pentru ca sa nu existe pericolul sa se REPETE.

M_D_L 11-07-2010 - 04:33

Vine in primul rand de la grozavenia asta numita globalizare, de la chinezirea productiei de bunuri materiale. Bancherii si speculantii americani (90% dintre ei fiind evrei) s-au apucat sa hraneasca balaurul care ii va inghiti mai tarziu, tranferand tehnologie si utilaje moderne in China, respectiv deschizand pietele pentru marfurile chinezesti.
Nu mai poti sa produci nimic, pentru ca vin chinezii cu ceva similar (de calitate mai scazuta, dar acceptabila), la pret pe jumatate. Daca o firma mica sau mijlocie vrea sa faca ceva prin forte proprii, constata ca nu poate din cauza statului chinez, care a investit de mii de ori mai mult in domeniul respectiv si produce aceleasi marfuri cu costuri mai mici. Capitalismul din China este coordonat de stat si dispune de resurse uriase, pe cand patronii europeni se carpesc cu imprumuturi de la bancile jidanesti.
Criza in care se afla Occidentul este rezultatul lacomiei bancherilor si bisnitarilor de acolo, care si-au propus sa se imbogateasca si mai mult, prin specula cu produse chinezesti. Au sistat productia in Vest, ca sa creeze piata de desfacere pentru chinezisme.

codreanu 13-08-2010 - 10:47

Presimt ca basescu o sa ii elimine si va aduce altii mai buni in locul lor

urbos 13-08-2010 - 10:56

Presimt ca Basescu va crapa ca un animal ce e.

ubros 13-08-2010 - 14:11

Corectura. eu am vrut de fapt sa spun ca:

„Sobru va crapa ca un animal ce e.”

Ma iertati, domnule Basescu. eu tin la dumneavoastra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult