Acasa Actualitate-InternaSocial Indemnizatiile persoanelor cu handicap ar putea fi majorate

Indemnizatiile persoanelor cu handicap ar putea fi majorate

scris de Ziua Veche
53 afisari

Propunerea de modificare a Legii 448 din 2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap va fi dezbatuta, luni, in plenul Camerei Deputatilor, schimbarea legii avand ca scop majorarea prestatiilor acordate lunar acestei categorii, pentru asigurarea unui nivel minim de trai. Conform textului actului, persoanele cu handicap vor beneficia de o indemnizatie lunara variabila in functie de gradul de handicap, informeaza Mediafax.


Astfel, indemnizatia va fi de 350 lei lunar pentru adultul cu handicap grav. Indemnizatia va fi in cuantum de 300 de lei pentru adultul cu handicap accentuat si de 100 de lei pentru adultul cu handicap mediu. Pe de alta parte, indemnizatia va fi in cuantum de 50 lei pentru adultul cu handicap usor, care pana acum nu beneficia de aceasta indemnizatie.

Initiativa majoreaza si bugetele personale complementare lunare indiferent de venituri, dupa cum urmeaza: in cuantum de 100 lei, pentru adultul cu handicap grav; in cuantum de 75 lei, pentru adultul cu handicap accentuat si in cuantum de 40 lei, pentru adultul cu handicap mediu, se mai arata in comunicat.

Cristina Pocora, initiatoarea proiectului de lege, le-a cerut tuturor parlamentarilor sa voteze documentul, indiferent de culoarea politica. „Amintesc inclusiv parlamentarilor PDL, care au refuzat sa voteze proiectul in cadrul dezbaterilor de la comisia de munca si protectie sociala, ca in contextul legislativ specific domeniului persoanei cu handicap, Romania, ca tara membra a Uniunii Europene, are obligativitatea de a se alinia tarilor membre in ceea ce priveste asigurarea normalitatii si demnitatii persoanei cu handicap”, sustine Pocora.

„Se va vedea in dezbaterea de astazi din plenul Camerei Deputatilor, si prin votul final de miercuri, daca parlamentarii din arcul guvernamental chiar sunt preocupati de soarta categoriilor vulnerabile din Romania, asa cum declara, sau se folosesc de acestea, prin discursuri demagogice in campaniile electoarale, pentru a le lua votul”, a mai declarat Cristina Pocora.

0 comentariu

urbos 13-07-2010 - 12:13

Lepadatura de la Cotroceni trebuie inlaturata cu orice mijloace. PSD se va alatura macar sub presiunea maselor, daca nu de bunavoie, la eliminarea dementului national. Caci asta e scopul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult