Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE, ora 14,00 – INFOTRAFIC – Starea drumurilor 27 februarie 2018

UPDATE, ora 14,00 – INFOTRAFIC – Starea drumurilor 27 februarie 2018

scris de C.F.V.
88 afisari

UPDATE, ora 14,00 – Circulaţia pe autostrăzile A2 Bucureşti – Constanţa, A4 Ovidiu – Agigea, pe 22 de drumuri naţionale şi pe 54 de drumuri judeţene este închisă din cauza vremii nefavorabile, mai multe trenuri şi curse aeriene fiind anulate, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, sunt închise toate drumurile naţionale care tranzitează judeţul Călăraşi, în vreme ce în judeţul Constanţa nu se circulă pe DN 3, pe tronsonul Murfatlar – Ostrov, DN 2A Hârşova – Ovidiu, DN 3C Constanţa – Ovidiu, DN 22C, tronsonul Murfatlar – Cernavodă, DN 38 Agigea – Negru Vodă, DN 22 Ovidiu – Mihai Viteazul şi DN 22A Hârşova – Saraiu.

În judeţul Ialomiţa nu se circulă pe cinci drumuri naţionale: DN 21 (Slobozia – Drajna), DN 3A (Drajna – Feteşti), DN 2A (Slobozia – Giurgeni), DN 3B (Feteşti – Chirana) şi DN 2A (Căzăneşti – Slobozia), iar în judeţul Giurgiu nu sunt practicabile trei drumuri naţionale: DN 5, tronsonul 1 Decembrie – Giurgiu; DN 5A, pe tronsonul Falaştoaca – Izvoarele, şi DN 41, pe tronsonul Dăiţa – Căscioarele.

Circulaţia este oprită şi în judeţul Teleorman, pe DN 65E (Roşiorii de Vede – Furculeşti), DN 51 (Alexandria – Izvoarele) şi DN 65A, pe tronsoanele Turnu Măgurele – Roşiorii de Vede şi Scrioaştea – Dobroteşti.

Vremea rea a provocat şi închiderea traficului pe patru drumuri naţionale din judeţul Tulcea: DN 22, pe tronsonul Baia – limita cu judeţul Constanţa; DN 22A, pe tronsonul Cataloi – limita cu judeţul Constanţa; DN 22D, pe tronsonul Horia – Ciucurova – Două Cantoane, şi DN 22F, pe tronsonul Izvoarele – Nalbant, iar în judeţul Vrancea nu se circulă pe DN 2N (Bogza – Dumbrăveni) şi DN 23B (Măicăneşti – Ciorăşti).

Centrul Infotrafic mai anunţă că sunt închise şi 54 de drumuri judeţene din Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Ialomiţa, Olt, Teleorman, Tulcea şi Vaslui, dar şi şapte drumuri comunale din Constanţa, Giurgiu şi Dolj.

De asemenea, sunt instituite restricţii de circulaţie pentru maşinile mai mari de 7,5 tone, pe DN 11, tronsonul Breţcu – Oituz, şi DN 5B, tronsonul Bălănoaia – Ghimpaţi, şi restricţii pentru vehiculele mai mari de 3,5 tone pe DN 22 (Smârdan – Baia), DN 22D (Măcin – Horia), DN 22E (Garvăn – I. C. Brătianu), DN 2A (Malu – Căzăneşti), DN 5 (Bucureşti – Adunaţii Copăceni), dar şi pe un drum judeţean şi un drum comunal.

Totodată, 85 de trenuri sunt anulate din cauza vremii nefavorabile. Este vorba de 36 de trenuri care circulau în judeţul Constanţa, 28 de pe raza Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi (SRPT) Craiova, 18 de pe raza SRPT Bucureşti şi trei care circulau în judeţul Galaţi.

Au fost anulate şi 15 curse aeriene, fiind închise şi Bara Sulina, precum şi porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud Agigea, Midia şi Mangalia.

De asemenea, în judeţul Teleorman, punctele de trecere a frontierei cu bacul Turnu Măgurele – Nikopol şi Zimnicea – Svishtov au fost închise, din cauza vântului puternic.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a instituit restricţia de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe drumurile naţionale DN 22, între localităţile Smârdan – Tulcea şi Tulcea – Baia, DN 22D între localităţile Măcin şi Horia, şi DN 22E între localităţile Gârvan şi I.C.Brătianu.

INFOTRAFIC, starea drumurilor

Măsura a fost luată din cauza ninsorii şi a viscolului puternic ce determină vizibilitate foarte redusă.

Potrivit companiei de drumuri, marţi dimineaţă sunt închise circulaţiei autostrăzile A2 Bucureşti – Constanţa şi A4 Ovidiu – Agigea şi alte 25 de drumuri naţionale, în timp ce pe trei drumuri naţionale se circulă restricţionat.

„Având în vedere că începând cu data de 26.02.2018, ora 07:00, a intrat în vigoare codul portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite şi vizibilitate scăzută recomandăm conducătorilor auto să plece la drum doar în cazuri de strictă necesitate. Cele mai afectate judeţe de condiţiile meteorologice extreme din această perioadă sunt Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea şi municipiul Bucureşti”, precizează compania de drumuri.

Reprezentanţii instituţiei reamintesc şoferilor să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Un număr de 78 de trenuri sunt anulate marţi dimineaţă din cauza condiţiilor meteo, reprezentând aproximativ 6% din cele 1.200 de trenuri care circulă zilnic în România, potrivit paginii de Facebook a CFR Călători.

„Circulaţia trenurilor de pasageri se desfăşoară în continuare în condiţii de iarnă. La această oră nu sunt linii închise sau trenuri blocate. Comandamentele de iarnă ale CFR Infrastructură şi CFR Călători sunt operaţionale pentru următoarea perioadă. În zona de sud a ţării – Bucureşti, Craiova, Galaţi şi Constanţa – aflată sub incidenţa codului portocaliu de viscol şi temperaturi scăzute se desfăşoară operaţiuni cu utilaje de intervenţie, drezine pantograf şi pluguri de zăpadă. De asemenea, sunt pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenţie iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă”, precizează CFR Călători.

Reprezentanţii operatorului de transport feroviar subliniază, de asemenea, că măsura de anulare a unor trenuri a fost menţinută pentru eliberarea liniilor în vederea facilitării intervenţiilor cu utilaje şi evitarea unor situaţii nedorite pentru pasageri. Traficul de călători va fi preluat de restul garniturilor din graficele de circulaţie, acolo unde există această posibilitate.

CFR recomandă pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor la personalul din gări, la telefoanele 0219521 – INFO CFR (trafic intern) sau 021.319.0358, la Biroul Relaţii cu Publicul din Gara de Nord Bucureşti, dar şi pe aplicaţia Info Tren în circulaţie (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren).

Pasagerii care au bilete sau abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor sau a călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE SI A AUTOSTRAZIILOR DIN ROMANIA

Marti 27 februarie 2018 ora 7:26

1. Evenimente rutiere

 • DN 1 KM 204+700 DR.In apropierea localitatii Persani din jud. Brasov a avut loc un accident rutier in care a fost implicat un TIR. La fata locului se afla echipaje de la drumuri nationale, Politia Rutiera , SMURD. Circulatia s-a desfasurat pe un sens , fiind dirijata de catre Politia Rutiera. La ora produceri acidentului( ora 4:00) carosabilul era umed. Ninge.
  Accidentul s-a produs din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de trafic (carosabil umed) , capul tractor urcandu-se pe parapetul de separare al sensurilor. Circulatia se desfasoara pe cele doua benzi de urcare (una pt. coborare, una pt. urcare) fiind dirijata de catre un echipaj al Politiei Rutiere. TIR-ul este incarcat cu cabluri electrice. Se asteapta sosirea unei macarale , pentru repunerea pe roti a acestuia

2. Drumuri nationale si autostrazi cu circulatia intrerupta din cauza conditiilor meteo nefavorabile

Nr. crt. DN Pozitii kilometrice Intre localitatile Cauza Masuri de remediere si variante ocolitoare
2.1 A A2  (Bucuresti – Constanta) 9+500-211+980 BUCURESTI (B)-CONSTANTA (CT) Viscol puternic, vizibilitate redusa. Incepand cu ora 20:00 a fost inchisa circulatia pentru toate categoriile de autovehicule pe tot sectorul de autostrada.
2.2 AA4  (Ovidiu – Port Agigea Sud) 0+000-21+775 OVIDIU (CT)- Conditii meteo nefavorabile. Viscol si vizibilitate redusa. Incepand cu ora 19:00 se inchide circulatia pentru toate categoriile de vehicule.
2.3 DN 21  (Slobozia – Calarasi) 90+750-130+000 SLOBOZIA (BZ)-CALARASI (CL) viscol puternic se inchide pt toate categoriile de autovehicole incepand cu ora 22:15. Se actioneaza cu 3 autoutilaje.
2.4 DN 22  (Baia – Ovidiu) 232+900-287+436 BAIA (TL)-OVIDIU (CT) viscol Incepand cu ora 21:00 se inchide pentru toate categoriile de autovehicule se actioneaza cu 5 autoutilaje
2.5 DN 22A  (Cataloi – Harsova) 0+000-86+200 CATALOI (TL)-HARSOVA (CT) Viscol si ninsoare abundenta Incepand cu ora 0:45 traficul rutier a fost inchis pentru toate categoriile de autovehicule. Se actioneaza cu autoutilajele din dotare.
2.6 DN 22C  (Cernavoda – Murfatlar) 0+000-42+400 CERNAVODA (CT)-MURFATLAR (CT) Viscol puternic. Incepand cu ora 20:00 se inchide circulatia pentru toate categoriile de vehicule. Se actioneaza cu 3 utilaje.
2.7 DN 22D  (Ciucurova – 2 Cantoane) 39+900-81+287 CIUCUROVA (TL)-CEAMURLIA DE JOS (TL) Viscol puternic cu vizibilitate redusa Incepand cu ora 0:30 / 27.02.2018 traficul rutier a fost inchis pentru toate categoriile de autovehicule. Se actioneaza cu 3 autoutilaje.
2.8 DN 22F  (Izvoarele – Nalbant) 7+400-13+900 IZVOARELE (TL)-NALBANT (TL) Viscol puterni cu vizibilitate redusa Incepand cu ora 0:30 / 27.02.2018 traficul rutier a fost inchis pentru toate categoriile de autovehicule. Se actioneaza cu 3 autoutilaje.
2.9 DN 23B  (Maicanesti – Ciorasti) 0+000-15+000 MAICANESTI (VN)-CIORASTI (VN) viscol puternic ca urmare a conditiilor meteo nefavorabile s-a luat masura inchiderii drumurlui pt toate categoriile de autovehicole incepand cu ora 4:30.
2.10 DN 2A  (Cazanesti – Ovidiu) 32+000-197+000 CAZANESTI (IL)-OVIDIU (CT) Viscol puternic cu vizibilitate redusa S-a luat masura inchiderii tracicului  pentru toate categoriile de autovehicule. Se actioneaza cu 14 autoutilaje.
2.11 DN 2N  (Bogza – Dumbraveni) 8+000-17+000 BOGZA (VN)-DUMBRAVENI (VN) Viscol. Ninsoare abundenta. Incepand cu ora 21:45 se inchide pt toate categoriile de autovehicule. Se actioneaza cu 2 autoutilaje.
2.12 DN 3  (Branesti – Murfatlar) 21+000-243+435 BRANESTI (IF)-MURFATLAR (CT) viscol puternic S-a inchis  circulatia pentru toate categoriile de vehicule. Se actioneaza cu 16 autoutilaje.
2.13 DN 31  (Cuza Voda – Oltenita) 0+000-59+200 CUZA VODA (CT)-OLTENITA (CL) Viscol puternic cu vizibilitate 0 Incepand cu ora 1:00 / 27.02.2018 traficul rutier a fost inchis pentru toate categoriile de autovehicule. Se actioneaza cu 5 autoutilaje.
2.14 DN 38  (Agigea – Negru Voda) 0+000-53+817 AGIGEA (CT)-NEGRU VODA (CT) viscol puternic se inchide pt toate categ de autovehicole incepand cu ora 22:20. Se actioneaza cu 4 autoutilaje.
2.15 DN 39D  (Constanta – Cumpana) 0+000-7+400 CONSTANTA (CT)-CUMPANA (CT) Viscol puternic cu vizibilitate 0 Sectorul de drum national DN 39E a fost inchis pentru toate categoriile de autovehicule incepand cu ora 0:30. Se actioneaza cu autovehiculele din dotare.
2.16 DN 3A  (Lehliu – Fetesti) 0+000-78+000 LEHLIU (CL)-FETESTI (IL) viscol puternic se inchide pt toate categoriile de autovehicole incepanad cu ora 22:00. Se actioneaza cu 3 autoutilaje.
2.17 DN 3B  (Calarasi – Giurgeni) 3+000-96+732 CALARASI (CL)-GIURGENI (IL) viscol puternic incepand cu ora 1:00/27.02.2018 s-a luat masura inchiderii drumurlui pt toate categoriile de autovehicole. Se actioneaza cu 4 autoutilaje.
2.18 DN 3C  (Constanta – Ovidiu) 2+300-11+300 CONSTANTA (CT)-OVIDIU (CT) viscol Incepand cu ora 21:00 se inchide pentru toate categoriile de autovehicule,se actioneaza cu 2 autovehicule
2.19 DN 4  (Popesti Leordeni – Oltenita) 12+500-60+350 POPESTI LEORDENI (IF)-OLTENITA (CL) Viscol puternic cu vizibilitate redusa Incepand cu ora 00:45 / 27.02.2018 traficul rutier a fost inchis pentru toate categoriile de autovehicule. Se actioneaza cu 5 autoutilaje.
2.20 DN 41  (Oltenita – Plopsoru) 0+300-64+385 OLTENITA (CL)-PLOPSORU (GR) Viscol la sol cu vizibilitate redusa. Se actioneaza cu: 2 AUTOFREZE, 1 BULDOEXCAVATOR, 3 AUTOBASCULANTE, 1 UTILAJ MULTIFUNCTIONAL.
2.21 DN 5  (Adunatii Copaceni – Giurgiu) 19+115-59+000 ADUNATII-COPACENI (GR)-GIURGIU (GR) viscol puternic se inchide pt toate categ de autovehicole incepand cu ora 21:30. Se actioneaza cu 8 autoutilaje.
2.22 DN 51  (Izvoarele – Zimnicea) 21+700-39+000 IZVOARELE (TR)-ZIMNICEA (TR) Conditii meteo nefavorabile (viscol, ninsoare abundenta si vizibilitate redusa)
2.23 DN 5A  (Falastoaca – Izvoarele) 16+000-25+000 FALASTOACA (GR)-IZVOARELE (ISVOARELE) (GR) Conditii meteo nefavorabile (ninsoare abundenta si vizibilitate redusa) Se actioneaza cu 2 autoutilaje.
2.24 DN 65A 91+345-130+005 ROSIORI DE VEDE (TR)-TURNU MAGURELE (TR) Viscol (60 km/h) cu reducerea vizibilitatii. Se actioneaza cu: 2 UNIMOG, 1 WOLLA, 2 ATB, 1 BULDO, 1 TRACTOR DE MARE CAPACITATE.
2.25 DN 65E 0+000-20+000 FURCULESTI (TR)-BOGDANA (TR) Viscol (60 km/h) cu reducerea vizibilitatii. Se actioneaza cu: 2 WOLLA, 1 UNIMOG, 2 ATB.

3. Drumuri nationale si autostrazi cu circulatia ingreunata din cauza conditiilor meteo nefavorabile

Nr. crt. DN Pozitii kilometrice Intre localitatile Cauza Masuri de remediere
3.1 DN 22  (Smardan – Baia) 86+356-232+900 SMARDAN (TL)-BAIA (TL) viscol puternic incepand cu ora 5:40 s-a luat masura restrictionarii circulatiei autovehicolelor cu MTMA > 3,5 tone
3.2 DN 22D  (Macin – Horia) 0+000-39+900 MACIN (TL)-HORIA (TL) viscol puternic incepand cu ora 5:40 s-a luat masura restrictionarii circulatiei autovehicolelor cu MTMA > 3,5 tone
3.3 DN 22E  (Garvan – I.C. Bratianu) 0+000-14+276 GARVAN (TL)-I.C.BRATIANU (TL) viscol incepand cu ora 5:40 s-a luat masura restrictionarii circulatiei autovehicolelor cu MTMA > 3,5 tone
3.4 DN 2A  (Malu – Cazanesti) 16+720-32+000 MALU (IL)-CAZANESTI (IL) viscol puternic s-a luat masura restrictionarii autovehicolelor cu MTMA > 3,5 tone. Se actioneaza cu 1 autoutilaj.
3.5 DN 5  (Bucuresti – Adunatii Copaceni) 7+573-19+115 BUCURESTI (B)-ADUNATII-COPACENI (GR) Viscol si ninsori abundente Incepand cu ora 00:30 / 27.02.2018 traficul rutier a fost restictionat pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3.5 tone. Se actioneaza cu 2 autoutilaje.
3.6 DN 51A 0+000-7+000 ZIMNICEA (TR)-FANTANELE (TR) Conditii meteo nefavorabile. Viscol la sol. Se actioneaza cu autoutilajele din dotare.
3.7 DN 5B  (Giurgiu – Ghimpati) 3+200-39+500 GIURGIU (GR)-GHIMPATI (DB) Viscol la sol, vizibiliatate redusa. Circulatia a fost restrictionata pentru autovehiculele cu MTMA > 7.5 tone. Se actioneaza cu 3 ATB-uri, 1 Freza, 1 Buldoexcavator, 1 incarcator.
3.8 DN 65A 58+000-91+345 BALACI (TR)-ROSIORI DE VEDE (TR) Conditii meteo nefavorabile. Viscol la sol. Se actioneaza cu autoutilajele din dotare.

4. Drumuri nationale si autostrazi cu circulatia intrerupta

Nr. crt. DN Pozitii kilometrice Intre localitatile Cauza Masuri de remediere si variante ocolitoare
4.1 DN 17D  (Valea Mare -Int DN18 km 189+315) 86+100-103+632 RODNA (BN)-CARLIBABA (SV) Drum inchis circulatiei publice pe perioada de iarna. S-au montat indicatoare fig F6, fog (drum inchis  circulatiei publice
4.2 DN 1R  (Limita jud Cluj – loc. Mastisesti) 58+550-62+000 POIANA HOREA (CJ)-MATISESTI (HOREA) (AB) Drum inchis pe perioada de iarna. S-au montat indicatoare fig. F6 fig P33 (drum inchis circulatiei publice si Ffig. C1 (accesul interzis)
4.3 DN 66A  (Campu lui Neag) 47+000-88+000 1 DECEMBRIE (IF)-CERNA SAT (GJ) Alunecari de teren, alunecari versant, caderi de copaci, cedari terasament; drum de pamant Se inchide circulatia rutiera pina in data de 31.12.2018.Sector viabilitate de categoria IV.
4.4 DN 67C  (Ranca (GJ) – Sugag (AB)) 34+800-79+200 RANCA (GJ)-SUGAG (AB) (Transalpina) Drum inchis pe perioada de iarna Inchiderea sectorului de drum este semnalizata corespunzator (indicatoare fig.F6-drum inchis , P33 drum inchis circulatiei publice, C1acces interzis , sunt montate in urmatoarele pozitii kilometrice : km 34+800-Ranca/GJ ;Km 59+800 intersectie cu DN 7A ;  km 81+025 Obarsia Lotrului/VL ; km 79+200 Sugag. Perioada 01.11.2017 – 31.05.2018 .
4.5 DN 7C  ((PISCU NEGRU/AG – BALEA CASCADA/SB)) 104+000-130+800 PISCUL NEGRU (AG)-BALEA CASCADA (SB) Conform Regulament de Functionare al Transfagarasanului nr.524/2015. Pe perioada inchiderii (01.11.2017-30.06.2018) sectorul de drum (km 104+000- km 130+800) este semnalizat corespunzator.

5. Drumuri nationale si autostrazi cu circulatia ingreunata

Nr. crt. DN Pozitii kilometrice Intre localitatile Cauza Masuri de remediere
5.1 DN 1  (Cornu (Prahova)) 98+300-98+400   – Alunecare de teren cu afectarea acostamentului pe o lungime de 10 m. Circulatia este restrictionata pe banda 1 (Calea 2). Se circula doar pe banda 2 (Calea 2). Pe Calea1 (Ploiesti – Brasov) circulatia este normala. Zona este semnalizata corespunzator.
5.2 DN 10  (Magura) 26+830-26+842 MAGURA (BZ)-CIUTA (BZ) Alunecare de teren cu afectarea parti carosabile pe o lungime de 12 m. Circulatie alternanta dirijata prin indicatoare cu restrictie de viteza 30 km/h. Latimea maxima a partii carosabile pe care se poate circula este de 3,5 metri.
5.3 DN 10  (SIRIU BUZAU) 86+300-86+340 SIRIU (BZ)-SIRIU (BZ) Cedarea zidului de sprijin cu antrenarea acostamentului pe o lungime de 40 de metri cu tasare acostament si parte carosabila. Circulatie alternanta dirijata prin indicatoare cu restrictie de 3,5 tone si 30 km/h. Latimea maxima a partii carosabile pe care se poate circula este de 2,70 metri.
5.4 DN 11A  (PODU TURCULUI – IVANESTI) 67+350-67+380 PODU TURCULUI (BC)-IVANESTI (IVANESTI) (VS) Cedare terasament corp drum din cauza precipitatiilor abundente. Se circula pe 1/2 din cale.
5.5 DN 11A  (RADACINESTI – LEHANCEA) 59+440-59+460   – Ravenare terasament corp drum din cauza precipitatiilor abundente Se circula pe 1/2 din cale.
5.6 -„- 60+175- RADACINESTI (VN)-PODU TURCULUI (BC) Ravenare terasament corp drum din cauza precipitatiilor abundente. Se circula pe 1/2 din cale.
5.7 DN 12B  (CIRESOAIA – CERDAC) 7+800-7+870 CIRESOAIA (BC)-CERDAC (BC) Prabusirea teramentului corpului drumului din cauza precipitatiilor abundente. Se circula pe 1/2 din cale.
5.8 DN 13C  (Vanatori (Ms) – Bisericani (Hr)) 1+190-1+200 VANATORI (MS)-BISERICANI (HR) Datorita ploilor din ultima perioada rampa podului provizoriu de la km 1+190 s-a prabusit Incepand cu data de 03.06.2016, ora 21.30,  se circula restrictionat pe jumatate de cale la rampa de intrare pe partea dreapta a podului, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata mai mica de 10 tone.
5.9 DN 15  (PRELUCA – VADURI) 302+550-302+620 PRELUCA (NT)-VADURI (NT) Pod degradat. Se circula alternativ pe mijlocul podului.
5.10 DN 15D  (LESPEZI – RADACINESTI) 52+025- LESPEZI (VN)-RADACINESTI (VN) Podet degradat din cauza precipitatiilor abundente. Se circula pe 1/2 din cale.
5.11 DN 17  (Scheia) 254+680-254+800 SCHEIA (SV)- Prabusire camin canalizare Drumul are doua benzi de circulatie cu sens unic, se circula pe o singura banda.
5.12 DN 17A  (SUCEVITA – MARGINEA) 50+620- SUCEVITA (SV)-MARGINEA (SV) Degradarea consolelor de trotuar. Circulatia alternativa pe mijlocul podului, dirijata cu indicatoare rutiere.
5.13 DN 17A  (VATRA MOLDOVITEI – CIUMARNA) 23+260- VATRA MOLDOVITEI (SV)-CIUMARNA (SV) Podet degradat. Circulatia alternativa pe varianta locala, dirijata cu indicatoare rutiere.
5.14 DN 18B  (Grosi) 6+300- BAIA MARE (MM)-GROSI (MM) Alunecare de teren.in urma precipitatiilor in loc. Grosi (MM) pe o portiune de 30m. Circulatia se desfasoara alternativ pe o banda. Zona este semnalizata corespunzator cu balize si indicatoare rutiere pentru restrictie de viteza
5.15 DN 18B  (Rohia) 49+348- TARGU LAPUS (MM)-ROHIA (MM) Alunecare de teren.in urma precipitatiilor in loc. Rohia (MM) pe o portiune de 30m. Circulatia se desfasoara alternativ pe o banda. Zona este semnalizata corespunzator cu balize si indicatoare rutiere pentru restrictie de viteza
5.16 DN 2  (Maracineni) 114+500-115+100   – Degradari in suprastructura podului metalic din amonte de la Maracineni (peste raul Buzau). Circulatia autovehiculelor este restrictionata la viteza de 10 km/h, incepand cu km 115+100 pana la km 114+500, pe podul metalic amonte (Rm Sarat – Buzau). Se circula pe ambele benzi ale podului. Circulatia este restrictionata pentru autovehiculele cu MTMA mai mare de 40 de tone. Restrictia va fi mentinuta pana la finalizarea lucrarilor: 31.12.2018.
5.17 DN 24B  (HUSI) 26+090-26+110 HUSI (VS)-HUSI (VS) Prabusirea terasamentului corpului drumului din cauza precipitatiilor abundente. Pe acest sector, drumul are 3 benzi de circulatie ( 2 urcare + 1 coborâre). Circulatia se desfasoara pe 2 benzi.
5.18 DN 2F  (BALANESTI – PODU TURCULUI) 64+194-64+247 BALANESTI (VN)-PODU TURCULUI (BC) Cedare terasament corp drum + deplasare dale din beton. Se circula pe 1/2 din cale.
5.19 DN 2F  (STRAMINOASA) 38+965- STRAMINOASA (BC)-STRAMINOASA (BC) Pod degradat. Se circula alternativ, pe varianta locala.
5.20 DN 2L  (VARNITA – RACOASA) 30+480- VARNITA (VN)-RACOASA (VN) Podet degradat din cauza precipitatiilor abundente. Se circula pe 1/2 din cale.
5.21 DN 2N  (CHIOJDENI – JITIA) 46+300- CHIOJDENI (VN)-JITIA (VN) Alunecare de versant activã Se circula pe 1/2 din cale.
5.22 DN 2N  (CHIOJDENI) 43+650- CHIOJDENI (VN)-CHIOJDENI (VN) Cedarea platformei drumului din cauza precipitatiilor abundente Se circula pe 1/2 din cale
5.23 DN 56A  (Cetate) 10+440-10+460 CETATE (DJ)- Degradare corp drum Circulatia se desfasoara pe 1/2 cale . Zona este semnalizata corespunzator .
5.24 DN 57  (Eselnita – Dubova) 7+118-19+700 ESELNITA (MH)-DUBOVA (MH) Ploi abundente, ebulmenti, viituri care au condus la ruperea drumului Pe sectorul de drum DN 57 km 15+700 – 19+700 se circula ingreunat pe 1/2 din cale, in zona urmatoarelor pozitii km:
– km 15+700 stg s-a prabusit taluzul de rambleu pana la marginea partii carosabile;
– km 16+700 stg s-a prabusit taluzul de rambleu, zidul de sprijin si parapetul din beton;
– km 19+700 stg s-a tasat corpul drumului generand crapaturi longitudinale la 2 m de marginea drumului pe o adancime de 50 cm.
Rugam participantii la trafic sa respecte restrictiile de circulatie, sectorul de drum fiind semnalizat corespunzator. Restrictia va fi mentinuta pana la finalizarea lucrarilor: 30.06.2018.
5.25 DN 57B  (Oravita) 9+950-9+980 ORAVITA (CS)-ANINA (CS) Din cauza ploilor torentiale s-a prabusit zidul de sprijin, iar acostamentul drumului a cedat pe o inaltime de 1m si o lungime de 30m CNAIR SA anunta participantii la trafic ca din data de 16.07.2014, circulatia pe DN 57B km 9+950 – 9+980 dr. se desfasoara ingreunat pe 1/2 din cale din cauza prabusirii zidului de sprijin si cedarii acostamentului. Rugam pe aceasta cale participantii la trafic sa respecte indicatoarele rutiere si restrictia ce a fost instituita pe acest sector. Restrictia va fi mentinuta pana la finalizarea lucrarilor: 30.06.2018.
5.26 DN 64  (Ganeasa(OT) – Dragasani(VL)) 34+000-40+915 GANEASA (OT)-PLESOIU (OT) pod degradat Incepand cu data de 09.01.2018 este permisa circulatia autovehiculelor cu MTMA < 3,5 to la podul provizoriu de pe DN 64 la km 35+900 (Ganeasa) . Pentru autovehiculele cu MTMA > 3,5 to circulatia se desfasoara pe urmatoarea ruta ocolitoare  : intersectia DN 64 cu DN 65 (km 42+364) Ganeasa – intersectia DN 65 (km 46+665) cu DJ 677 Salcia – DJ 677 Salcia – intersectia cu DN 64 (km 40+915) . Varianta de circulatie este semnalizata corespunzator .
5.27 DN 67B  (Mosoaia) 178+900-178+930 MOSOAIA (AG)-MOSOAIA (AG) Alunecare taluz rambleu care a antrenat si acostamentul pe o adancime de 1,5 – 2 m si lungime de 30 m. S-au instalat semnalizarile corespunzatoare.Se circula pe 2/3 din Cale.Restrictia va fi mentinuta pana la finalizarea lucrarilor: 31.07.2018.
5.28 DN 67B  (Pitesti (AG) – Dragasani (VL)) 175+820-175+900 PITESTI (AG)-DRAGASANI (VL) Afuirea (spalarea) fundatiilor a determinat fisurarea suprastructurii podului si inclinarea acestuia (localitatea Poiana Lacului). Traficul rutier se desfasoara pe DN 67B pe podul provizoriu de la km 175+822, cu circulatie alternanata pe latimea de 5 metri pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 30 tone.Conducatorii auto sunt rugati sa respecte restrictia de circulatie instituita, semnalizarea rutiera temporara si indicatiile agentilor de politie aflati la fata locului.Restrictia va fi mentinuta pana la finalizarea lucrarilor: 31.12.2018.
5.29 DN 7  (Moraresti) 152+400-152+500 PITESTI (AG)-RAMNICU VALCEA (VL) Din cauza precipitatiilor abundente a fost spalata fundatia drumului pe o lungime de 100 m si o latime de 20-30 cm urmata de alunecare de teren. In urma precipitatiilor abundente, a fost afectata banda 3 pe sensul Ramnicu Valcea-Pitesti. S-a restrictionat partial sectorul de drum cu semnalizare corespunzatoare.Viteza autovehiculelor este restrictionata in aceasta zona la 10 km/h.
5.30 DN 71  (Pucioasa) 63+790-64+100 DOICESTI (DB)-PUCIOASA (DB) Suprastructura degradata la podul peste paraul Bizdidel Circulatia autovehiculelor este restrictionata la 30 km/h, la 40 tone MTMA si se desfasoara alternativ pe un singur sens, in axul podului, pe o latime de 3,5 m.
5.31 DN 72  (Adanca (DB)) 50+175-50+190 ADANCA (DB)-I. L. CARAGIALE (DB) Alunecare acostament In urma precipitatiilor pe DN 72 km 50+175 pe partea tehnica drepta a alunecat acostamentul pe o lungime de 15 metri si pe o adancime de 1,5 metri. Zona este semnalizata corespunzator conform normelor metodologice in vigoare.Circulatia rutiera in zona este alternanta dirijata prin indicatoare.Restrictia va fi mentinuta pana la remediere: 30.06.2018.
5.32 DN 73  (Campulung – Brasov) 89+490-89+590 PODU DAMBOVITEI (AG)- Cedarea zidului de sprijin pe o lungime de 100 m. Circulatie alternanta dirijata prin indicatoare cu restrictie de viteza 40 km/h. Latimea maxima a partii carosabile pe care se poate circula este de 5 metri.
5.33 DN 73C  (Burlusi – Piatra) 56+000-61+434   – Alunecare de teren si cedarea fundatiei drumului (in 4 zone). Circulatia se desfasoara restrictionat pentru autovehiculele cu MTMA > 7,5 tone.Ruta ocolitoare: DN 73C km 60+000 (Piatra) – DJ 678A – DN 7 (Dedulesti). Restrictia va fi mentinuta pana la finalizarea lucrarilor: 31.12.2018.
5.34 DN 76  (Varfurile) 66+400-66+450 HALMAGIU (AR)-LEASA (AR) Ploile abundente si instabilitate sol. Din cauza ploilor abundente s-a produs o cedare a corpului drumului pe o lungime de 50 metri, circulatia desfasurandu-se ingreunat pe 1/2 din cale. Zona este semnalizata corespunzator cu indicatoare rutiere si alte mijloace de siguranta pana la remedierea situatiei la data de 30.06.2018.
5.35 VOB1  (BRASOV – BRASOV) 6+300-6+325 BRASOV (BV)-BRASOV (BV) degradare urmare a circulatiei traficului greu Incepand cu data de 08.02.2017, este restrictionata circulatia rutiera cu tonaj > 3,5 tone pe podul situat pe strada Timisul Sec din municipiul Brasov, zona CET, datorita prabusirii trotuarului de pe partea stanga a podului, pe o lungime de circa 25 metri.Ca ruta ocolitoare , se recomanda : DN11 – Varianta de ocolire a municipiului Brasov tronson I – sens giratoriu DJ103A strada Zizinului. Zona este semnalizata corespunzator.

6. Drumuri nationale si autostrazi pe care se efectueaza lucrari de reabilitari, modernizari, intretinere si reparatii

Nr. crt. DN Pozitii kilometrice Intre localitatile Tip lucrare / Perioada Termen de finalizare si variante ocolitoare
6.1 DN 18 131+627-156+232 MOISEI (MM)-BORSA (MM) Lucrari de reabilitare drum.
Perioada desfasurarii lucrarilor:   –
Termen finalizare: 31.10.2018
Variante ocolire:
6.2 -„- 156+232-180+850 BORSA (MM)-SESURI (SV) Lucrari de reabilitare drum.
Perioada desfasurarii lucrarilor:   –
Termen finalizare: 30.06.2018
Variante ocolire:
6.3 -„- 180+400-220+088 CARLIBABA (SV)-IACOBENI (SV) Reabilitare
Perioada desfasurarii lucrarilor:   –
Termen finalizare: 31.12.2018
Variante ocolire:
6.4 DN 39 8+989-8+989 AGIGEA (CT)-AGIGEA (CT) Lucrari reabilitare
Perioada desfasurarii lucrarilor: 29.11.2017 – 30.04.2018
Termen finalizare: 30.04.2018
Variante ocolire: În aceasta perioada, pe podul Agigea va fi interzisa tranzitarea podului cu autovehicule cu inaltimea mai mare de 5,5 m, se interzice autovehiculelor circulatia fara a mentine intre ele un interval de cel putin 80 m, este interzisa depasirea autovehiculelor, cu exceptia motocicletelor fara atas. Depasirea interzisa autovehiculelor destinate transportului dfe marfuri,  iar viteza de circulatie va fi limitata la 50km/h pe toata lungimea podului.
6.5 DN 5 7+573-19+220 BUCURESTI (B)-ADUNATII-COPACENI (GR) Modernizare
Perioada desfasurarii lucrarilor:   –
Termen finalizare:
Variante ocolire: Termen de finalizare: 31.12.2018
Incepand cu 15.03.2016 circulatia rutiera pe DN 5 km 7+573 – km 19+220 este restrictionata pe ambele sensuri in vederea executarii lucrarilor de modernizare. Lucrarile sunt semnalizate corespunzator conform normelor metodologice in vigoare.
6.6 DN 67C 79+200-142+620 SUGAG (AB)-SEBES (AB) Regimul juridic al drumului este :DRUM IN LUCRU. SE CIRCULA IN REGIM DE SANTIER. S- au montat indicatoare rutiere fig. U 42 si fig. U 8 la km 142+620 si fig. U 42 si fig. U 8 la km 67+400.
Perioada desfasurarii lucrarilor:   –
Termen finalizare:
Variante ocolire:
6.7 DN 73 13+000-42+850 PISCANI (AG)-CAMPULUNG (AG) Modernizare
Perioada desfasurarii lucrarilor:   –
Termen finalizare:
Variante ocolire: Termen de finalizare: 31.12.2018
Lucrarile se executa numai pe timpul zilei, pe mai multe sectoare de drum de maxim 500 m fiecare, cu semnalizare rutiera corespunzatoare asigurata de constructorul SC AZVI SA – STRACO SRL.
6.8 DN 76 102+660-133+660 STEI (BH)-BEIUS (BH) Lucrari de reabilitare drum.
Perioada desfasurarii lucrarilor:   –
Termen finalizare: 30.06.2018
Variante ocolire:
6.9 -„- 83+000-102+660 STEI (BH)-CRISTIORU DE JOS (BH) Lucrari de reabilitare drum.
Perioada desfasurarii lucrarilor:   –
Termen finalizare: 30.06.2018
Variante ocolire:

7. Starea partii carosabile

 • Stare carosabil: CAROSABIL:
  MUNTENIA
  – in jud. Ilfov, Giurgiu (partea de nord): zapada framantata 1-3 cm;
  – in jud. Arges: zapada framantata sub 1 cm, exceptie: zapada framantata 2-3 cm pe DN 65A km 0+000-51+600, DN 7C km 35+000-75+000.
  – in jud. Dambovita: zapada framantata 0-3 cm;
  – in jud. Prahova: zapada framantata 0-1 cm;
  – in jud. Teleorman: zapada framantata 1-5 cm, suluri in formare 50-60 cm inaltime;
  – in jud. Ilfov, Giurgiu (partea de sud): zapada framantata 1-4 cm, formare suluri de zapada intre 0,5 m – 1 m in afara localitatilor;
  – in jud. Buzau: umed, cu exceptie pe DN 10 km 73+000-94+000, unde se gasesc depuneri de zapada framantata 1-2 cm;
  – in jud. Ialomita partial acoperit cu suluri de zapada 15-20 cm;
  – in jud. Braila pe DN 2B, DN 21, DN 22, DN 23: in localitati zapada 1-2cm.,in afara localitatilor partial umed/uscat, zapada <1cm., viscol la sol.OLTENIA
  Jud. Dolj: carosabil acoperit cu zapada 1-3 cm, cu exceptia:
  – DN 55 km 4+400 – 48+000 Craiova – Caciulatesti/DJ, zapada 3-5 cm;
  – DN 56 km 0+000 – 80+018 Craiova – Calafat/DJ, zapada 1-7 cm;
  – DN 56A km 0+574 – 17+120 Maglavit – Cetate/DJ, zapada 1-7;
  Jud. Mehedinti: carosabil acoperit cu zapada 1-2 cm, cu exceptia:
  – DN 56C km 3+335 – 57+590 Salcia – Bistret/MH, zapada 2-3 cm;
  Jud. Gorj: carosabil acoperit cu zapada 1-2 cm, cu exceptia:
  – DN 67D km 30+000 – 76+830 Tismana/GJ – Valea Cernei/MH, zapada 2-3 cm;
  Jud. Valcea: carosabil acoperit cu zapada 1-2 cm, cu exceptia;
  – DN 7D km 4+000 – 31+360 Greblesti/VL – lim. jud. AG, zapada 2-3 cm;
  – DN 65C km 40+000 – 111+400 Balcesti – Horezu/VL, zapada 3-4 cm;
  – DN 67B km 47+400 – 112+700 Obislavu – Sutesti/VL, zapada 2-4 cm;
  Jud. Olt: carosabil acoperit cu zapada 1-2 cm, cu exceptia:
  – DN 6 km 132+435 – 176+800, 176+800 – 185+230 Lim jud.TR. – Caracal, Caracal – lim jud. DJ zapada 1-3 cm;
  – DN 54 km 1+550 – 15+000 Caracal – Vladila/OT, zapada 1-3 cm;
  – DN 64 km 2+200 – 34+000 Caracal – Ganeasa/OT, zapada 3-4 cm;
  – DN 65 km 42+400 – 49+020, 54+270 – 65+000 Ganeasa – Slatina, Slatina Jitaru/OT, zapada 2-3 cm;
  – DN 65 km 65+000 – 90+050 Jitaru/OT- lim. jud AG. zapada 2-3 cm;BANAT:
  Carosabil umed, cu exceptia sectoarelor de drum national mentionate mai jos, pe a caror suprafata se gasesc depuneri de zapada:
  – DN57 km 4+093 – km 99+200 Orsova (MH) – Pescari (CS), drum umed cu portiuni de zapada amestecata cu material antiderapant de 1 cm;
  – DN57B km 0+000 – km 97+675, Oravita – Iablanita (CS), drum umed cu portiuni de zapada amestecata cu antiderapant 1-2 cm;
  – DN59B km 23+000 – 77+418 Otelec – Deta (TM), drum umed cu portiuni de zapada cu material antiderapant de sub 1 cm;
  – DN59D km 0+000 – 4+335 Vama Foeni (TM), drum umed cu urme de zapada > 1 cm ;
  – DN6 km 358+000 – km 406+000, Orsova (MH) – Cornea (CS), drum umed cu portiuni de zapada amestecata cu antiderapant <1cm;
  – DN66A km 16+568 – km 47+000, Lupeni (HD) – Campul lui Neag (HD), drum cu zapada amestecata cu material antiderapant de 2 – 3 cm;
  – DN66A km 88+000 – km 109+308, Cerna Sat (MH), drum cu zapada amestecata cu material antiderapant de 2-3 cm;
  – DN67D km 76+830 – km 108+390, Valea Cernei (CS), drum cu zapada amestecata cu material antiderapant de 1-2 cm;
  – DN67D km 35+000 – 47+000, Bucova (CS), – Zeicani (HD), drum umed cu urme de zapada de 1 cm .

  TRANSILVANIA
  Carosabil predominant umed, cu exceptia sectoarelor de drum national mentionate mai jos, pe a caror suprafata se gasesc depuneri de zapada:
  – DN 1C km 8+000 – 43+000 Jucu/CJ zapada de la 0-1cm;
  – DN 1F km 4+000 – 36+000 Nadasel/CJ zapada de la 0-1cm;
  – DN 16 km 0+000 – 40+000 Mociu/CJ zapada de la 0-1cm;
  – VOCE km 0+000 – 23+000 Gheorgheni/CJ zapada de la 0-1cm;
  – DN 1R km 34+000 – 58+550 Belis/CJ zapada de la 0-1cm;
  – DN 1 km 481+000 – 514 Gilau/CJ zapada framantata pe portiuni de la 0-2cm;
  – DN 1 km 433+000 – 444+000 Turda/CJ zapada framantata pe portiuni de la 0-3cm;
  – DN 15 km 2+000 – 6+000/km 11+000 – 21+000 Turda/CJ zapada framantata pe portiuni de la 0-3cm;
  – DN 75 km 135+000 – 160+000 Turda/CJ zapada framantata pe portiuni de la 0-3cm;
  – DN 1 km 450+000 – 473 Feleac/CJ zapada framantata pe portiuni de la 0-3cm;
  – DN 75 km 100+000 – 135+000 Salciua/AB zapada de la 0-1cm;
  – DN 1 km 407+000 – 433+000 Unirea/AB zapada de la 0-2cm;
  – DN 74 km 68+000 – 100+000 Zlatna/AB zapada de la 0-2cm;
  – A A1Saliste (Sb) Km240+240 – 280+250 partial zapada framantata 1-2 cm;
  – DN 1 km 138+000 – 261+130 lim.jud.Ph. – LIM.JUD.SB (Bv) zapada framantata 0 -2 cm;
  – DN 1A km 160+000 – 190+000 lim.jud.Ph. – Brasov zapada framantata 0 -2 cm;
  – DN 1E Km 17+000 – 22+000 Poiana Brasov (Bv) -Rasnov(Bv) zapada framantata 2-3 cm;
  – DN 1S Km 0+000 – 23+000 Sercaia (Bv) – Hoghiz(Bv) zapada framantata 1-2 cm;
  -DN 2 D Km 95+000 – 109+181 Gresu (Cv) – Ojdula (Cv) zapada framantata 0-2 cm;
  – DN 7C Km 130+000 – 150+000 Balea Cascada (Sb) – Cartisoara (Sb) zapada framantata 1-2 cm;
  – DN 10 Km 94+790 – 145+155 LIM.JUD.BUZAU – Presmer (Bv) zapada framantata 0-3 cm;
  -DN 11 Km 0+000 – 19+100 Brasov (Bv) – Chichis(Bv) zapada framantata 1-2 cm;
  – DN 11Km 60+100 – 90+000 Tg. Secuiesc (Cv) – LIM.JUD.BACAU zapada framantata 0-1 cm;
  -DN 11B Km 20+000 – 39+609 Casinu Nou (Hr) – Cozmeni(Hr) zapada framantata 0-1 cm;
  -DN 11C Km 10+000 – 35+000 Tg. Secuies (Cv) – Bixad (Cv) zapada framantata 0-1 cm;
  -DN 12 Km 41+300 – 76+541 LIM JUD>CV – M.Ciuc (Hr) zapada framantata 0-1 cm;
  – DN 12 km 133+608 – 153+000 Gheorgeni (Hr) – Sarmas (Hr) zapada viscolita 2-4 cm ;
  – DN 12A km 0 +000 – 38+035 M.Ciuc (Hr) – LIM JUD.BC.(Hr) zapada viscolita 0-1 cm ;
  – DN 12C Km 5+000 – 32+000 Gheorghieni(Hr) – lim.jud.Nt, zapada framantata 0 -1 cm;
  – DN 13 km 4+000 – 45+000 Brasov – Padurea Bogatii (Bv) zapada framantata 0 -1 cm;
  -DN 13Km 70+000 – 77+200 Fiser (Bv) -Bunesti(Bv) zapada framantata 1-2 cm;
  – DN 13A km 103+435 – 127+945 Vlahita (Hr) – M.Ciuc(Hr) zapada framantata 0-1 cm;
  -DN 13 B Km 21+000 – 28+000 Praid (Hr) – Borzont (Hr) zapada viscolita 1-2 cm ;
  – DN 13E Km 74+000 – 82+000 Zagon (Cv) – Barcani (Cv) zapada batatorita 5-6 cm;
  – DN 14 Km 78+000 – 81+430 Dumbraveni (Ms) zapada framantata 0 -1cm;
  -DN 13E Km 82+000 – 89+118 Zagon (Cv) – Intorsura Buzaului (Cv) zapada framantata 1-2 cm;
  – DN 73 km 92+000 – 128+000 Fundata (Bv) – Brasov partial zapada framantata 0 -2 cm;
  – DN 73A km 0+000 – 69+348 Predeal (Bv) – Sercaia (Bv) partial zapada framantata 0 -2 cm;
  -DN 73B Km 0+000 – 4+541 Cristian (Bv) – Ghimbav(Bv) zapada framantata 1-2 cm;
  -DN 73F Km 0+000 – 8+000 Moeciu de Jos (Bv) – Moeciu de Sus (Bv) zapada framantata 2-3 cm;
  -VOB Km 0+000 – 19+400 Brasov (Bv) – INT.DN1 Ghimbav(Bv) zapada framantata 1-2 cm;

  CRISANA SI MARAMURES
  – in jud. Bihor: umed.
  – in jud. Maramures: uscat.
  – in jud. Satu Mare: uscat.
  Acoperit cu zapada:
  – DN18 km 162+000 – 180+000 Borsa/MM zapada de la 0-1cm.

  MOLDOVA
  – in jud.Suceava carosabil uscat cu portiuni cu suluri de zapada in formare;
  – in jud. Barlad carosabil uscat cu portiuni cu zapada viscolita;
  – in jud. Galati carosabil uscat cu portiuni cu zapada 1-2 cm, suluri izolat 10 cm;
  – in jud. Bacau carosabil umed cu zapada framantata pana 1-2 cm;
  – in jud. Neamt uscat cu portiuni umede;
  – carosabil uscat in restul regiunii.

  DOBROGEA
  – in jud.Constanta: depuneri de zapada sub forna de suluri de 40 – 50cm, pe drumurile nationale si pe A A2, A A4 suluri de zapada 30 cm, ca urmare a viscolului la sol;
  – in jud. Calarasi: DN 3, DN 3A, DN 3B,DN 21, DN 31, A A2 – zapada 3 – 4cm., viscol la sol cu formare suluri de zapada 40-50cm; – in jud. Tulcea pe DN22: zapada 3-4 cm, viscol la sol; pe DN 22A, DN 22D, DN 22F depuneri de zapada de 10-15 cm., viscol la sol; DN 22E: zapada 1-3cm, viscol la sol.

 • Masuri: DRDP Bucuresti: s-a actionat cu 339 AUTOUTILAJE cu lama si s-au raspandit 805 TONE MATERIAL ANTIDERAPANT si 4 TONE CLORURA DE CALCIU in intervalul orar 17:00/26.02.2018 – 05:30/27.02.2018 astfel:
  – SDN Alexandria: s-a actionat cu 44 autoutilaje cu lama si s-au raspandit 2 tone material antiderapant pe DN 51, DN 51A, DN 52, DN 54, DN 5C, DN 6, DN 6F, DN 65A, DN 65E;
  – SDN Bucuresti Nord: s-a actionat cu 48 autoutilaje si s-au raspandit 169 tone material antiderapant pe DN 1, DN 1A, DN 1D, DN 2, DN 2A, DN 3, DN 7, DN 71, CB;
  – SDN Bucuresti Sud: s-a actionat cu 41 autoutilaje cu lama pe DN 31, DN 4, DN 41, DN 41A, DN 5, DN 5A, DN 5B, DN 5C, DN 6, DN 61, CB;
  – SDN Buzau: s-a actionat cu 46 autoutilaje cu lama si s-au raspandit 213 tone material antiderapant pe DN 10, DN 1B, DN 2, DN 22, DN 2B, DN 2C;
  – SDN Pitesti: s-a actionat cu 42 autoutilaje cu lama si s-au raspandit 72 tone material antiderapant si 3 tone clorura de calciu (DN 73, DN 7) pe DN 65, DN 65A, DN 65B, DN 67B, DN 7, DN 72A, DN 73, DN 73C, DN 73D, DN 7C;
  – SDN Ploiesti: s-a actionat cu 33 autoutilaje cu lama si s-au raspandit 308 tone material antiderapant pe DN 1, DN 1A, DN 1B, DN 1D, DN 71, DN 72;
  – SDN Targoviste: s-a actionat cu 27 autoutilaje cu lama si s-au raspandit 41 tone material antiderapant pe DN 61, DN 7, DN 71, DN 72, DN 72A;
  – Sectia Autostrazi: s-a actionat cu 57 autoutilaje cu lama si s-a raspandit 1 tona clorura calciu pe A1 (Cateasca), A3.DRDP Craiova: s-a actionat cu 271 AUTOUTILAJE si s-au raspandit 791 TONE MATERIAL ANTIDERAPANT si 5 TONE CLORURA DE CALCIU in intervalul orar 16:00/26.02.2018 – 04:00/27.02.2018, astfel :
  – SDN Craiova: s-a actionat cu 63 autoutilaje si s-au raspandit 113 tone material antiderapant pe DN 6, DN 6B, DN 54A, DN 55, DN 55A, DN 56, DN 56A, DN 56D, DN 65, DN 56C, DN 65F VOS;
  – SDN Severin: s-a actionat cu 39 autoutilaje si s-au raspandit 250 tone material antiderapant pe DN 6, DN 6A, DN 56A, DN 56B, DN 56C, DN 67, DN CDTS, DN 67A;
  – SDN Tg. Jiu: s-a actionat cu 49 autoutilaje si s-au raspandit 57 tone material antiderapant 3 tone clorura de calciu pe 6B, DN 7A, DN 66, DN 67, DN 67B, DN 67C, DN 67D;
  – SDN Valcea: s-a actionat cu 65 autoutilaje si s-au raspandit 304 tone material antiderapant si 2 tone clorura de cacliu pe DN 7, DN 7A, DN 7D, DN 7CC, DN 64, DN 65C, DN 67, DN 67B, DN 73C;
  – SDN Slatina: s-a actionat cu 55 autoutilaje si s-au raspandit 67 tone material antiderapant pe DN 6, DN 54, DN 54A, DN 64, DN 65, DN 67B.DRDP Timisoara: s-a actionat/patrulat cu 258 autoutilaje si au fost raspandite 2233 de tone de material antiderapant si 45,39 tone CaCL 2, in intervalul orar 17:00/26.02.2018 – 05:30/27.02.2018, astfel:
  – SDN Arad: s-a actionat cu 31 autoutilaje si s-au raspindit 308 de tone material antiderapant si 2,9 t de CACL 2 pe DN7, DN7B, DN79 ,DN79A;
  – SDN Caransebes: s-a actionat cu 19 autoutilaje si au fost raspandite 205 de tone de material antiderapant 0.9 tone CaCl pe DN68, DN58, DN58A, DN6;
  – SDN Deva: s-a actionat/patrulat cu 33 autoutilaje si au fost raspandite 237de tone de material antiderapant 3,24 tone CaCl pe DN66, DN66A, DN7, DN68A, DN68,DN74,DN76;
  – SDN Orsova s-a actionat/patrulat cu 38 de autoutilaje si au fost raspandite 244 de tone de material antiderapant si 0.10 tone CaCl, pe DN6, DN57B, DN57, DN66A, DN67D, DN57A, DN57C;
  – SDN Timisoara: s-a actionat cu 40 autoutilaje si au fost raspandite 154 de tone de material antiderapant si 4,75 tone CaCl pe DN6, DN69, DN59, DN58B, DN68A, DN59B, DN59D,DN59C,DN59E,DN59F;
  – Sectia Autostrazi: s-a actionat/patrulat cu 97 autoutilaje 1085 tone material antiderapant si 35,5 CaCl pe A1,A11, DN7G;

  DRDP Cluj: s-a actionat cu 143 AUTOUTILAJE si s-au raspandit 1169.5 TONE MATERIAL ANTIDERAPANT si 7.5 TONE CLORURA in intervalul orar 12:00/26.02.2018 – 17:00/26.02.2018, astfel:
  – SDN Autostrada A3: s-a actionat cu 16 autoutilaje si s-au raspandit 228 tone material antiderapant + 6.5 tone clorura pe: A3 Turda, A3 Gilau, A3 Savadisla;
  – SDN Cluj: s-a actionat cu 47 autoutilaje si s-au raspandit 478.5 tone material antiderapant pe: DN1, DN15, DN75, DN1G, DN1C, DN17, DN18B, DN1F, DN1J, DN16, DN1R, Varianta trafic greu, Varianta Apahida, Varianta Gherla, Varianta ocolitoare Cluj est, Varianta ocolitoare Cluj nord/est;
  – SDN Bistrita: s-a actionat cu 10 autoutilaje si s-au raspandit 51 tone material antiderapant pe: DN17;
  – SDN Oradea: s-a actionat cu 27 autoutilaje si s-au raspandit 84 tone material antiderapant + 1 tona clorura pe: DN1, DN19, DN76, DN1H, DN19C, DN19D, DN79, DN79B, DN75, Varianta Oradea, Centura Sacuieni;
  – SDN Baia Mare: s-a actionat cu 2 autoutilaje si s-au raspandit 6 tone material antiderapant pe: DN18;
  – SDN Alba: s-a actionat cu 29 autoutilaje si s-au raspandit 260 tone material antiderapant pe: DN1, DN7, Varianta Alba, DN14B, DN67C, DN74, DN74A, DN75, DN1R;
  – SDN Zalau: s-a actionat cu 12 autoutilaje si s-au raspandit 62 tone material antiderapant pe: DN1F, DN1G, DN1H, DN19B.

  DRDP Brasov: s-a actionat cu 155 AUTOUTILAJE si s-au raspandit 1378.5 TONE MATERIAL ANTIDERAPANT si 22.32 TONE CLORURA CALCIU in intervalul orar 17:00/26.02.2018 – 05:00/27.02.2018 astfel:
  – SDN Brasov s-a actionat cu 37 autoutilaje si s-au raspandit 299 tone material antiderapant pe: DN 1; DN 1A; DN 1E; DN 1S; DN 10; DN 11; DN 13; DN 73; DN 73A; DN 73B; DN 73F si VOB;
  – SDN Sibiu s-a actionat cu 25 autoutilaje si s-au raspandit 290 tone material antiderapant si 5 tone clorura de calciu pe: DN 1, DN 7, DN 7C, DN 14, DN 14A si DN 14B;
  – SDN Sibiu Autostrazi s-a actionat cu 25 autoutilaje si s-au raspandit 583 tone material antiderapant si 11 tone clorura de calciu pe A1;
  – SDN Targu Mures s-a actionat cu 28 autoutilaje si s-au raspandit 68 tone material antiderapant si 6 tone clorura de calciu pe: DN13; DN13A; DN 13C; DN 14A; DN15; DN 15A; DN15E si DN16;
  – SDN Miercurea Ciuc s-a actionat cu 20 autoutilaje si s-au raspandit 65.5 tone material antiderapant si 0.325 tone clorura de calciu pe: DN11B; DN 12; DN 12A; DN12C; DN 13A; DN 13B; DN13C si DN15;
  – SDN Sfantu Gheorghe s-a actionat cu 20 autoutilaje si s-au raspandit 73 tone material antiderapant pe: DN 2D; DN 10; DN 11; DN 11B; DN 11C, DN 12 si DN 13E.

  DRDP Iasi: s-a actionat cu 102 AUTOUTILAJE si s-au raspandit 104 TONE MATERIAL ANTIDERAPANT si 2 TONE CLORURA DE CALCIU, in intervalul 26.02.2018 ora 17:00 – 27.02.2018 ora 5:30, astfel:
  – SDN Bacau : S-a actionat cu 21 autoutilaje si s-au raspandit 52 TONE material antiderapant [Sare – 50T, Clorura calciu – 2T], pe urmatoarele drumuri nationale: DN11, DN11A, DN12A, DN12B, DN12D, DN15, DN2, DN2F, DN2G;
  – SDN Barlad : S-a actionat cu 6 autoutilaje pe urmatoarele drumuri nationale: DN11A, DN15D, DN24, DN24A, DN24B, DN24D, DN26, DN2F;
  – SDN C-lung Mold. : S-a actionat cu 2 autoutilaje pe urmatoarele drumuri nationale: DN17, DN17B;
  – SDN Focsani : S-a actionat cu 36 autoutilaje si s-au raspandit 43 TONE material antiderapant [Sare – 43T], pe urmatoarele drumuri nationale: DN11A, DN2, DN23, DN23A, DN23B, DN24, DN2D, DN2M, DN2N, DN2R;
  – SDN Galati : S-a actionat cu 25 autoutilaje pe urmatoarele drumuri nationale: DN24, DN24D, DN25, DN25A, DN26, DN26A, DN2B, DNVOTEC;
  – SDN Iasi : S-a actionat cu 4 autoutilaje si s-au raspandit 7 TONE material antiderapant [Sare – 7T], pe urmatoarele drumuri nationale: DN2, DN24, DN24C, DN28, DN28A, DN28B, DNVO28D, DNVTGF;
  – SDN Piatra Neamt : S-a actionat cu 7 autoutilaje si s-au raspandit 4 TONE material antiderapant [Sare – 4T], pe urmatoarele drumuri nationale: DN12C, DN15, DN15B, DN15C, DN15D, DN15F, DN15G, DN17B, DN2;
  – SDN Suceava : S-a actionat cu 1 autoutilaje pe urmatoarele drumuri nationale: DN17, DN2.

  D.R.D.P. Constanta: se patruleaza cu 140 AUTOUTILAJE si s-a raspandit 1 TONA SARE, astfel:
  – SDN Constanta: se patruleaza cu 28 autoutilaje pe DN 2A, DN 22A, DN 22, DN 39, DN 22C, DN 3, DN 3C, DN 38.
  – Sectia Autostrazi: se patruleaza cu 12 autoutilaje pe A A2+ A A4.
  – SDN Calarasi : se patruleaza cu 37 autoutilaje pe DN 3, DN 3A, DN 3B, DN 21, DN 31,A2.
  – SDN Slobozia : se patruleaza cu 15 autoutilaje pe DN 2A, DN 2C, DN 21, si s-au raspandit 1 tona sare.
  – SDN Braila : se patruleaza cu 27 autoutilaje pe DN 2B,DN 21,DN 22, DN 22B, DN 23 .
  – SDN Tulcea : se patruleaza cu 18 autoutilaje pe DN 22, DN 22A, DN 22D, DN 22E, DN 22F.
  – SDN Fetesti: se patruleaza cu 3 autoutilaje pe DN 3A, DN 3B.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult