Acasa Actualitate-InternaSocial Incidente la moaștele Sfintei Parascheva. Peste 250 de pelerini au avut nevoie de ȋngrijiri medicale

Incidente la moaștele Sfintei Parascheva. Peste 250 de pelerini au avut nevoie de ȋngrijiri medicale

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Ȋn perioada 10-12 octombrie, nu mai puțin de 250 de persoane care au participat la pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva au avut nevoie de ajutor medical.

Incidente la moaștele Sfintei Parascheva. Peste 250 de pelerini au avut nevoie de ȋngrijiri medicale (foto:crestin-ortodox.ro)

Incidente la moaștele Sfintei Parascheva. Peste 250 de pelerini au avut nevoie de ȋngrijiri medicale (foto:crestin-ortodox.ro)

Marius Țăranu, ofițerul de presă al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău a declarat luni, 13 octombrie, potrivit Agerpres, că în cele trei zile de la începerea pelerinajului, 250 de persoane au primit îngrijiri medicale, 16 dintre acestea necesitând transportarea la spital. Mai mult, o femeie ȋn vȃrstǎ de 61 de ani, a murit ȋn noaptea de vineri spre sȃmbǎtǎ, ȋn timp ce aștepta la coadǎ sǎ atingǎ moaștele Sfintei Parascheva. În majoritatea situațiilor ȋnsǎ, pelerinii au primit asistență medicală de specialitate după ce au acuzat stări de rău cauzate de oboseală, lipsa unei alimentații corespunzătoare, dar și de afecțiuni medicale mai vechi.

În cele trei zile de pelerinaj, aproximativ 120.000 de pelerini s-au închinat la racla cu moaștele Sfintei Parascheva, care a fost scoasă din Catedrala Mitropoliei Moldovei și Bucovinei pe un baldachin special amenajat în curtea mitropolitană. Pentru a se ruga la moaștele sfintei, pelerinii au așteptat la rând, în medie aproximativ două ore.

Duminică seara, peste 120 de preoți, în prezența a câtorva mii de credincioși, au întâmpinat racla cu moaștele Sfântului Constantin Brâncoveanu, adusă de la o biserică din București. În preajma zilei de 14 octombrie, când Biserica Ortodoxă Română prăznuiește hramul Sfintei Parascheva, Iașiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din țară.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult