Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE, ora 13,00 – INFOTRAFIC, 18 ianuarie 2017. Starea drumurilor

UPDATE, ora 13,00 – INFOTRAFIC, 18 ianuarie 2017. Starea drumurilor

scris de C.F.V.
44 afisari

UPDATE, ora 13,00 – Circulația rutieră pe autostrada A2, între Cernavodă și Constanța, a fost reluată, miercuri, începând cu ora 11:45, pe sensul de mers București – Constanța, potrivit unui comunicat al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

* ORA 12.27 CNAIR: Circulația rutieră pe A2, Cernavodă-Constanța, a fost deschisă începând cu ora 11:45

Circulația rutieră pe autostrada A2, între Cernavodă și Constanța, a fost reluată, miercuri, începând cu ora 11:45, pe sensul de mers București — Constanța, potrivit unui comunicat al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), remis miercuri AGERPRES.

CNAIR menționează în comunicat că în continuare se circulă în condiții de iarnă și recomandă conducătorilor auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere.

* ORA 10.59 MAI: Se acționează pentru deblocarea a 19 autovehicule în județele Giurgiu și Constanța

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne acționează, miercuri, în județele Giurgiu și Constanța, pentru deblocarea a 19 autovehicule, în care se află 46 de persoane, situație intervenită în urma condițiilor meteo nefavorabile.

MAI acționează, miercuri dimineață, cu peste 3.000 de efective și 1.100 de autospeciale.

„La acest moment, se acționează pentru deblocarea a 19 autovehicule cu 46 de persoane în județele Giurgiu (4 auto cu 4 persoane care refuză să părăsească auto) și Constanța (15 auto cu 42 persoane)”, se arată în comunicatul MAI.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate situații în care autovehiculele au rămas blocate pe căile rutiere în județele Buzău, Călărași, Constanța, Teleorman, Ialomița și Giurgiu, unde s-a intervenit punctual, toți pasagerii fiind în afara oricărui pericol.

”În acest sens, s-au desfășurat 74 de intervenții, în urma cărora au fost deblocate 227 auto și 471 persoane”, informează MAI.

La nivelul județelor afectate, au fost efectuate 1.204 intervenții medicale, dintre care 48 pentru gravide și 4 pentru persoane dializate.

În cursul zilei de marți, aeronavele MAI au efectuat 4 misiuni medicale (CT-2, GL-1 și TL-1), 3 cu elicopterele SMURD și una cu elicopterul MI 8, fiind salvate 5 persoane.

Potrivit MAI, traficul rutier este închis pe autostrada A2 București — Constanța, în timp ce pe autostrada A4 se poate circula între Ovidiu și Agigea, însă nu este permisă intrarea pe A2. Pe aceste autostrăzi se patrulează în permanență, nefiind semnalate persoane blocate în trafic.

De asemenea, sunt închise 13 tronsoane de drumuri naționale: DN 4 (București — Oltenița), DN 3 (Brănești — Fundulea), DN 31 (Călărași — Oltenița), DN 2A (Ovidiu — Hârșova), DN 22 (Lumina — Mihai Viteazu), DN 3A (Lehliu Gară — Fetești), DN 21A (Bărăganu — Țăndărei), DN 2C (Tovărășia — Slobozia), DN 41 (Daia — Oltenița), DN 5A (Adunații Copăceni — Greaca), DN 5B (Giurgiu — Ghimpați), DN 61 (Ghimpați — Crevedia Mare) și DN 22A (Hârșova — limita județului Tulcea).

În județele Călărași, Giurgiu, Teleorman, Ilfov și Caraș Severin sunt închise circulației auto 34 de drumuri județene.

„Nu sunt probleme în ceea ce privește tranzitul în punctele de trecere a frontierei, cu excepția PTF Ruse unde s-a restricționat traficul pentru toate categoriile de autovehicule. Aeroporturile sunt deschise, iar traficul fluvial este restricționat pe Dunăre”, se mai arată în comunicat.

Traficul feroviar este deschis pe toate magistralele feroviare, circulația trenurilor fiind însă adaptată la condițiile meteo, în sudul și sud-estul țării fiind semnalate intensificări puternice ale vântului. CFR Călători a anulat 33 de trenuri pentru ziua de 18 ianuarie.

În zonele unde s-au manifestat efecte ale fenomenelor meteorologice periculoase au intervenit, în ultimele 24 de ore, 5.018 lucrători cu 2.227 mijloace.

La nivelul CNAIR, s-a acționat cu 789 autoutilaje și au fost utilizate 2.181 tone de material antiderapant (sare și nisip) și 5,2 tone clorură de calciu.

* ORA 10.33 Covasna: Circulație rutieră îngreunată pe unele tronsoane ale DN11 Brașov — Bacău din cauza viscolului

Traficul rutier este îngreunat miercuri pe anumite tronsoane ale DN11 Brașov — Bacău din cauza vântului puternic care viscolește zăpada, potrivit conducerii Secției Drumuri Naționale Covasna.

Directorul Secției Drumuri Naționale Covasna, Cristian Drincă, a declarat, pentru AGERPRES, că viscolul creează probleme pe DN11, între Târgu Secuiesc și intersecția cu DN13E, respectiv sensul giratoriu de la Reci, unde este câmp deschis, iar vântul transportă zăpada pe carosabil.

CNAIR menționează în comunicat că în continuare se circulă în condiții de iarnă și recomandă conducătorilor auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere.Traficul feroviar este deschis pe toate magistralele feroviare, circulația trenurilor fiind însă adaptată la condițiile meteo, în sudul și sud-estul țării fiind semnalate intensificări puternice ale vântului. CFR Călători a anulat 33 de trenuri pentru ziua de 18 ianuarie. IGPR precizează că toate aeroporturile sunt deschise. Traficul fluvial este restricționat pe Dunăre, iar toate porturile la Marea Neagră sunt închise din cauza vântului.

UPDATE, ora 08.30  – Traficul rutier este închis, miercuri dimineața, pe autostrada A2 București – Constanța, pe 13 drumuri naționale și 35 drumuri județene, din cauza viscolului, informează Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Traficul feroviar pe relația Oltenița – București Titan sud este blocat din cauza condițiilor meteo. Trenul R15196, relația Oltenița – Titan sud este blocat în halta Căldăraru, iar alte două trenuri au fost anulate, motiv pentru care 100 de călători așteaptă redeschiderea traficului în halta Titan sud. IGPR precizează că toate aeroporturile sunt deschise. Traficul fluvial este restricționat pe Dunăre, iar toate porturile la Marea Neagră sunt închise din cauza vântului.

De asemenea, sunt închise 35 de drumuri județene — toate drumurile din județul Călărași, patru drumuri în Teleorman, trei în Giurgiu, două în Ilfov, unul în Galați și unul în Caraș Severin.

Potrivit sursei citate, este închis traficul pe DN2A Ovidiu — Hârșova, DN2C Slobozia—Costești, DN3 Brănești — Chiciu, DN3A Lehliu Gară — Fetești, DN4 București — Oltenița, DN4 intrarea DNCB — Frumușani, DN5A Adunații Copăceni — Greaca, DN5B Giurgiu — Ghimpați, DN21A Bărăganu — Țăndărei, DN22 Lumina — Mihai Viteazu, DN 31 Călărași — Oltenița, DN41 Daia — Oltenița, DN61 Ghimpați — Crevedia Mare.

Pe autostrada A2 se patrulează în permanență, nefiind semnalate persoane surprinse în trafic. Pe autostrada A4 se poate circula între Ovidiu și Agigea, însă nu este permisă intrarea pe A2.

Se menține restricția de tonaj pe DN5 pe sectorul Adunații Copăceni — Giurgiu pentru autovehiculele de peste 7,5 tone.

Traficul feroviar pe relația Oltenița — București Titan sud este blocat din cauza condițiilor meteo.

Trenul R15196, relația Oltenița — Titan sud este blocat în halta Căldăraru, iar alte două trenuri au fost anulate, motiv pentru care 100 de călători așteaptă redeschiderea traficului în halta Titan sud.

IGPR precizează că toate aeroporturile sunt deschise.

Traficul fluvial este restricționat pe Dunăre, iar toate porturile la Marea Neagră sunt închise din cauza vântului.

Nu sunt probleme în ceea ce privește tranzitul în punctele de trecere a frontierei, cu excepția PTF Ruse unde s-a restricționat traficul pentru toate categoriile de autovehicule.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că la ora transmiterii acestei ştiri, A2 Bucureşti – Constanţa rămâne închisă, din cauza zăpezii şi a viscolului.

INFOTRAFIC – Ce drumuri sunt inchise

INFOTRAFIC – 18.01.2017. Ce drumuri sunt inchise

De asemenea, mai sunt închise sectoare de drumuri naţionale din patru judeţe, Călăraşi (DN 3  BRĂNEŞTI(JUDEŢUL ILFOV) – FUNDULEA – CĂLĂRAŞI ; DN31 CĂLĂRAŞI – OLTENIŢA; DN4 BUCUREŞTI – OLTENIŢA) , Constanţa (DN 22 LUMINA – MIHAI VITEAZU; DN 2 A OVIDIU –  HÂRŞOVA), Giurgiu (DN5B GIURGIU – GHIMPAŢI; DN61 GIURGIU – CREVEDIA MARE; DN5A ADUNAŢII COPĂCENI – GREACA; DN41 REMUŞ – OLTENIŢA) şi Ialomiţa (DN3A FETEŞTI –LIMITĂ CU JUDEŢUL CĂLĂRAŞI (LEHLIU); DN2C SLOBOZIA – LIMITĂ JUDEŢUL BUZĂU(TOVĂRĂŞIA); DN21A ŢĂNDĂREI – LIMITĂ BRĂILA(INTERSECŢIE CU DN21).

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE SI A AUTOSTRAZIILOR DIN ROMANIA

Miercuri 18 ianuarie 2017 ora 7:14

1. Evenimente rutiere : Nu sunt

2. Drumuri nationale si autostrazi cu circulatia intrerupta din cauza conditiilor meteo nefavorabile

Nr. crt. DN Pozitii kilometrice Intre localitatile Cauza Masuri de remediere si variante ocolitoare
2.1 A A2  (LEHLIU-CONSTANTA) 12+000-211+931 BUCURESTI (B)-CONSTANTA (CT) Ninsoare si vant puternic, vizibilitate redusa. Se actioneaza cu 32 autoutilaje
2.2 AA4  (OVIDIU-AGIGEA) 0+000-21+775 OVIDIU (CT)-AGIGEA (CT) Ninsoare si vant puternic, vizibilitate redusa. Se actioneaza cu 2 ATB-uri
2.3 DN 21A  (BARAGANUL -TANDAREI) 0+000-23+366 BARAGANUL (BR)-TANDAREI Ninsoare si vant puternic, vizibilitate redusa. Se actioneaza cu 1 ATB,1Unimog, 1 Wolla.
2.4 DN 22  (MIHAI VITEAZU-PASAJ LUMINA) 240+600-284+000   – Ninsoare si vant puternic, vizibilitate redusa. Se actioneaza cu 2 ATB-uri,1 Unimog.
2.5 DN 2A  (HARSOVA-MIHAIL KOGALNICEANU) 127+000-184+000 HARSOVA (CT)-MIHAIL KOGALNICEANU (CT) Ninsoare si viscol  puternic, vizibilitate redusa Se actioneaza cu 6 ATB, 1Unimog, 4 Incarcator, 1 Autogreder.
2.6 DN 2C  (Costesti – Slobozia) 0+000-79+400 COSTESTI (BZ)-SLOBOZIA (IL) Ninsoare si vant puternic, vizibilitate redusa. Se actioneaza cu 1 Autofreza, 2 Unimoguri
2.7 DN 3  (Branesti – Chiciu) 21+00-127+700 BRANESTI (IF)-OSTROV (CT) Vant puternic,Viscol la sol,Vizibilitate zero Incepand cu ora 18:00 se Inchide DN 3  intre localitatile Branesti si Chiciu
2.8 DN 31  (CUZA VODA – OLTENITA) 0+000-60+420 CUZA VODA (CL)-OLTENITA (CL) Ninsoare si vant puternic, vizibilitate redusa. Incepand cu ora 17:00 s-a inchis DN 31 .Se actioneaza cu 1 ATB
2.9 DN 3A  (LEHLIU GARA – FETESTI) 0+000-79+826   – Ninsoare si vant puternic, vizibilitate redusa. Se actioneaza cu 5 ATB.
2.10 DN 4  (Bucuresti-Oltenita) 12+500-60+00 BUCURESTI (B)-OLTENITA (CL) Vant puternic,Viscol la sol,Vizibilitate zero Se inchide  incepand cu ora 11:00 DN 4 km 12+500-60+00
2.11 DN 41  (Oltenita – Daia) 0+570-64+080 OLTENITA (CL)-DAIA (GR) Viant puternic,Viscol,Vizibilitate zero S- a inchis DN 41 (Oltenita-remus)incepand cu ora 16:00
2.12 DN 5A  ( Adunatii Copaceni-Greaca) 0+00-39+880 ADUNATII-COPACENI (GR)-GREACA (GR) Viscol la sol,Vant puternic,vizibilitate zero Incepand cu ora 2:00 s-a inchis DN  5A
2.13 DN 5B 3+200-39+600 GIURGIU (GR)-GHIMPATI (DB) Vant puternic,Viscol,Vizibilitate zero Incepand cu ora 15:00 se inchide DN 5B
2.14 DN 61  (Ghimpati – Crevedia) 0+000-31+000 GHIMPATI (GR)-CREVEDIA MARE (GR) viscol se inchide cu ora 15,45.

3. Drumuri nationale si autostrazi cu circulatia ingreunata din cauza conditiilor meteo nefavorabile

Nr. crt. DN Pozitii kilometrice Intre localitatile Cauza Masuri de remediere
3.1 DN 5  (Adunatii Copaceni – Giurgiu) 19+200-59+000 ADUNATII-COPACENI (GR)-GIURGIU (GR) viscol incepand cu19,30 se restrictioneaza pentru autovehiculele cu MTMA > 7,5 tone

4. Drumuri nationale si autostrazi cu circulatia intrerupta

Nr. crt. DN Pozitii kilometrice Intre localitatile Cauza Masuri de remediere si variante ocolitoare
4.1 DN 17D  (RODNA) 86+100-103+632 VALEA MARE (SANT) (BN)-CARLIBABA (SV) Nivel IV viabilitate Drum inchis circulatiei publice intre data 1.11.2016 – 31.03.2017.
4.2 DN 1R  (HOREA) 58+550-62+000 POIANA HOREA (CJ)-MATISESTI (HOREA) (AB) Nivel IV de viabilitate Drum inchis circulatiei publice intre data 1.11.2016 – 31.03.2017. S-au montat indicatoare fig. F6, fig. P33 (drum inchis circulatiei publice) si fig. C1 (accesul interzis).
4.3 DN 66A  (Campu lui Neag) 47+000-88+000 CAMPU LUI NEAG (HD)-CERNA SAT (GJ) Alunecari de teren, alunecari versant, caderi de copaci, cedari terasament; drum de pamant Se inchide circulatia rutiera pina in data de 31.10.2017.Sector viabilitate de categoria IV.
4.4 DN 67C  (RANCA – OBARSIA LOTRULUI – SUGAG) 34+800-79+200 RANCA (GJ)-SUGAG (AB) Drum inchis pe perioada de iarna Inchiderea sectorului de drum este semnalizata corespunzator cu indicatoare fig. F6-drum inchis , P33- drum inchis circulatiei publice , C1- acces interzis , montate in urmatoarele pozitii kilometrice : km 34+800-Ranca/GJ ; km 59+800 – intersectie cu DN 7A km 82+385 Obarsia Lotrului/VL ; km 61+160 intersectie cu DN 7A km 81+025 Obarsia Lotrului/VL ; km 79+200 Sugag/AB Perioada 01.11.2016 – 31.03.2017 .
4.5 DN 7C  (PISCU NEGRU (AG) – BALEA CASCADA (SB)) 104+000-130+800 PISCUL NEGRU (AG)-BALEA CASCADA (SB) Conform Regulament de Functionare al Transfagarasanului  nr.524/2015 Pe perioada inchiderii (01.11.2016-30.06.2017) sectorul de drum (104+000-130+800) este semnalizat corespunzator.

5. Drumuri nationale si autostrazi cu circulatia ingreunata

Nr. crt. DN Pozitii kilometrice Intre localitatile Cauza Masuri de remediere
5.1 A A1  (Saliste – lim. jud. Alba) 286+400-286+650 SALISTE (SB)-SEBES (AB) Pe acest sector de drum a aparut o tasare,  la placa de racordare la un podet casetat. Circulatia este restrictionata pe banda 1 (Calea 2), sensul Sebes – Sibiu, pe acest sector. Se circula doar pe banda 2 (Calea 2), sensul Sebes – Sibiu, cu restrictie de viteza 60 km/h. Zona este semnalizata corespunzator.
5.2 DN 1  (Cornu (Prahova)) 98+300-98+400   – Alunecare de teren cu afectarea acostamentului pe o lungime de 10 m. Circulatia este restrictionata pe banda 1 (Calea 2). Se circula doar pe banda 2 (Calea 2). Pe Calea1 (Ploiesti – Brasov) circulatia este normala. Zona este semnalizata corespunzator.
5.3 DN 10  (Magura) 26+830-26+842 MAGURA (BZ)-CIUTA (BZ) Alunecare de teren cu afectarea parti carosabile pe o lungime de 12 m. Zona este semnalizata corespunzator. Viteza autovehiculelor este restrictionata la 30 km/h.
5.4 DN 10  (SIRIU BUZAU) 86+300-86+340 SIRIU (BZ)-SIRIU (BZ) Cedarea zidului de sprijin cu antrenarea acostamentului pe o lungime de 40 de metri cu tasare acostament si parte carosabila. Circulatie alternanta dirijata prin indicatoare cu restrictie de viteza 30 km/h. Latimea maxima a partii carosabile pe care se poate circula este de 5 metri.
5.5 DN 12B  (Tg.Ocna – Slanic Moldova) 7+800-7+870 CIRESOAIA (BC)-CERDAC (BC) Viitura  pe raul Slanic Moldova ce a dus la prabusirea taluzului drumului . Se circula pe 1/2 din cale. Semnalizare cu restrictie de circulatie.
5.6 DN 13C  (Vanatori (Ms) – Bisericani (Hr)) 1+190-1+200 VANATORI (MS)-BISERICANI (HR) Datorita ploilor din ultima perioada rampa podului provizoriu de la km 1+190 s-a prabusit Incepand cu data de 03.06.2016, ora 21.30,  se circula restrictionat pe jumatate de cale la rampa de intrare pe partea dreapta a podului, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata mai mica de 10 tone.
5.7 DN 17A  (Vatra Moldovitei( SV)- Ciumarna(SV)) 23+000-27+000 VATRA MOLDOVITEI (SV)-CIUMARNA (SV) In urma precipitatiilor abundente din perioada 11-13 octombrie,  a aparut o cedare de terasament. Se circula pe 1/2 din cale. Semnalizare cu restrictie de circulatie
5.8 DN 2  (Maracineni) 114+500-115+100   – Degradari in suprastructura podului metalic din amonte de la Maracineni (peste raul Buzau). Circulatia autovehiculelor este restrictionata la viteza la 10 km/h, incepand cu km 115+100 pana la km 114+500, pe podul metalic amonte (Rm Sarat – Buzau).Se circula pe ambele benzi ale podului.Circulatia este restrictionata pentru autovehiculele cu MTMA mai mare de 40 de tone.Perioada de restrictie este pana la 15.06.2017.
5.9 DN 24B  (HUSI) 26+090-26+110   – Urmare a percipitatiilor abundente din perioada 11.10. – 12.10.2016 taluzul lateral DN 24B s-a surpat. Sectorul de drum european pe acest segment are 3 benzi de circulatie (2 urcare + 1 coborare). Pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere si pentru protejarea corpului drumului, impreuna cu reprezentantii Politiei Rutiere Husi s-a luat mãsura ca circulatia sa se desfasoare doar pe 2 benzi.
5.10 DN 2M  (Andreiasu de Jos – Butucoasa) 37+030- ANDREIASU DE JOS (VN)-ANDREIASU DE SUS (VN) Precipitatii abundente .Circulatia se desfasoara pe 1/2 din cale si cu restrictie pentru autovehicule cu masa >7.5 tone In urma precipitatiilor abundente pe DN 2M, intre km 36+980 si km. 37+080, s-a produs o crestere a debitului raului Milcov ce a dus la erodarea si spalarea terasamentului, pe o lungime de 50,00 m si o latime de 2,00 m. Zona este semnalizata corespunzator,  iar circulatia rutiera se desfasoara pe 1/2 din cale si cu restrictie de 7,5 tone.
5.11 DN 2N 43+000-53+000 CHIOJDENI (VN)-VINTILEASCA (VN) Din cauza precipitatiilor abundente sub forma de ploaie pe zona de traversare a alunecarilor de teren se circula cu mare dificultate din cauza denivelarilor, tasarilor, pragurilor si faliilor create in platforma drumului. Circulatia se desfasoara cu instituirea restrictiei de tonaj pentru autovehiculele avand MTMA > 12 tone.
Termen finalizare masuri de remediere – 31.03.2017.
5.12 DN 2N  (Chiojdeni – Jitia) 46+300- CHIOJDENI (VN)-JITIA (VN) In urma precipitatiilor abundente din ultimele zile, a avut loc o alunecare de teren. Se circula pe 1/2 din cale. Semnalizare cu restrictie de circulatie.
5.13 DN 2N  (CHIOJDENI) 43+650-43+650 CHIOJDENI (VN)-CHIOJDENI (VN) In urma precipitatiilor abundente s-a reactivat o alunecare de teren.Circulatia se desfasoara pe 1/2 din cale si cu restrictie de 7,5 tone. Semnalizare cu restrictie de circulatie.
5.14 DN 2N  (Jitia) 44+453-44+600 JITIA (VN)- Precipitatii abundente .Circulatia se desfasoara pe 1/2 din cale si cu restrictie pentru autovehicule cu masa >3.5 tone In urma precipitatiilor abundente pe DN 2N, intre km. 44+453 si km. 44+600, s-a reactivat o alunecare de teren care a afectat drumul pe o lungime de 150,00 m si jumatate din latimea partii carosabile. Zona este semnalizata corespunzator, iar circulatia rutiera  se desfasoara pe 1/2 din cale si cu restrictie de 3,5 tone.
5.15 DN 3  (RADU VODA-VLAD TEPES) 83+000-93+000 RADU VODA (CL)-VLAD TEPES (CL) Viscol, vizibilitate redusa Circulatia se desfasoara controlat in coloana, sub supravegherea Politiei Rutiere.
5.16 DN 57  (Eselnita – Dubova) 7+118-19+700 ESELNITA (MH)-DUBOVA (MH) Ploi abundente, ebulmenti, viituri care au condus la ruperea drumului Pe sectorul de drum DN 57 km 15+700 – 19+700 se circula ingreunat pe 1/2 din cale, in zona urmatoarelor pozitii km:
– km 15+700 stg s-a prabusit taluzul de rambleu pana la marginea partii carosabile;
– km 16+700 stg s-a prabusit taluzul de rambleu, zidul de sprijin si parapetul din beton;
– km 19+700 stg s-a tasat corpul drumului generand crapaturi longitudinale la 2 m de marginea drumului pe o adancime de 50 cm.
Rugam participantii la trafic sa respecte restrictiile de circulatie, sectorul de drum fiind semnalizat corespunzator. Restrictia va fi mentinuta pana la finalizarea lucrarilor: anul 2017.
5.17 DN 57B  (Oravita) 9+950-9+980 ORAVITA (CS)-ANINA (CS) Din cauza ploilor torentiale s-a prabusit zidul de sprijin, iar acostamentul drumului a cedat pe o inaltime de 1m si o lungime de 30m CNAIR SA anunta participantii la trafic ca din data de 16.07.2014, circulatia pe DN 57B km 9+950 – 9+980 dr. se desfasoara ingreunat pe 1/2 din cale din cauza prabusirii zidului de sprijin si cedarii acostamentului. Rugam pe aceasta cale participantii la trafic sa respecte indicatoarele rutiere si restrictia ce a fost instituita pe acest sector. Restrictia va fi mentinuta pana la finalizarea lucrarilor: anul 2017.
5.18 DN 58B  (CALNIC-BOCSA) 10+200-10+300 CALNIC (CS)-BOCSA (CS) Erodarea taluzului de rambleu pe o portiune de 40 m datorita ploilor din data de 20.06.2016. Circulatia rutiera se desfasoara pe 2/3 din banda pana in data de 31.12 .2017.
5.19 DN 64  (Ganeasa(OT) – Rm. Valcea(VL)) 34+014-40+915 GANEASA (OT)-PLESOIU (OT) Pod degradat Restrictie tonaj pentru autovehiculele cu MTMA>7.5 to . Circulatia autovehiculelor cu MTMA mai mare de 7.5 to pe relatia Ganeasa – Rm. Valcea si retur se desfasoara pe urmatorul traseu : intersectia DN 64 cu DN 65 (km 42+364) Ganeasa – intersectia DN 65 (km 46+665) cu DJ 677 Salcia – DJ 677 Salcia – intersectia cu DN 64 (km 40+915) .
5.20 DN 67B  (Mosoaia) 178+900-178+930 MOSOAIA (AG)-MOSOAIA (AG) Alunecare taluz rambleu care a antrenat si acostamentul pe o adancime de 1,5 – 2 m si lungime de 30 m. S-au instalat semnalizarile corespunzatoare.Se circula pe 2/3 din Cale.Restrictia va fi mentinuta pana la finalizarea lucrarilor: 31.03.2017.
5.21 DN 67B  (Pitesti (AG) – Dragasani (VL)) 175+820-175+900 PITESTI (AG)-DRAGASANI (VL) Afuirea (spalarea) fundatiilor a determinat fisurarea suprastructurii podului si inclinarea acestuia (localitatea Poiana Lacului). Traficul rutier se desfasoara pe DN 67B pe podul provizoriu de la km 175+822, cu circulatie alternanata pe latimea de 5 metri pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 30 tone.Conducatorii auto sunt rugati sa respecte restrictia de circulatie instituita, semnalizarea rutiera temporara si indicatiile agentilor de politie aflati la fata locului.Restrictia va fi mentinuta pana la finalizarea lucrarilor: 30.06.2017
5.22 DN 7  (Moraresti) 152+400-152+500 PITESTI (AG)-RAMNICU VALCEA (VL) Din cauza precipitatiilor abundente a fost spalata fundatia drumului pe o lungime de 100 m si o latime de 20-30 cm urmata de alunecare de teren. Incepand cu 21.08.2015, urmare a precipitatiilor abundente, a fost afectata banda 3 pe sensul Ramnicu Valcea-Pitesti. S-a restrictionat partial sectorul de drum cu semnalizare corespunzatoare.Viteza autovehiculelor este restrictionata in aceasta zona la 10 km/h.
5.23 DN 71  (Pucioasa) 63+790-64+100 DOICESTI (DB)-PUCIOASA (DB) Suprastructura degradata la podul peste paraul Bizdidel Circulatia autovehiculelor este restrictionata la 30 km/h, la 40 tone MTMA si se desfasoara alternativ pe un singur sens, in axul podului, pe o latime de 3,5 m.
5.24 DN 73C  (Burlusi – Blidari) 56+000-61+434   – Alunecare de terem si cedarea fundatiei drumului (in 4 zone). Circulatia se desfasoara restrictionat pentru autovehiculele cu MTMA > 7,5 tone.Ruta ocolitoare: DN 73C km 60+000 (Piatra) – DJ 678A – DN 7 (Dedulesti).Restrictia va fi mentinuta pana la finalizarea lucrarilor: 31.03.2017.
5.25 DN 76  (Varfurile) 66+400-66+450 HALMAGIU (AR)-LEASA (AR) Ploile abundente si instabilitate sol. Din cauza ploilor abundente s-a produs o cedare a corpului drumului pe o lungime de 50 metri, circulatia desfasurandu-se ingreunat pe 1/2 din cale. Zona este semnalizata corespunzator cu indicatoare rutiere si alte mijloace de siguranta pana la remedierea situatiei si anume in cursul anului 2017.

6. Drumuri nationale si autostrazi pe care se efectueaza lucrari de reabilitari, modernizari, intretinere si reparatii

Nr. crt. DN Pozitii kilometrice Intre localitatile Tip lucrare / Perioada Termen de finalizare si variante ocolitoare
6.1 DN 22 178+000-227+000 TULCEA (TL)-BAIA (TL) Reabilitare
Perioada desfasurarii lucrarilor: 01.08.2014 – 31.03.2017
Termen finalizare: 31.03.2017
Variante ocolire: Nu este cazul.
6.2 DN 5 7+573-19+220 BUCURESTI (B)-ADUNATII-COPACENI (GR) Modernizare
Perioada desfasurarii lucrarilor:   –
Termen finalizare:
Variante ocolire: Termen de finalizare: 31.12.2016
CNADNR SA Romania anunta participantii la trafic ca incepand cu 15.03.2016 circulatia rutiera pe DN 5 km 7+573 – 19+220 va fi restrictionata pe ambele sensuri in vederea executarii lucrarilor de modernizare.Lucrarile vor fi semnalizate corespunzator conform normelor metodologice in vigoare.
6.3 DN 67C 67+400-142+620 OBARSIA (GJ)-SEBES (AB) Regimul juridic al drumului este:DRUM IN LUCRU.SE CIRCULA IN REGIM DE SANTIER. S-au montat indicatoare rutiere fig.U 42 si fig.U 8 la km 142+620 si fig.U 42 si fig.U 8 la km 67+400
Perioada desfasurarii lucrarilor:   –
Termen finalizare:
Variante ocolire:
6.4 DN 73 13+000-42+850 PISCANI (AG)-CAMPULUNG (AG) Perioada desfasurarii lucrarilor:   – Termen finalizare:
Variante ocolire: Termen de finalizare: 31.03.2017
Lucrarile se executa numai pe timpul zilei, pe mai multe sectoare de drum de maxim 500 m fiecare, cu semnalizare rutiera corespunzatoare asigurata de constructorul SC AZVI SA – STRACO SRL.
6.5 DN 76 102+660-133+660 STEI (BH)-BEIUS (BH) Lucrari de reabilitare drum
Perioada desfasurarii lucrarilor:   –
Termen finalizare:
Variante ocolire: Termen de finalizare: 07.02.2017
6.6 -„- 83+000-102+660 STEI (BH)-CRISTIORU DE JOS (BH) Lucrari  de reabilitare drum
Perioada desfasurarii lucrarilor:   –
Termen finalizare:
Variante ocolire: Termen de finalizare: 07.02.2017
6.7 DN 7C 83+617-83+693 CAPATANENII UNGURENI (AG)-PISCUL NEGRU (AG) Lucrari de consolidare podet.
Perioada desfasurarii lucrarilor:   –
Termen finalizare:
Variante ocolire: Termen de finalizare: 31.12.2016
S-a instituit restrictie de tonaj de 16 tone.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult