Acasa Actualitate-InternaSocial Incidente la Roşia Montană între mineri, ecologişti şi Remus Cernea

Incidente la Roşia Montană între mineri, ecologişti şi Remus Cernea

scris de L.M.
9 afisari

Deputatul Remus Cernea, care a încercat, miercuri după-amiază să intre la discuţiile parlamentarilor cu sindicaliştii de la Roşia Montană, a fost împins şi huiduit de oamenii care protestează în localitate, fiind necesară intervenţia poliţiştilor şi jandarmilor pentru scoaterea lui din mulţime.

Jandarmi

Incidente la Roşia Montană între mineri, ecologişti şi Remus Cernea

Remus Cernea, cunoscut opozant al proiectului minier de la Roşia Montană, s-a întors în localitate după ce a participat la Albac la un miting de protest faţă de proiect, transmite corespondentul MEDIAFAX. Deputatul a încercat să intre în Căminul Cultural din Roşia Montană, unde membrii Comisiei speciale parlamentare se întâlnesc cu reprezentanţii Sindicatului „Viitorul Mineritului” Roşia Montană şi cu cei ai administraţiei locale. Cernea a fost împins şi huiduit de oamenii adunaţi acolo, care nu i-au permis accesul. Protestatarii – localnici, susţinători ai proiectului, şi angajaţi ai RMGC – i-au spus deputatului: „Ieşi afară din Roşia Montană, nu ai ce căuta aici”.

În cele din urmă, a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor şi jandarmilor pentru scoaterea lui Cernea din mulţime. Deputatul a declarat, ulterior, presei, că a mers la Roşia Montană să asculte toate părţile, dar a fost împiedicat. „Dialogul trebuie purtat fără forme de violenţă. Am venit la Roşia Montană să ascult ambele părţi, dar nu am fost lăsat. Rămân un om al dialogului, dar am o părere fermă împotriva acestui proiect cu cianuri”, a declarat Cernea.

De asemenea, jandarmii prezenţi la Roşia Montană au intervenit, miercuri după-amiază, pentru evacuarea din mulţime a doi tineri din Germania care au încercat să ajungă în zona galeriei Cătălina-Monuleşti pentru a se informa despre proiectul de la Roşia Montană, fiind bruscaţi de protestatarii din zonă. Cei doi tineri din Germania s-au prezentat ca fiind ecologişti, spunând că au auzit despre proiectul minier de la Roşia Montană, astfel că au mers la faţa locului pentru a se informa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tinerii au încercat să ajungă în zona galeriei Cătălina-Monuleşti, unde se află aproximativ 300 de persoane din Roşia Montană ce susţin investiţia, dar au fost bruscaţi de aceştia. Cei doi tineri au spus că protestatarii le-au cerut să plece, spunându-le că nu cunosc problemele locale.

În cele din urmă, jandarmii prezenţi la Roşia Montană au intervenit şi i-au scos pe cei doi din mulţime.

În acest interval, 12 din 13 membri ai Comisiei speciale parlamentare au coborât în subteranul galeriei Cătălina-Monuleşti, unde au stat aproximativ 45 de minute. Deputatul PSD Ioan Dârzu nu a coborât în mină alături de colegii săi, deoarece fusese acolo anterior.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult