Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE, ora 20.00 – INFOTRAFIC, 11 ianuarie 2017. Ce drumuri sunt închise din cauza viscolului şi zăpezii

UPDATE, ora 20.00 – INFOTRAFIC, 11 ianuarie 2017. Ce drumuri sunt închise din cauza viscolului şi zăpezii

scris de Z.V.
38 afisari

UPDATE, ora 20.00 – Autostrăzile A2 București – Constanța și A4 Constanța – Ovidiu și patru sectoare de drumuri naționale sunt închise miercuri seară la ora 20:00 din cauza viscolului și a vizibilității zero, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR).

Autostrăzile A2 București — Constanța și A4 Constanța — Ovidiu și patru sectoare de drumuri naționale sunt închise miercuri seară la ora 20:00 din cauza viscolului și a vizibilității zero, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR).

Cele patru sectoare de drumuri naționale închise circulației sunt:DN 22 Brăila — Smârdan, DN 24D Bălăbănești — Vânători, DN 3 Ileana — Basarabi și DN 38 Agigea — Negru Vodă.

Potrivit companiei de drumuri, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, s-a acționat cu 842 autoutilaje și s-au răspândit 3669 tone material antiderapant și 20,5 tone clorură de calciu.

CNAIR atenționează că este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere, precum și restricțiile instituite.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33, 021/9360, pe site-ul companiei, dar și pe paginile de Facebook și Twitter ale CNAIR.

* UPDATE ORA 19.57 Infotrafic (ora 19,00): Autostrăzile A2, A4 și tronsoane de pe 10 drumuri naționale, închise

Autostrăzile A2 București — Constanța, A4 Ovidiu — Agigea, precum și mai multe tronsoane de pe 10 drumuri naționale sunt închise din cauza zăpezii și a viscolului, informează Centrul Infotrafic al Poliției Române.

Potrivit situației de la ora 19,00, mai sunt blocate următoarele drumuri:

*** în județul Constanța: DN 22 tronsonul Ovidiu — Mihai Viteazu; DN 3 tronsonul Cabadin — Ostrov și DN 38 tronsonul Agigea — Negru Vodă (punct de trecere a frontierei către Republica Bulgaria)

*** în județul Călărași: DN 3 tronsonul limita județului Călărași — Lehliu Gară; DN 3A tronsonul Lehliu Gară — limita județului Ialomița

*** în județul Ialomița: DN 3A tronsonul limita județului Călărași — Fetești

*** în județul Brăila: DN 21 tronsonul Brăila — limita județului Buzău; DN 21A Bărăganul — limita județului Ialomița; DN 22 tronsonul Brăila — Grădiștea; DN 2B tronsonul Brăila — Sendreni (E87)

*** în județul Galați: DN 24D tronsonul Tulucești — limita județului Vaslui

*** în județul Vrancea: DN 23A tronsonul Tătăranu — Ciorăști și DN 23B tronsonul Măicănești — Ciorăști.

* UPDATE ORA 19.34 Timiș: Pe drumurile județene s-a intervenit preventiv și nu sunt probleme, afirmă vicepreședinta CJ, Roxana Iliescu

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Timiș, Roxana Iliescu, a convocat, miercuri seara, o ședință de urgență cu reprezentanții societăților care asigură servicii de deszăpezire în județ și cu inspectorii responsabili de sectoare din județ, care verifică modul în care firmele respective își îndeplinesc sarcinile, cu acest prilej constantând că „s-a intervenit preventiv” și că „nu sunt probleme”.

”Rapoartele lor au fost favorabile, au intervenit preventiv până la momentul acesta, foarte bine, nu au fost probleme delicate sunt pe teren și la ora actuală și sperăm să rămână situația la fel, să nu avem probleme. (…). Până acum nu am avut probleme în județ. (…). Eu am vrut să-i iau prin suprindere și am anunțat ședința cu doar o oră înainte”, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Roxana Iliescu.

Potrivit acesteia, ședința de urgență a fost convocată ca urmare a prognozei meteo care anunță cod galben de polei în Timiș, de miercuri după amiaza până joi dimineața.

”Ne-au spus că au tot necesarul de materiale la dispoziție și că au luat în considerație și de previziunile din zilele următoare, când în județ s-ar putea să avem o problemă cu poleiul”, a mai afirmat Iliescu.

Județul Timiș este împărțit în șase zone, iar CJ are cinci societăți comerciale care prestează servicii de deszăpezire. Pentru prima dată în CJ Timiș, pentru fiecare zonă în parte există câte un inspector de zonă, care are atribuția de a verifica în ce măsură firmele respective respectă serviciile contractate.

”Contractele au fost încheiate de CJ Timiș cu aceste societăți pe patru ani, iar acest sezon este ultimul din prezentul parteneriat”, a conchis Roxana Iliescu.

* UPDATE ORA 19.30 Alte trei sectoare de drumuri naționale au fost redeschise

Circulația rutieră pe alte trei sectoare de drumuri naționale a fost deschisă miercuri seară la ora 18:00, potrivit unui comunicat al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Este vorba despre DN 3, între localitățile Basarabi — Murfatlar (Constanța), DN 21A, între localitățile Bărăganul (Brăila) — Țăndărei (Ialomița) și DN 23A, între localitățile Gologanu — Tătăranu — Ciorăști.

CNAIR atenționează că este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere, precum și restricțiile instituite.

* UPDATE ORA 19.02 MAI (ora 17,00): 3.760 intervenții medicale efectuate în toată țara de ambulanță și SMURD

Un număr de 3.760 de intervenții medicale au fost efectuate la nivel național de către serviciile de ambulanță (3.325) și SMURD (435), dintre care 69 pentru gravide și 101 pentru persoane dializate, informează Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

„În ultimele ore, forțele MAI au acționat pentru deblocarea a 45 de persoane aflate în 26 de autovehicule în Ialomița, Călărași și Constanța. Totodată, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto pentru lipsa anvelopelor de iarnă și șapte amenzi în valoare de 18.375 de lei administratorilor de drumuri”, precizează sursa citată.

S-au executat patru misiuni medicale cu elicopterele SMURD. De asemenea, un aparat de zbor aparținând Inspectoratului General de Aviație a efectuat un zbor de recunoaștere pentru evaluarea situației în județul Constanța.

La ora 17,00, conform comunicatului, traficul rutier era închis pe autostrăzile A2 și A4, iar pe autostrada A3 București — Ploiești traficul rutier a fost reluat pentru toate categoriile de autovehicule, însă se circulă controlat, sub coordonarea polițiștilor rutieri.

Traficul este în continuare închis pe căile rutiere din opt județe (Brăila, Călărași, Constanța, Ialomița, Iași, Tulcea, Vrancea și Galați), precum și pe tronsoane din 15 drumuri naționale și 90 de drumuri județene.

În ceea ce privește trenurile, se înregistrează cinci linii de cale ferată cu restricție, 21 de garnituri de tren cu întârzieri semnificative (peste 60 de minute) și 151 garnituri de tren anulate.

Toate aeroporturile și porturile maritime sunt deschise, informează MAI.

Toate aeroporturile și porturile maritime sunt deschise. În județele aflate sub cod galben, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a acționat cu 7.019 lucrători cu 2.410 mijloace. Pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, s-a acționat cu 842 autoutilaje și s-au răspândit 3669 tone material antiderapant și 20,5 tone clorură de calciu, potrivit CNAIR.

UPDATE, ora 13.00 –Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, din cauza zăpezii și a viscolului, miercuri sunt închise autostrăzile A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești și A4 Ovidiu – Agigea.

CFR Călători a anulat 99 de trenuri din cele 1.300 de garnituri ale companiei care circulă zilnic în România și dă asigurări că se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe magistrale, între marile orașe. Tarom a anulat cursele de pe ruta Chișinău, Cluj și Timișoara din cauza condițiilor meteo. Porturile de la Marea Neagră sunt deschise. Navigația pe Dunăre a fost suspendată, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) și 1.075 (Baziaș, județul Caraș-Severin).

* ORA 12.50 Infotrafic (ora 12,15): Autostrăzile A2, A3 și A4 închise

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, din cauza zăpezii și a viscolului, miercuri sunt închise autostrăzile A2 București — Constanța, A3 București — Ploiești și A4 Ovidiu — Agigea.

Totodată, sunt închise următoarele drumuri naționale:
Județul Constanța:
—DN 22 tronsonul Ovidiu — Mihai Viteazu;
—DN 3 tronsonul Murfatlar — Ostrov;
—DN 3C tronsonul Constanța — Ovidiu;
—DN 38 tronsonul Agigea — Negru Vodă (punct de trecere a frontierei către Republica Bulgaria);
—DN 2A tronsonul Hârșova — Mihail Kogălniceanu;
—DN 22A tronsonul Hârșova — limita județului Tulcea;

Județul Tulcea:
—DN 22 tronsonul Baia — limita județului Constanța și tronsonul Smârdan — Garvăn;
—DN 22A tronsonul Cataloi — limita județului Constanța;
—DN 22D tronsonul Măcin — Horia;
—DN 22E Garvăn — IC Brătianu;
—DN 22F tronsonul Izvoarele — Nalbant.

Județul Călărași:
—DN 3 tronsonul limita județului Ilfov — Chiciu;
—DN 3A tronsonul Lehliu Gară — limita județului Ialomița;
—DN 3B tronsonul Călărași — limita județului Ialomița;
—DN 21 tronsonul Călărași — limita județului Ialomița;
—DN 31 tronsonul Oltenița — Cuza Vodă;

Județul Ialomița:
—DN 1D limita județului Prahova — Urziceni;
—DN 3A tronsonul limita județului Călărași — Fetești;
—DN 3B tronsonul limita județului Călărași — Gura Ialomiței;
—DN 21 tronsonul limita județului Brăila — limita județului Călărași;
—DN 21A tronsonul limita județului Brăila — Țăndărei;
—DN 2A tronsonul Malu — limita județului Constanța;
—DN 2C tronsonul Tovărășia — Slobozia.

Județul Brăila:
—DN 21 tronsonul Brăila — limita județului Buzău;
—DN 21A Bărăganul — limita județului Ialomița;
—DN 22 tronsonul Brăila — Grădiștea;
—DN 2B tronsonul limita județului Buzău — Brăila și tronsonul Brăila — Șendreni (E87);
—DN 23 tronsonul Brăila — limita județului Vrancea.

Județul Galați:
—DN 24D tronsonul Tulucești — limita județului Vaslui

Județul Buzău:
—DN 2B tronsonul Buzău — limita județului Brăila;
—DN 2C tronsonul Costești — Padina;
—DN 22 tronsonul Râmnicu Sărat — limita județului Brăila.

Județul Vrancea:
—DN 23 tronsonul Nănești — Măicănești — limita județului Brăila;
—DN 23A tronsonul Gologanu — Ciorăști;
—DN 23B tronsonul Măicănești — Ciorăști;
—DN 2N tronsonul Bogza — Dumbrăveni.

Județul Ilfov:
—DN 3 tronsonul DNCB — limita județului Călărași.

Județul Giurgiu:
—DN 41 tronsonul Băneasa — limita județului Călărași.

Județul Prahova:
—DN 1D tronsonul Albești Paleologu — limita județului Ialomița.
„Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din Bulgaria, autoritățile nu mai permit accesul traficului greu (vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) dinspre România către Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu — Ruse. De asemenea, din același motiv, autoritățile nu mai permit accesul autovehiculelor (toate categoriile) dinspre România către Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Negru Vodă”, precizează Infotrafic.

Navigația pe Dunăre a fost suspendată, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) și 1.075 (Baziaș, județul Caraș-Severin).

„Având în vedere atenționările de vreme rea emise de meteorologi, recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe șoferi să-și echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcțional etc.)”, transmite Infotrafic.

Polițiștii mai arată că trebuie luată în calcul și posibilitatea întreruperii circulației pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă și unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.
Infotrafic mai precizează că toate porturile din județul Constanța au fost redeschise.

UPDATE – ora 11.00 – Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, din cauza zăpezii și a viscolului, miercuri sunt închise autostrăzile A2 București – Constanța, A4 Ovidiu – Agigea și A3 București – Ploiești.

Porturile maritime Midia-Năvodari și Constanța Nord și Sud au fost operaționalizate miercuri dimineață, începând cu ora 10.00, după ce vântul a scăzut în intensitate și vizibilitatea a crescut, potrivit Autorității Navale Române.

Biroul de presă al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime (CNAPM) Constanța, a menționat, totodată, că infrastructura rutieră din porturile maritime românești este operațională, nefiind înregistrate blocaje, iar deszăpezirea se realizează continuu, echipele de intervenție fiind mobilizate încă de marți seară, de la ora 21.00, pentru curățarea căilor rutiere, astfel încât circulația în interiorul portului să nu fie perturbată.

Și Canalul Dunăre Marea Neagră este deschis tranzitului de nave, în condiții de iarnă, pe calea principală Agigea-Cernavodă, în timp ce pe cale secundară Poarta Albă-Midia navigația este întreruptă de un pod de gheață gros de 15 cm, potrivit directorului general al Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile (CNACN) Constanța, Daniel Georgescu.

„Noi am menținut calea de navigație operațională și ultimele convoaie au trecut marți, înaintea suspendării manevrelor de navigație în Portul Constanța, dar convoaiele care au trecut în amonte, staționează la Cernavodă pentru că navigația pe Dunăre este închisă din cauza sloiurilor care curg și tind să formează poduri de gheață”, a declarat, pentru AGERPRES, Georgescu.

CFR Călători a decis, miercuri dimineața, la ora 6:00, anularea a 80 de trenuri din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Traficul aerian pe cele două aeroporturi din București, Henri Coandă și Băneasa Aurel Vlaicu se desfășoară în condiții de iarnă, însă nicio cursă nu a fost anulată. Porturile maritime Midia-Năvodari și Constanța Nord și Sud au fost operaționalizate miercuri dimineață, începând cu ora 10.00, după ce vântul a scăzut în intensitate și vizibilitatea a crescut.

UPDATE –  * ORA 8.54 Infotrafic (ora 08,00): Autostrăzile A2, A3 și A4 și porturile la Marea Neagră — închise

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, din cauza zăpezii și a viscolului, miercuri sunt închise autostrăzile A2 București — Constanța, A4 Ovidiu — Agigea și A3 București — Ploiești.

Totodată, sunt închise următoarele drumuri naționale:

Județul Constanța:

—DN 22 tronsonul Ovidiu — Mihai Viteazu;

—DN 3 tronsonul Constanța — Ostrov;

– DN 3C tronsonul Constanța — Ovidiu;

– DN 38 tronsonul Agigea — Negru Vodă (punct de trecere a frontierei către Republica Bulgaria);

—DN 22C tronsonul Constanța — Cernavodă;

—DN 2A tronsonul Hârșova — Ovidiu;

—DN 22A tronsonul Hârșova — limita județului Tulcea;

—DN 39E tronsonul Constanța — Cumpăna.

Județul Tulcea:

– DN 22 tronsonul Baia — limita jud. Constanța și tronsonul Smârdan — Garvăn;

—DN 22A Cataloi — limita județului Constanța;

—DN 22D tronsonul Măcin — Horia;

—DN 22E tronsonul Garvăn — I.C. Brătianu;

– DN 22F tronsonul Izvoarele — Nalbant.

Județul Călărași:

– DN 3 tronsonul limita jud. Ilfov — Chiciu;

– DN 3A tronsonul Lehliu Gară — limita jud. Ilfov;

—DN 3B tronsonul Călărași — limita jud. Ialomița;

—DN 21 tronsonul Călărași — limita jud. Ialomița;

—DN 31 tronsonul Oltenița — Cuza Vodă;

– DN 4 tronsonul limita jud. Ilfov — Oltenița;

—DN 41 tronsonul Oltenița — limita județului Giurgiu.

Județul Ialomița:

—DN 1D limita jud. Prahova — Urziceni;

– DN 3A tronsonul limita jud. Călărași — Fetești;

—DN 3B tronsonul limita jud. Călărași — Gura Ialomiței;

—DN 21 tronsonul limita jud. Brăila — limita jud. Călărași;

—DN 21A tronsonul limita jud. Brăila — Țăndărei;

—DN 2 limita jud. Ilfov — limita jud. Buzău;

– DN 2A tronsonul Malu — limita jud. Constanța;

—DN 2C tronsonul Tovărășia — Slobozia.

Județul Brăila:

—DN 21 tronsonul Brăila — limita jud. Buzău;

—DN 21A Bărăganul — limita jud. Ialomița;

—DN 22 tronsonul Brăila — Grădiștea;

– DN 22B tronsonul Brăila — Galați;

– DN 2B tronsonul limita jud. Buzău — Brăila și tronsonul Brăila — Șendreni (E87);

—DN 23 tronsonul Brăila — limita jud. Vrancea.

Județul Galați:

– DN 24D tronsonul Tulucești — limita jud. Vaslui.

Județul Buzău:

– DN 2 limita jud. Ialomița — Râmnicu Sărat;

—DN 2B tronsonul Buzău — limita jud. Brăila;

– DN 2C tronsonul Costești — Padina;

– DN 22 tronsonul Râmnicu Sărat — limita jud. Brăila.

Județul Vrancea:

—DN 23 tronsonul Nănești — Măicănești — limita jud. Brăila;

—DN 23A tronsonul Gologanu — Ciorăști;

—DN 23B tronsonul Măicănești — Ciorăști;

—DN 2N tronsonul Bogza — Dumbrăveni.

Județul Ilfov:

—DN 2 tronsonul DNCB — limita jud. Ialomița (deviere trafic DN1 — DN1B — Buzău);

—DN 3 tronsonul DNCB — limita jud. Călărași;

—DN 4 tronsonul DNCB — limita jud. Călărași.

Județul Giurgiu:

– DN 41 tronsonul Băneasa — limita jud. Călărași.

Județul Prahova:

—DN 1D tronsonul Albești Paleologu — limita jud. Ialomița.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din Bulgaria, autoritățile nu mai permit accesul traficului greu (vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) dinspre România către Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu — Ruse.

De asemenea, autoritățile nu mai permit accesul autovehiculelor (toate categoriile) dinspre România către Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Negru Vodă.

Din pricina condițiilor meteorologice nefavorabile, navigația pe Dunăre a fost suspendată marți, începând cu ora 12,00, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) și 1.075 (Baziaș, județul Caraș-Severin).

De asemenea, ca urmare a vântului foarte puternic toate porturile de la Marea Neagră au fost închise.

„Având în vedere atenționările de vreme rea emise de meteorologi, recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe șoferi să-și echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcțional etc.)”, transmite Infotrafic.

Polițiștii mai arată că trebuie luată în calcul și posibilitatea întreruperii circulației pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă și unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.

„În cazul în care traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, sfătuim conducătorii auto să oprească autovehiculele în afara părții carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină”, mai arată sursa citată.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, din cauza zăpezii și a viscolului, sunt închise autostrăzile A2 București – Constanța, A4 Ovidiu – Agigea și A3 București – Ploiești. DN5 Giurgiu – București a fost redeschis, miercuri dimineață, circulației rutiere, cu restricție pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, informează Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

infotrafic zapada drumuri inchiseORA. 7.55 CNAIR: A2, A3 și A4 și 31 de sectoare de drumuri naționale, închise, la ora 7:00

Autostrăzile A2, București — Constanța, A3, București — Ploiești și A4, Constanța — Ovidiu, precum și 31 de sectoare de drumuri naționale erau închise miercuri dimineața, la ora 7:00, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (viscol puternic și vizibilitate zero, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Sectoarele de drumuri naționale închise erau: DN 1D, Albești-Paleologu — Urziceni, DN 22C, Cernavodă — Constanța, DN3 București — Constanța, DN38 Agigea — Negru Vodă, DN 3, București — Constanța, DN 3A, Lehliu Gara — Fetești, DN 21, Brăila — Călărași, DN 2A, Urziceni — Constanța, DN 39 E, Constanța — Cumpăna, DN 22, Baia — Mihai Viteazu, DN 22, Râmnicu Sărat — Brăila, DN 22 A, Topolog — Hârșova, DN 3B, Călărași — Gura Ialomiței, DN 4, București — Oltenița, DN 21A, Bărăganu — Țăndărei, DN 2C Costești — Slobozia, DN 41 Oltenița — Daia, DN 3C, Constanța — Ovidiu, DN 31, Cuza Vodă — Oltenița, DN 22B, Brăila — Galați, DN 2, Mărăcineni — Râmnicu Sărat, DN 24 D, Balabanești — Vânători, DN 5, Adunații Copăceni — Giurgiu, DN 23, Măicănești — Brăila, DN 23A, Gologanu — Ciorăști, DN 23B, Maicănești — Codrești, DN 2, Afumați — Buzău, DN 2B, Spătaru — Șendreni, DN 22F, Izvoarele — Nalbant, DN 22D, Măcin—Horia și DN 2N, Bogza — Dumbrăveni.

De marți noaptea până miercuri dimineața în total s-a acționat cu 858 autoutilaje și s-au răspândit 2565 tone material antiderapant și 1,677 tone clorură de calciu, potrivit reprezentanților CNAIR.

* ORA 7.52 IGPR: DN5 Giurgiu — București, redeschis circulației rutiere

DN5 Giurgiu — București a fost redeschis, miercuri dimineață, circulației rutiere, cu restricție pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, informează Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

* ORA 7.26 Buzău: Patru drumuri naționale, blocate din cauza zăpezii și viscolului

Patru drumuri naționale din județul Buzău sunt blocate miercuri dimineață din cauza zăpezii și viscolului.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, sunt închise DN 2 Râmnicu Sărat — limita cu județul Ialomița, DN 2B tronsonul Buzău — limita cu județul Brăila, DN 2C tronsonul Costești — Padina și DN 22 tronsonul Râmnicu Sărat — limita cu județul Brăila.

* ORA 7.23 Infotrafic (ora 7,00): Autostrăzile A2, A3 și A4, închise din cauza zăpezii și viscolului

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, din cauza zăpezii și a viscolului, sunt închise autostrăzile A2 București — Constanța, A4 Ovidiu — Agigea și A3 București — Ploiești.

Referitor la drumurile naționale, în județul Constanța sunt blocate DN 22 tronsonul Ovidiu — Mihai Viteazu; DN 3 tronsonul Constanța — Ostrov; DN 3C tronsonul Constanța — Ovidiu; DN 38 tronsonul Agigea — Negru Vodă (punct de trecere a frontierei către Republica Bulgaria); DN 22C tronsonul Constanța — Cernavodă; DN 2A tronsonul Hârșova — Ovidiu; DN 22A tronsonul Hârșova — limita jud. TL; DN 39E tronsonul Constanța — Cumpăna.

În județul Tulcea sunt închise DN 22 tronsonul Baia — limita jud. CT; DN 22A tronsonul Topolog — limita jud. CT; DN 22D tronsonul Măcin — Horia; DN 22F tronsonul Izvoarele — Nalbant, iar în județul Călărași, DN 3 tronsonul limita jud. IF — Chiciu; DN 3A tronsonul Lehliu Gară — limita jud. IL; DN 3B tronsonul Călărași — limita jud. IL; DN 21 tronsonul Călărași — limita jud. IL; DN 31 tronsonul Oltenița — Cuza Vodă; DN 4 tronsonul limita jud. Ilfov — Oltenița; DN 41 tronsonul Oltenița — limita jud. GR.

În Ialomița traficul rutier este oprit pe DN 1D limita jud. PH — Urziceni; DN 3A tronsonul limita jud. CL — Fetești; DN 3B tronsonul limita jud. CL — Gura Ialomiței; DN 21 tronsonul limita jud. BR — limita jud. CL; DN 21A tronsonul limita jud. BR — Țăndărei; DN 2 limita jud. IF — limita jud. BZ; DN 2A tronsonul Malu — limita jud. CT; DN 2C tronsonul Tovărășia — Slobozia.

În județul Brăila sunt închise DN 21 tronsonul Brăila — limita jud. BZ; DN 21A Bărăganul — limita jud. IL; DN 22 tronsonul Brăila — Grădiștea; DN 22B tronsonul Brăila — Galați; DN 2B tronsonul limita jud. BZ — Brăila; tronsonul Brăila — Șendreni (E87); DN 23 tronsonul Brăila — limita jud. VN, iar în județul Galați, DN 24D tronsonul Tulucești — limita jud. VS.

În județul Buzău sunt blocate DN 2 limita jud. IL — Râmnicu Sărat; DN 2B tronsonul Buzău — limita jud. BR; DN 2C tronsonul Costești — Padina; DN 22 tronsonul Râmnicu Sărat — limita jud. BR și, în Vrancea, DN 23 tronsonul Nănești — Măicănești — limita jud. BR; DN 23A tronsonul Gologanu — Ciorăști; DN 23B tronsonul Măicănești — Ciorăști; DN 2N tronsonul Bogza — Dumbrăveni.

În județul Ilfov sunt închise DN 2 tronsonul DNCB — limita jud. IL (deviere trafic DN1 — DN1B — Buzău); DN 3 tronsonul DNCB — limita jud. CL; DN 4 tronsonul DNCB — limita jud. CL; DN 5 tronsonul DNCB — limita jud. GR, iar în județul Giurgiu, DN 41 tronsonul Băneasa — limita jud. CL; DN 5 tronsonul Giurgiu — limita jud. IF.

În județul Prahova este închis DN 1D tronsonul Albești Paleologu — limita jud. IL.

Restricții de circulație sunt în județul Olt, pe DN 54A Corabia — Ianca — limită jud. Dolj (restricție 12,5 t).

Din pricina condițiilor meteorologice nefavorabile, navigația pe Dunăre a fost suspendată, începând cu ora 12.00, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) și 1075 (Baziaș, județul Caraș-Severin). De asemenea, ca urmare a vântului foarte puternic, porturile Constanța Nord, Constanța Sud — Agigea, Midia și Mangalia au fost închise.
* ORA 6.54 Infotrafic: DN 2N, închis pe tronsonul Bogza — Dumbrăveni

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, miercuri la ora 6.30, în județul Vrancea, traficul rutier pe DN 2N a fost întrerupt pe tronsonul Bogza — Dumbrăveni, din cauza viscolului puternic și a vizibilității reduse.

* ORA 6.45 Galați: Un drum național și patru drumuri județene sunt închise

Un drum național și patru drumuri județene din județul Galați sunt închise circulației din cauza zăpezii și viscolului, se arată într-o informare de presă transmisă miercuri AGERPRES de purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Petrica Pațilea.

Potrivit comunicatului, sunt blocate DN 24D Bălăbănești — Cuca — Intersecția DN 26, DJ 251 Smârdan — Schela, DJ 242D Băneasa — Suceveni; DJ 242E Roșcani — Oancea, DJ 253 Umbrărești — Cudalbi — Băleni.

Echipele de intervenție încearcă de câteva ore să ajungă la două autovehicule blocate pe DJ 251, între Smârdan și Schela, și pe DJ 252I între Poiana și Fântâni, acțiunile fiind mult îngreunate de viscolul puternic.

La această oră, pe străzile municipiului Galați intervin 149 de utilaje de deszăpezire, atât pe arterele principale cât și în cartiere.

* ORA 6.20 Infotrafic: Circulația rutieră pe A3 București — Ploiești, oprită din cauza viscolului

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, miercuri la ora 6.00, pe autostrada A3 București — Ploiești, circulația rutieră a fost oprită din cauza viscolului, vizibilitatea fiind scăzută sub 10 de metri.

Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să nu se angajeze în depășiri riscante, să păstreze distanța în mers și să folosească luminile de întâlnire, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ, și pe cele de ceață.

* ORA 6.10 Infotrafic (ora 5,30): A2 București — Constanța, A4 Ovidiu — Agigea și zeci de drumuri naționale, închise

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează miercuri că, din cauza zăpezii și a viscolului, sunt închise autostrăzile A2 București — Constanța și A4 Ovidiu — Agigea, precum și zeci de drumuri naționale din județe din sud-estul țării.

În județul Constanța, sunt închise DN 22 tronsonul Ovidiu-Mihai Viteazu; DN 3 tronsonul Constanța — Ostrov; DN 3C tronsonul Constanța — Ovidiu; DN 38 tronsonul Agigea — Negru Vodă (punct de trecere a frontierei către Republica Bulgaria); DN 22C tronsonul Constanța — Cernavodă; DN 2A tronsonul Hârșova — Ovidiu; DN 22A tronsonul Hârșova — limita județului Tulcea; DN 39E tronsonul Constanța — Cumpăna.

În județul Tulcea, sunt închise DN 22 tronsonul Baia — limita jud. Constanța; DN 22A tronsonul Topolog — limita jud. Ct; DN 22D tronsonul Măcin — Horia; DN 22F tronsonul Izvoarele — Nalbant, iar în județul Călărași, DN 3 tronsonul limita jud. IF — Chiciu; DN 3A tronsonul Lehliu Gară — limita jud. Ialomița; DN 3B tronsonul Călărași — limita jud. Ialomița; DN 21 tronsonul Călărași — limita jud. IL; DN 31 tronsonul Oltenița — Cuza Vodă; DN 4 tronsonul limita jud. Ilfov — Oltenița;

DN 41 tronsonul Oltenița — limita jud. Giurgiu.

În Ialomița, în aceeași situație sunt DN 1D limita jud. PH — Urziceni; DN 3A tronsonul limita jud. CL — Fetești; DN 3B tronsonul limita jud. CL — Gura Ialomiței; DN 21 tronsonul limita jud. BR — limita jud. CL; DN 21A tronsonul limita jud. BR — Țăndărei; DN 2 limita jud. IF — limita jud. BZ; DN 2A tronsonul Malu — limita jud. CT; DN 2C tronsonul Tovărășia — Slobozia.

În județul Brăila, sunt blocate DN 21 tronsonul Brăila — limita jud. BZ; DN 21A Bărăganul — limita jud. IL; DN 22 tronsonul Brăila — Grădiștea; DN 22B tronsonul Brăila — Galați; DN 2B tronsonul limita jud. BZ — Brăila; tronsonul Brăila — Șendreni (E87); DN 23 tronsonul Brăila — limita jud. VN.

Închise sunt și, în județul Galați, DN 24D tronsonul Tulucești — limita jud. VS, iar în județul Buzău, DN 2 limita jud. IL — Râmnicu Sărat; DN 2B tronsonul Buzău — limita jud. BR; DN 2C tronsonul Costești — Padina; DN 22 tronsonul Râmnicu Sărat — limita jud. BR.

În județul Vrancea sunt închise DN 23 tronsonul Nănești — Măicănești — limita jud. BR; DN 23A tronsonul Gologanu — Ciorăști; DN 23B tronsonul Măicănești — Ciorăști, iar în Ilfov, DN 2 tronsonul DNCB — limita jud. IL (deviere trafic DN1 — DN1B — Buzău); DN 3 tronsonul DNCB — limita jud. CL; DN 4 tronsonul DNCB — limita jud. CL; DN 5 tronsonul DNCB — limita jud. GR.

În județul Giurgiu sunt închise DN 41 tronsonul Băneasa — limita jud. CL; DN 5 tronsonul Giurgiu — limita jud. IF, iar în Prahova, DN 1D tronsonul Albești Paleologu — limita jud. IL.

Restricționat este, în județul Olt, DN 54A Corabia — Ianca — limită jud. Dolj (restricție 12,5 t).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult