Acasa Actualitate-InternaSocial INFOTRAFIC: Stânci în pericol de prăbușire pe DN1

INFOTRAFIC: Stânci în pericol de prăbușire pe DN1

scris de C.P.
4 afisari

INFOTRAFIC. Două stânci sunt în pericol de prăbușire pe DN1, în localitatea prahoveană Comarnic. Autoritățile urmează să stabilească dacă se impune detonarea acestora sau doar acoperirea lor cu o plasă de siguranță.

Stânci în pericol de prăbușire pe DN1.

Stânci în pericol de prăbușire pe DN1.

Potrivit unui comunicat emis luni de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, pe partea dreaptă a DN1, în localitatea Comarnic, la km 99+800 (cartier Nistorești), două stânci cu diametrul de 70 cm aflate la o înălțime de aproximativ 7-8 m sunt în pericol de prăbușire.

Șeful ISU Prahova, Nicolae Popescu, a declarat pentru AGERPRES că marți dimineață se va face o evaluare a situației la fața locului, împreună cu o echipă de pirotehniști, urmând să se stabilească dacă se impune detonarea celor două stânci sau se va pune o plasă de siguranță. Deocamdată, circulația în zonă de desfășoară în condiții normale.

Conform comunicatului citat, în ultimele două zile, ca urmare a ploilor și a topirii zăpezii, două drumuri județene și un drum comunal au fost afectate. Pe DJ 234 Sângeru — Salcia, la km 12+470 și 13+770, au avut loc căderi ale platformei drumului, Consiliul Județean (CJ) Prahova intervenind prin completarea cu balast și aducerea la cotă a drumului, pe DJ 214, în zona Brebu — Pietriceaua, la km 8+800, o alunecare de teren a acoperit partea carosabilă pe o lungime de aproximativ 70 m și pe toată lățimea acestuia, pământul fiind degajat prin intervenția CJ, iar pe DC 51 Chiojdeanca — Trenu alunecările de teren au dus la blocarea căii de acces, acționându-se în continuare pentru degajarea pământului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult