Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE – INFOTRAFIC, luni, 9 ianuarie 2017. Situatia drumurilor. Lista trenurilor anulate

UPDATE – INFOTRAFIC, luni, 9 ianuarie 2017. Situatia drumurilor. Lista trenurilor anulate

scris de C.F.V.
40 afisari

UPDATE – Autostrăzile A2 și A4 au fost deschise și niciun drum național nu mai este închis circulației auto iar ultimele șapte persoane ale căror autoturisme au rămas blocate din cauza ninsorii au fost cazate la un hotel din localitatea constănțeană Medgidia.

Autostrăzile A2 și A4 au fost deschise și niciun drum național nu mai este închis circulației auto iar ultimele șapte persoane ale căror autoturisme au rămas blocate din cauza ninsorii au fost cazate la un hotel din localitatea constănțeană Medgidia.

„La acest moment nu mai sunt persoane blocate pe căile de transport rutiere. La nivel național, CNAIR a acționat cu 1.185 utilaje care au utilizat 7.209,5 tone de material antiderapant și 37,05 tone clorură de calciu. Toate aeroporturile sunt deschise și nu se înregistrează curse aeriene anulate sau cu întârzieri. De asemenea, 13 trenuri înregistrează întârzieri semnificative (peste 60 de minute), iar 21 de trenuri au fost anulate”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis luni AGERPRES.

Porturile maritime sunt deschise, precum și cele fluviale, cu excepția celui din Drobeta Turnu-Severin, închis din cauza vântului puternic. Traficul de pasageri pe relația Tulcea — Sulina/Sfântu Gheorghe, precum și tranzitul cu bacul la Brăila se desfășoară cu greutate, din cauza sloiurilor de gheață.

În punctele de trecere a frontierei nu se semnalează restricții cu excepția PTF Zimnicea, Bechet, Ostrov și Turnu Măgurele de la frontiera cu Bulgaria, unde nu se poate traversa cu bacul.

„La nivel național, acționează 26 de echipe de intervenție pentru remedierea avariilor la rețeaua de alimentare cu energie electrică, care afectează opt localități din cinci județe, respectiv 1.178 consumatori (cele mai multe în județul Constanța — șase localități cu 1.112 consumatori)”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, pe parcursul ultimelor 24 de ore, la nivel național, au acționat 14.436 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne — 7.303 de polițiști, 4.567 pompieri și 2.566 de jandarmi, cu 6.651 mijloace — 3.302 poliție, 2.320 pompieri și 1.029 jandarmi. Acestea au intervenit în sprijinul populației și al autorităților locale pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice severe.

În urma reanalizării situației operative, mijloacele tehnice care acționează în județul Constanța au fost suplimentate cu cinci șenilate de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele Mureș, Giurgiu, Prahova, Neamț și Harghita și șase autofreze din județele Iași, Bacău, Olt, Dâmbovița, Botoșani și Neamț.

Au fost efectuate 7.839 de intervenții medicale: serviciile de ambulanță — 6.990 și SMURD — 849, din care 210 pentru gravide și 41 persoane dializate.

În continuare, cele 13 elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație și un avion SMURD vor continua misiunile aeromedicale în funcție de solicitări și de condițiile meteorologice.

„La nivel național, efectivele MAI au executat 2.015 activități de patrulare pentru identificarea persoanelor fără adăpost și transport al acestora în spații sigure. Dintre acestea, 110 persoane au fost cazate în spații puse la dispoziție de UPU/CPU și 204 în locații ale autorităților locale”, precizează MAI.

Porturile maritime sunt deschise, precum și cele fluviale, cu excepția celui din Drobeta Turnu-Severin, închis din cauza vântului puternic. Traficul de pasageri pe relația Tulcea – Sulina/Sfântu Gheorghe, precum și tranzitul cu bacul la Brăila se desfășoară cu greutate, din cauza sloiurilor de gheață.

Doua tronsoane de autostrada – A2 Bucuresti-Constanta (tronsonul Lehliu-Gara – Constanta) si A4 Ovidiu-Agigea – si trei segmente de drumuri nationale mai erau inchise luni dimineata, din cauza zapezii si a viscolului.

Vezi ce drumuri sunt inchise

Vezi ce drumuri sunt inchise

Incepand cu ora 6:30 a fost reluat traficul rutier pe DN 15D Piatra-Neamt – Roman.
Potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane, la ora 6:30 mai erau inchise urmatoarele drumuri: A2 Bucuresti – Constanta (tronsonul Lehliu-Gara – Constanta) A4 Ovidiu – Agigea
JUDETUL CONSTANTA:
DN 3 Ostrov – Murfatlar
DN 3C
JUDETUL TULCEA:
DN 22D Horia – Atmagea – intersectie cu DN22A

Drumuri cu restrictie de tonaj:
JUDETUL CONSTANTA:
DN 3 Murfatlar – Constanta (7,5 tone)
DN 22C Cernavoda – Murfatlar (7,5 tone)
JUDETUL IASI:
DN 28A Targu Frumos – Pascani – Motca (7,5 tone).
CFR Calatori a anulat luni 40 de trenuri
40 de trenuri au fost anulate, luni dimineata, de catre CFR Calatori, din cauza conditiilor meteo nefavorabile si pentru a facilita interventia utilajelor de deszapezire, potrivit unui comunicat al companiei.
„Traficul feroviar este deschis și la aceasta ora pe toate magistralele de cale ferata, circulatia trenurilor fiind insa adaptata conditiilor meteo nefavorabile. Din cele 1300 de trenuri ale CFR Calatori care circula zilnic in Romania, s-a luat decizia anularii a 40 (ora 7 dimineata) pentru facilitarea accesului utilajelor și a echipelor de interventii si pentru evitarea unor situatii neplacute pentru pasageri. Masurile operative care se iau au ca PRIORITATE siguranta oamenilor si realizarea legaturilor intre marile orase, pe magistrale.
Asa cum s-a intamplat zilele anterioare, si astazi ne vom organiza unde va fi necesar astfel incat pasagerii sa primeasca ceai cald, cafea, sandvisuri, in functie de posibilitatile din teren.
LISTA trenuri anulate anulate pentru data de 9 ianuarie 2017
Vom face actualizari periodice, in functie de evolutia conditiilor meteo si de situatia din teren. Circulatia este adaptata conditiilor nefavorabile cu temperaturi extrem de scazute pe raza a 4 regionale: Bucuresti, Craiova, Galati, Constanta. Unele curse pot inregistra intarzieri la destinatie, determinate de necesitatea atasarii locomotivelor Diesel pe anumite intervale de statii din jumatatea de sud a tarii, de reducerea vitezei de circulatie sau de interventia cu pluguri. Se intervine constant cu utilaje si echipaje feroviare. In cursul acestei zile legatura pe calea ferata intre Bucuresti si Constanta si retur este asigurata”, se spune in comunicat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult