Acasa Actualitate-InternaSocial Infiintarea firmelor noi devine si mai dificila

Infiintarea firmelor noi devine si mai dificila

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Durata demersurilor de inregistrare a unei firme va creste proportional cu durata necesara obtinerii certificatului care atesta cate sedii sociale sunt situate la acea adresa, respectiv se va dubla.


„Noile reglementari privind infiintarea firmelor, corelate cu un al doilea an consecutiv de criza economica, vor duce la o scadere cu cel putin 20% a numarului firmelor noi”, se arata intr-un comunicat al cabinetului de avocatura Scarlatescu Law Office, citat de Mediafax. „Procedura de solicitare si eliberare a documentelor pentru infiintarea unei societati comerciale s-a complicat si in anumite conditii poate duce la blocaje. Noua lege detaliaza procedura de obtinere de la administratia finantelor publice a certificatului care atesta cate sedii sociale sunt situate la acea adresa. Din pacate, ordinul nu stabileste si procedura de radiere a sediilor din baza de date respectiva, motiv pentru care pana la aparitia unei reglementari in acest sens, apartamentele in care s-au inregistrat sedii in conformitate cu noua procedura (sedii care din varii motive vor fi mutate in scurt timp) vor ramane blocate intrucat in baza de date a administratiilor financiare vor figura in continuare ca sedii sociale ale unor firme”, a declarat Simona Olteanu, Managing Partner la Scarlatescu Law Office. Avocatii propun doua solutii pentru investitorii care nu mai au posibilitatea inregistrarii sediilor sociale in apartamente, respectiv folosirea cladirilor de birouri sau a sediului cabinetului de avocatura.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult