Acasa Actualitate-InternaSocial INFOTRAFIC. Drumuri închise din cauza ninsorii viscolite

INFOTRAFIC. Drumuri închise din cauza ninsorii viscolite

scris de D.P.
94 Afisari

Cinci sectoare de drum naţional din judeţele Vrancea, Iaşi şi Vaslui sunt închise din cauza ninsorii viscolite, marţi dimineaţă.

INFOTRAFIC - Starea drumurilor, 31 decembrie 2014

INFOTRAFIC – Starea drumurilor, 9 ianuarie 2024

Pe alte patru sectoare din judeţele Neamţ, Vaslui şi Botoşani au fost instituite restricţii de tonaj. Un autocar cu 47 de pasageri a părăsit partea carosabilă marţi dimineaţă, în apropierea localităţii Doaga, din judeţul Vrancea, anunţă IPJ Vrancea.Un autoturism a rămas blocat în zăpadă între Tişiţa şi Panciu, trei persoane fiind evacuate. Mai multe autoturisme au rămas blocate în zăpadă în cursul nopţii de luni spre marţi, în judeţul Galaţi, din cauza vântului şi a ninsorii,fiind necesară intervenţia drumarilor pentru ca acestea să-şi continue drumul sau pentru ca pasagerii sa fie duşi la adăpost. În maşinile rămase înzăpezite s-au aflat şi copii. O ambulanţă care se deplasa la un caz, o maşină de dializă, dar şi mai multe autoturisme au rămas blocate în zăpadă în cursul nopţii, pe mai multe drumuri din judeţul Botoşani. Circulaţia pe DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila se desfăşoară cu dificultate marţi din cauza viscolului care suflă cu putere şi antrenează zăpada, micşorând vizibilitatea.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (ninsoare viscolită), sunt impuse restricţii de circulaţie pe mai multe drumur

DRUMURI NAŢIONALE CU CIRCULAŢIA OPRITĂ

1. DN 23B Stupina-Ciorăşti, judeţul Vrancea

2. DN 28A Târgu Frumos – Moţca, judeţul Iaşi

3. DN 11A Bârlad – Iveşti, judeţul Vaslui

4. DN 24A Huşi – Berezeni, judeţul Vaslui

5. DN 24 Cosmeşti – Tişiţa, judeţul Vrancea

 

DRUMURI NAŢIONALE CU RESTRICŢIE DE TONAJ  >7,5 TONE

1. DN 24B Albiţa – Huşi, judeţul Vaslui

2. DN 28 Cozia, judeţul Iaşi – Albiţa, judeţul Vaslui

3. DN 15D Roman – Crăieşti, judeţul Neamţ

4. DN 29 Răchiţi – Săveni, judeţul Botoşani

Din cauza vântului, sunt oprite manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.

 

”Conducătorii auto sunt sfătuiţi ca înainte de a pleca la drum să se informeze cu privire la restricţiile de trafic şi la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-şi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, chiar cu lanţuri dacă situaţia o impune! Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule şi permiteţi accesul utilajelor de deszăpezire! Adoptaţi o manieră prudentă de conducere şi să evitaţi orice manevră riscantă, asigurându-vă constant, pe tot parcursul traseului”, transmit poliţiştii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult