Acasa Actualitate-InternaSocial Informare de călătorie. Îngrijiri medicale în Turcia

Informare de călătorie. Îngrijiri medicale în Turcia

scris de M.A.
2 afisari

MAE informează faptul că începând cu 13 iulie 2011, conform informaţiilor primite de la Ministerul Sănătăţii al Republicii Turcia, turiştii români care necesită îngrijiri medicale de urgenţă pot beneficia de tratament medical în unităţile spitaliceşti publice de pe teritoriul acestui stat.

turcia

MAE atrage atenţia că numai cetăţenii români care deţin o asigurare medicală valabilă sunt scutiţi de plata serviciilor medicale asigurate de unităţile spitaliceşti publice. În cazul în care turiştii nu au încheiată o asigurare medicală valabilă, aceştia vor suporta integral contravaloarea serviciilor medicale prestate.

În caz de necesitate, turiştii pot apela 112 – numărul general de urgenţe sau ALO 184, număr la care pot solicita informaţii cu privire la serviciile de sănătate. La aceste numere de telefon, solicitantul poate primi asistenţă într-una din următoarele limbi de circulaţie internaţională: engleză, germană, arabă, rusă.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă, cu insistenţă, cetăţenilor români ca înainte de deplasare, să încheie o asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă pentru toată perioada sejurului în afara graniţelor ţării.

De asemenea, oficiile consulare ale României vor acorda, în limita competenţelor, asistenţă consulară specifică în situaţia în care le va fi solicitată.

Mai multe informaţii cu privire la condiţiile de călătorie pe teritoriul Turciei puteţi obţine accesând site-ul Ministerului Afacerilor Externe rubrica „Sfaturi de călătorie”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult