Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE, ora 16,00 – INFOTRAFIC. Starea drumurilor vineri, 6 ianuarie 2017

UPDATE, ora 16,00 – INFOTRAFIC. Starea drumurilor vineri, 6 ianuarie 2017

scris de S. P.
56 afisari

UPDATE ORA 16.03 IGPR: Autostrăzile A2 și A4, precum și 54 de sectoare de drumuri naționale/europene, închise din cauza vremii neprielnice

Autostrăzile A2 și A4, precum și 54 de sectoare de drumuri naționale/europene au fost închise circulației de către polițiști, informează, vineri, Biroul de Presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Potrivit situației de la ora 15,00, în Constanța, Călărași, Brăila și Ialomița, toate drumurile naționale/europene sunt închise traficului rutier.

În Buzău sunt închise DN 2B Buzău — Brăila; DN 22 Râmnicu Sărat — Brăila; DN 2/E85; DN 2C Buzău — Slobozia.

În județul Vrancea sunt închise DN 2N Bogza — Dumbrăveni; DN 23A Gologanu — Ciorăști; DN 23B Măicănești — Ciorăști, DN 2/E85 Tișița — Adjud și DN 24 Tișița — Cosmești.

În județul Galați nu se circulă pe DN 24D Tulucești — limita cu județul Vaslui; DN 22 Râmnicu Sărat — Brăila; DN 22B pe dig, către Brăila; DN 25, Șendreni (de la intersecția cu DN2B) — Hanu Conachi (intersecția cu DN25A).

În Ilfov sunt închise DN2 Afumați (km 18+000) — limita cu județul Ialomița; DN 4 (intersecția cu DNCB — limita cu județul Călărași) și DN3 Brănești — către Călărași (km 20+000 — 25+000).

În județul Tulcea sunt închise DN22/E87 Măcin — Tulcea, către Constanța; DN22E Garavan — I.C. Brătianu; DN 22D Măcin — Horia — Ciucurova (Două Cantoane) (KM 0-81); DN 22A Cataloi — Topolog (km 0-64) și DN22F Nalbant — Horia (km 0 — 14).

În județul Vaslui a fost închis DN 26 Murgeni — limita cu județul Galați.

De asemenea, nouă sectoare de drumuri naționale sunt restricționate pentru autovehicule cu masa totală autorizată mai mare de 7,5 tone, iar un drum național este restricționat pentru autovehicule cu masa totală autorizată mai mare de 3,5 tone.

Potrivit IGPR, toate porturile de la Marea Neagră sunt închise începând cu ora 1,30.

UPDATE, ora 14,00 – Traficul rutier era închis, la ora 13:00, pe 58 de drumuri naționale și pe Autostrada Soarelui (A2) București – Constanța, din cauza ninsorilor și viscolului, potrivit datelor actualizate, vineri, de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Toate porturile de la Marea Neagră sunt închise vineri, începând cu ora 01,30, din cauza vremii nefavorabile. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o nouă atenționare Cod roșu de viscol și ninsori, valabilă în următoarele ore în județele Constanța și Tulcea.

* UPDATE ORA 13.33 Vrancea: Autoturisme împotmolite în nămeți pe DJ 205 H și DJ 204 E

Autoritățile vrâncene acționează pentru deblocarea unor autoturisme rămase împotmolite în zăpadă pe DJ 204 E și DJ 205 H.

„Un autoturism cu o persoană a rămas blocat în zăpadă pe DJ 204E, între localitățile Panciu și Haret. Un echipaj de pompieri din cadrul Stației de Pompieri Panciu și un utilaj de deszăpezire din cadrul Secției Drumuri Județene urmează să ajungă la fața locului pentru a debloca autoturismul. De asemenea, un autoturism cu trei persoane a rămas blocat în zăpadă pe DJ 205H, între localitățile Domnești și Păunești. Autoritățile locale au dispus deplasarea la fața locului a unui utilaj de deszăpezire, pentru a debloca autoturismul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, Paul Bîndar.

Ambulanțele Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea au intervenit pentru preluarea a două gravide din comunele Gugești și Țifești, femeile fiind transportate la spital.

Potrivit ISU Vrancea, din cauza condițiilor meteo nefavorabile — ninsori abundente, viscol și vizibilitate redusă — pentru siguranța participanților la trafic s-a dispus închiderea circulației pe următoarele tronsoane de drumuri naționale: DN 2 (E85) Focșani—Adjud, DN 2 N Bogza — Dumbrăveni, DN 23 A Gologanu — Tătăranu — Cioraști și DN 23 B Măicănesti — Ciorăști — Codrești.

De asemenea, s-a dispus închiderea tronsoanelor de drumuri județene: DJ 202 F Balești — Mihălceni, DJ 204 B Tătăranu — Măicănești, DJ 202 E Sihlea — Voetin, DJ 204 E Haret — Panciu, DJ 205 C Golești — Cîrligele și DJ 205 H Domnești — Păunești.

* UPDATE ORA 13.25 Teleorman: Bacul Oltișoru 4 nu mai execută curse din cauza condițiilor meteo nefavorabile

* UPDATE ORA 13.21 Ialomița: Mai multe autoturisme și camioane, înzăpezite; 15 localități — fără energie electrică

Zeci de persoane au rămas înzăpezite cu mașinile pe drumurile din județul Ialomița, iar o parte dintre acestea au fost deja salvate cu ajutorul autorităților, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Ialomița, plutonierul major Lăcrămioara Chirea.

Potrivit sursei citate, la orele prânzului, la Slobozia erau două autocamioane înzăpezite, iar șoferii așteptau să primească ajutorul autorităților. De asemenea, pe drumul dintre Ghimbășani și Mărculești se aflau patru persoane într-un autoturism blocat de nămeți, iar în localitatea Iazu, cinci mașini cu cinci persoane erau înzăpezite.

Între localitățile Andrășești și Căzănești sunt blocate un camion și un TIR, iar în localitatea Orboiești se află înzăpezită o mașină.

Totodată, două gravide care urmau să nască au fost preluate de ambulanțe și transportate la spital.

O mașină cu pâine a rămas înzăpezită la Platonești, iar pompierii au luat șoferul cu autoșenilata și l-au transportat la Țăndărei. De asemenea, mai multe autoturisme și un microbuz cu 8 persoane au rămas înzăpezite la primele ore ale dimineții dar între timp, oamenii au fost salvați de autorități.

Vântul puternic a doborât doi copaci în municipiul Slobozia și a luat acoperișul și tencuiala de la șapte case.

În 15 localități sunt probleme cu energia electrică din cauza vântului puternic, între care municipiul Fetești, care este parțial nealimentat și cartierul Slobozia Nouă din municipiul Slobozia.

„În total am primit circa 65 de apeluri, atât pentru asistența persoanelor cu afecțiuni medicale dar și oameni blocați, înzăpeziți, iar majoritatea solicitărilor au fost deja rezolvate”, a declarat plutonierul major Lăcrămioara Chirea.

Județul Ialomița se află sub cod roșu de vremea rea și toate drumurile naționale și județene au fost închise traficului rutier.

* UPDATE ORA 13.21 Dolj: Circulația pe Podul Calafat-Vidin închisă pentru vehiculele de marfă

* UPDATE ORA 13.21 Maramureș: Trafic rutier îngreunat de formarea poleiului pe majoritatea drumurilor din județ

Traficul rutier pe toate drumurile europene, naționale, județene și comunale din județul Maramureș se desfășoară în condiții de iarnă, iar unele tronsoane de drum sunt afectate de formarea poleiului, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt la Consiliului Județean Maramureș, Amalia Babici Man.

„Traficul rutier pe majoritatea drumurilor naționale județene și naționale se desfășoară în condiții de iarnă, traficul este ușor îngreunat de formarea poleiului. Recomandăm participanților la trafic să fie precauți, să nu bruscheze comenzile mașinii și să respecte distanțele între autovehicule pentru a evita situațiile neplăcute. Transportatorii de marfă sunt sfătuiți să nu pornească la drum fără a fi pregătiți și să se intereseze de starea drumurilor pe care urmează să le parcurgă. Reamintim că majoritatea drumurilor județene și naționale traversează zone alpine de peste 1.000 de metri, iar vremea se poate schimba la intervale scurte de timp”, a spus Amalia Babici Man.

Potrivit acesteia, în ultimele ore lucrătorii Societății Județene de Drumuri și Poduri Maramureș, care întreține peste 800 kilometri de drum, au intervenit cu 46 de utilaje și au fost răspândite peste 470 de tone de material antiderapant pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil și pentru prevenirea și combaterea poleiului.

Potrivit Poliției Rutiere Baia Mare, în ultimele 24 de ore nu au fost semnalate evenimente deosebite în trafic.

De asemenea, dispeceratul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației a precizat că traficul rutier prin punctele de frontieră spre Ungaria și Ucraina din județele Satu Mare, Suceava și Maramureș se desfășoară în condiții optime.

UPDATE  ora 10.00- 13 sectoare de drumuri naționale și sectoarele de autostrada din județele Ialomița, Călărași, Constanța și Brăila sunt închise, iar pe alte nouă sectoare se circula cu restricții de tonaj pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, a anunțat vineri Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Astfel, în noaptea de joi spre vineri (05.01.-06.01.2017), din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ninsori abundente, viscol și vizibilitate redusă), au fost închise următoarele sectoare de drumuri naționale și autostrăzi: A2, București — Constanța, DN5, București — Giurgiu, DN 2C, Costești — Slobozia, DN2, Mărăcineni — Oreavu, DN 21A, Bărăganul—Țăndărei, DN 23B, Măicănești — Ciorăști, DN 23 A, Gologanu—Ciorăști, DN 2N, Bogza — Dumbrăveni, DN 2B, Buzău — Brăila, DN22, Râmnicu Sărat — Brăila, DN 2, București—Urziceni, DN 3A, Lehliu — Fetești, DN 4, Centura București-Oltenița.

De asemenea, din cauza fenomenelor meteo extreme, caracterizate prin ninsori abundente și viscol la sol, vizibilitate redusă sub 50 m si local sub 10 m, începând cu ora 07:00 s-a decis închiderea circulației drumurilor naționale și a sectoarelor de autostrada din județele: Ialomița, Călărași, Constanța și Brăila.

Potrivit reprezentanților CNAIR, sunt și sectoare de drum național pe care au fost instituite restricții de tonaj pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, respectiv DN 5B, Giurgiu — Ghimpați;DN 24, DN 25, DN 25A, DN 26, DN 26A, DN 2B, DN 22B, DN 10

CNAIR precizează că pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi s-a acționat cu 1.290 autoutilaje și s-au răspândit 10.111,5 tone material antiderapant și 2.675 tone clorura de calciu.

În condițiile Codului Galben și Portocaliu, pentru evitarea riscurilor de accidente și înzăpeziri se recomandă deplasarea doar în cazuri de forță majoră.

În zonele afectate de cele două coduri, utilajele de deszăpezire acționează în vederea deblocării mașinilor rămase înzăpezite.

„Menționăm că intervenția în timp util a utilajelor de deszăpezire este condiționată și de respectarea de către participanții la trafic a tuturor regulilor de circulație și a restricțiilor impuse”, spun reprezentanții companiei.

UPDATE –  Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (7:30), din cauza zăpezii şi a viscolului, sunt închise următoarele sectoare de drumuri naţionale:

A2 BUCUREŞTI – CONSTANŢA;

JUDEŢUL BUZĂU:

 • DN 2B BUZĂU – BRĂILA;
 • DN 22 RÂMNICU SĂRAT – BRĂILA;
 • DN 2(E85) BUZĂU – RÂMNICU SĂRAT;
 • DN 2C BUZĂU – SLOBOZIA;

JUDEŢUL GIURGIU:

 • DN 5 BUCUREŞTI – GIURGIU

JUDEŢUL VRANCEA:

 • DN 2N BOGZA – DUMBRĂVENI;
 • DN 23A GOLOGANU – CIORĂŞTI;
 • DN 23B MĂICĂNEŞTI – CIORĂŞTI;

JUDEŢUL BRĂILA: TOATE DRUMURILE NAŢIONALE

 • DN 2B
 • DN 22
 • DN 21;
 • DN 23;
 • DN 22D;

JUDEŢUL CĂLĂRAŞI:

 • DN 3A DRAJNA – FETEŞTI;

JUDEŢUL CONSTANŢA:

 • DN 3 CONSTANŢA – OSTROV;
 • DN22 MIHAI VITEAZU – OVIDIU;
 • DN2A GIURGENI – CONSTANŢA;
 • DN3C CONSTANŢA – A4;
 • DN 39 CONSTANŢA – 2 MAI;
 • DN 38 AGIGEA – NEGRU VODĂ;
 • DN 22C MURFATLAR CERNAVODĂ;

JUDEŢUL GALAŢI:

 • DN 24D TULUCEŞTI – LIMITA VASLUI;

JUDEŢUL ILFOV:

 • DN 2 (E85);

JUDEŢUL IALOMIŢA:

 • DN 21 BĂRĂGANU – ŢĂNDĂREI;
 • DN 2C SLOBOZIA – BUZĂU:

JUDEŢUL TULCEA:

 • DN 22 DE LA KM 227 CĂTRE CONSTANŢA;

Drumuri restrictionate pentru autovehiculele cu MTMA mai mare de 7,5 tone:

JUDEŢUL GIURGIU:

 • DN 5B GIURGIU – GHIMPAŢI

 

JUDEŢUL GALAŢI:

 • DN 24
 • DN 25
 • DN 25A
 • DN 26
 • DN 26A
 • DN 2B
 • DN 22B

 

JUDEŢUL BUZĂU:

 • DN 10

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în județul Brăila, din cauza ninsorii abundente şi a vizibilităţii reduse, s-a luat măsura oprii circulaţiei rutiere pe DN2B Buzău – Brăila şi DN22 Râmnicu Sărat – Brăila .

UPDATE – Ora: 6:35 – Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (6:35), din cauza zăpezii şi a viscolului, sunt închise următoarele sectoare de drumuri naţionale:

A2 BUCUREŞTI – CONSTANŢA;

JUDEŢUL BUZĂU:

 • DN 2B BUZĂU – BRĂILA
 • DN 22 RÂMNICU SĂRAT – BRĂILA
 • DN 2(E85) BUZĂU – RÂMNICU SARAT
 • DN 2C BUZĂU – SLOBOZIA

JUDEŢUL GIURGIU:

 • DN 5 BUCUREŞTI – GIURGIU

JUDEŢUL VRANCEA:

 • DN 2N BOGZA – DUMBRĂVENI
 • DN 23A GOLOGANU – CIORĂŞTI
 • DN 23B MĂICĂNEŞTI – CIORĂŞTI

JUDEŢUL BRĂILA:

 • DN 2B BUZĂU – BRĂILA
 • DN 22 RÂMNICU SĂRAT – BRĂILA

JUDEŢUL CĂLĂRAŞI:

 • DN 3A DRAJNA – FETEŞTI;

JUDEŢUL CONSTANŢA:

 • DN 3 MURFATLAR – OSTROV;
 • DN22 MIHAI VITEAZU – OVIDIU;
 • DN2A GIURGENI – CONSTANŢA;
 • DN3C CONSTANŢA – A4

 

 

 

 

 

Drumuri restrictionate pentru autovehiculele cu MTMA mai mare de 7,5 tone:

JUDEŢUL GIURGIU:

 • DN 5B GIURGIU – GHIMPATI

 

JUDEŢUL GALATI:

 • DN 24
 • DN 25
 • DN 25A
 • DN 26
 • DN 26A
 • DN 2B

DN 22B

infotrafic starea drumurilor 19 februarieCentrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în județul Vrancea, din cauza ninsorii abundente şi a vizibilităţii reduse, s-a luat măsura oprii circulaţiei rutiere pe DN2N Bogza –Dumbrăveni, DN23A Gologanu – Ciorăşti şi DN23B Măicăneşti – Ciorăşti.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în județul Buzău, din cauza ninsorii abundente şi a vizibilităţii reduse, s-a luat măsura oprii circulaţiei rutiere pe DN2C Buzău – Slobozia, DN2E85 Buzău – Râmnicu Sărat, DN2B Buzău – Brăila şi DN22 Râmnicu Sărat – Brăila .

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în județul Buzău, din cauza ninsorii abundente şi a vizibilităţii reduse, s-a luat măsura oprii circulaţiei rutiere pe DN2C Buzău – Slobozia.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza unui utilaj care a derapat, circulaţia rutieră pe DN51 Zimnicea– Izvoarele, a fost oprită.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza viscolului puternic, circulaţia rutieră pe DN52 Alexandria – Turnu Măgurele, a fost oprită pe sensul către Alexandria.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în județul Buzău, din cauza ninsorii abundente şi a vizibilităţii reduse, s-a luat măsura restricționării traficului greu (vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) pe Râmnicu Sărat – Brăila.

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că, în judeţul Giurgiu,  traficul rutier pe DN5 Giurgiu –Bucureşti, a fost oprit, iar pe  DN5B Ghimpaţi – Giurgiu a fost restricţionat accesul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza  viscolului.

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că, în judeţul Giurgiu, circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, a fost restricţionată pe DN5 BucureştiGiurgiu, din cauza  viscolului care a redus vizibilitatea sub 5 de metri.

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că, în judeţul Ilfov, pe DN3 Brăneşti – Islaz se circulă îngreunat, din cauza  viscolului, vizibilitatea fiind scăzută sub 5 de metri.

Dacă traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii viscolite, rugăm conducătorii auto să scoată autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE SI A AUTOSTRAZIILOR DIN ROMANIA

Vineri 6 ianuarie 2017 ora 6:27

1. Evenimente rutiere : Nu sunt

2. Drumuri nationale si autostrazi cu circulatia intrerupta din cauza conditiilor meteo nefavorabile

Nr. crt. DN Pozitii kilometrice Intre localitatile Cauza Masuri de remediere si variante ocolitoare
2.1 A A2  (Bucuresti – Constanta) 12+000-213+080 BUCURESTI (B)-CONSTANTA (CT) viscol puternic ruta ocolitoare:DN 3 Bucuresti – Calarasi – Cobadin – Constanta
2.2 DN 2 114+500-143+234 MARACINENI (BZ)-OREAVUL (BZ) VISCOL
2.3 DN 21A 0+000-23+336 BARAGANUL (BR)-TANDAREI (IL) VISCOL
2.4 DN 22 2+900-78+714 RAMNICU SARAT (BZ)-BRAILA (BR) VISCOL
2.5 DN 23A 11+000-34+000 GOLOGANU (VN)-CIORASTI (VN) ninsoare abundenta, viscol la sol
2.6 DN 23B 0+000-21+000 MAICANESTI (VN)-CIORASTI (VN) ninsoare abundenta, viscol la sol
2.7 DN 2B 8+800-103+270 BUZAU (BZ)-BRAILA (BR) viscol
2.8 DN 2C 0+000-79+400 COSTESTI (BZ)-SLOBOZIA (IL) VISCOL
2.9 DN 2N 8+000-17+000 BOGZA (VN)-DUMBRAVENI (VN) ninsoare abundenta, viscol la sol
2.10 DN 5 7+000-59+000 BUCURESTI (B)-GIURGIU (GR) viscol; vizibilitate 0 Se actioneaza cu 10 ATB cu lama si RSP ;4 utilaje multifunctionale

3. Drumuri nationale si autostrazi cu circulatia ingreunata din cauza conditiilor meteo nefavorabile

Nr. crt. DN Pozitii kilometrice Intre localitatile Cauza Masuri de remediere
3.1 DN 1  (Cornu (Prahova)) 98+300-98+400   – Alunecare de teren cu afectarea acostamentului pe o lungime de 10 m. Circulatia este restrictionata pe banda 1 (Calea 2). Se circula doar pe banda 2 (Calea 2). Pe Calea1 (Ploiesti – Brasov) circulatia este normala. Zona este semnalizata corespunzator.
3.2 DN 12B  (Tg.Ocna – Slanic Moldova) 7+800-7+870 CIRESOAIA (BC)-CERDAC (BC) Viitura  pe raul Slanic Moldova ce a dus la prabusirea taluzului drumului . Se circula pe 1/2 din cale. Semnalizare cu restrictie de circulatie.
3.3 DN 13C  (Vanatori (Ms) – Bisericani (Hr)) 1+190-1+200 VANATORI (MS)-BISERICANI (HR) Datorita ploilor din ultima perioada rampa podului provizoriu de la km 1+190 s-a prabusit Incepand cu data de 03.06.2016, ora 21.30,  se circula restrictionat pe jumatate de cale la rampa de intrare pe partea dreapta a podului, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata mai mica de 10 tone.
3.4 DN 17A  (Vatra Moldovitei( SV)- Ciumarna(SV)) 23+000-27+000 VATRA MOLDOVITEI (SV)-CIUMARNA (SV) In urma precipitatiilor abundente din perioada 11-13 octombrie,  a aparut o cedare de terasament. Se circula pe 1/2 din cale. Semnalizare cu restrictie de circulatie
3.5 DN 24B  (HUSI) 26+090-26+110   – Urmare a percipitatiilor abundente din perioada 11.10. – 12.10.2016 taluzul lateral DN 24B s-a surpat. Sectorul de drum european pe acest segment are 3 benzi de circulatie (2 urcare + 1 coborare). Pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere si pentru protejarea corpului drumului, impreuna cu reprezentantii Politiei Rutiere Husi s-a luat mãsura ca circulatia sa se desfasoare doar pe 2 benzi.
3.6 DN 2M  (Andreiasu de Jos – Butucoasa) 37+030- ANDREIASU DE JOS (VN)-ANDREIASU DE SUS (VN) Precipitatii abundente .Circulatia se desfasoara pe 1/2 din cale si cu restrictie pentru autovehicule cu masa >7.5 tone In urma precipitatiilor abundente pe DN 2M, intre km 36+980 si km. 37+080, s-a produs o crestere a debitului raului Milcov ce a dus la erodarea si spalarea terasamentului, pe o lungime de 50,00 m si o latime de 2,00 m. Zona este semnalizata corespunzator,  iar circulatia rutiera se desfasoara pe 1/2 din cale si cu restrictie de 7,5 tone.
3.7 DN 2N  (Chiojdeni – Jitia) 46+300- CHIOJDENI (VN)-JITIA (VN) In urma precipitatiilor abundente din ultimele zile, a avut loc o alunecare de teren. Se circula pe 1/2 din cale. Semnalizare cu restrictie de circulatie.
3.8 DN 2N  (CHIOJDENI) 43+650-43+650 CHIOJDENI (VN)-CHIOJDENI (VN) In urma precipitatiilor abundente s-a reactivat o alunecare de teren.Circulatia se desfasoara pe 1/2 din cale si cu restrictie de 7,5 tone. Semnalizare cu restrictie de circulatie.
3.9 DN 2N  (Jitia) 44+453-44+600 JITIA (VN)- Precipitatii abundente .Circulatia se desfasoara pe 1/2 din cale si cu restrictie pentru autovehicule cu masa >3.5 tone In urma precipitatiilor abundente pe DN 2N, intre km. 44+453 si km. 44+600, s-a reactivat o alunecare de teren care a afectat drumul pe o lungime de 150,00 m si jumatate din latimea partii carosabile. Zona este semnalizata corespunzator, iar circulatia rutiera  se desfasoara pe 1/2 din cale si cu restrictie de 3,5 tone.
3.10 DN 5B 3+200-39+600 GIURGIU (GR)-GHIMPATI (GR) Viscol, vizibilitate redusa Se actioneaza cu 2 ATB cu lama si un utilaj multifunstional.

4. Drumuri nationale si autostrazi cu circulatia intrerupta

Nr. crt. DN Pozitii kilometrice Intre localitatile Cauza Masuri de remediere si variante ocolitoare
4.1 DN 17D  (RODNA) 86+100-103+632 VALEA MARE (SANT) (BN)-CARLIBABA (SV) Nivel IV viabilitate Drum inchis circulatiei publice intre data 1.11.2016 – 31.03.2017.
4.2 DN 1R  (HOREA) 58+550-62+000 POIANA HOREA (CJ)-MATISESTI (HOREA) (AB) Nivel IV de viabilitate Drum inchis circulatiei publice intre data 1.11.2016 – 31.03.2017. S-au montat indicatoare fig. F6, fig. P33 (drum inchis circulatiei publice) si fig. C1 (accesul interzis).
4.3 DN 66A  (Campu lui Neag) 47+000-88+000 CAMPU LUI NEAG (HD)-CERNA SAT (GJ) Alunecari de teren, alunecari versant, caderi de copaci, cedari terasament; drum de pamant Se inchide circulatia rutiera pina in data de 31.10.2017.Sector viabilitate de categoria IV.
4.4 DN 67C  (RANCA – OBARSIA LOTRULUI – SUGAG) 34+800-79+200 RANCA (GJ)-SUGAG (AB) Drum inchis pe perioada de iarna Inchiderea sectorului de drum este semnalizata corespunzator cu indicatoare fig. F6-drum inchis , P33- drum inchis circulatiei publice , C1- acces interzis , montate in urmatoarele pozitii kilometrice : km 34+800-Ranca/GJ ; km 59+800 – intersectie cu DN 7A km 82+385 Obarsia Lotrului/VL ; km 61+160 intersectie cu DN 7A km 81+025 Obarsia Lotrului/VL ; km 79+200 Sugag/AB Perioada 01.11.2016 – 31.03.2017 .
4.5 DN 7C  (PISCU NEGRU (AG) – BALEA CASCADA (SB)) 104+000-130+800 PISCUL NEGRU (AG)-BALEA CASCADA (SB) Conform Regulament de Functionare al Transfagarasanului  nr.524/2015 Pe perioada inchiderii (01.11.2016-30.06.2017) sectorul de drum (104+000-130+800) este semnalizat corespunzator.

5. Drumuri nationale si autostrazi cu circulatia ingreunata

Nr. crt. DN Pozitii kilometrice Intre localitatile Cauza Masuri de remediere
5.1 DN 10  (Magura) 26+830-26+842 MAGURA (BZ)-CIUTA (BZ) Alunecare de teren cu afectarea parti carosabile pe o lungime de 12 m. Zona este semnalizata corespunzator. Viteza autovehiculelor este restrictionata la 30 km/h.
5.2 DN 10  (SIRIU BUZAU) 86+300-86+340 SIRIU (BZ)-SIRIU (BZ) Cedarea zidului de sprijin cu antrenarea acostamentului pe o lungime de 40 de metri cu tasare acostament si parte carosabila. Circulatie alternanta dirijata prin indicatoare cu restrictie de viteza 30 km/h. Latimea maxima a partii carosabile pe care se poate circula este de 5 metri.
5.3 DN 2  (Maracineni) 114+500-115+100   – Degradari in suprastructura podului metalic din amonte de la Maracineni (peste raul Buzau). Circulatia autovehiculelor este restrictionata la viteza la 10 km/h, incepand cu km 115+100 pana la km 114+500, pe podul metalic amonte (Rm Sarat – Buzau).Se circula pe ambele benzi ale podului.Circulatia este restrictionata pentru autovehiculele cu MTMA mai mare de 40 de tone.Perioada de restrictie este pana la 31.12.2016.
5.4 DN 2N 43+000-53+000 CHIOJDENI (VN)-VINTILEASCA (VN) Din cauza precipitatiilor abundente sub forma de ploaie pe zona de traversare a alunecarilor de teren se circula cu mare dificultate din cauza denivelarilor, tasarilor, pragurilor si faliilor create in platforma drumului. Circulatia se desfasoara cu instituirea restrictiei de tonaj pentru autovehiculele avand MTMA > 12 tone.
Termen finalizare masuri de remediere – 31.12.2016.
5.5 DN 57  (Eselnita – Dubova) 7+118-19+700 ESELNITA (MH)-DUBOVA (MH) Ploi abundente, ebulmenti, viituri care au condus la ruperea drumului Pe sectorul de drum DN 57 km 15+700 – 19+700 se circula ingreunat pe 1/2 din cale, in zona urmatoarelor pozitii km:
– km 15+700 stg s-a prabusit taluzul de rambleu pana la marginea partii carosabile;
– km 16+700 stg s-a prabusit taluzul de rambleu, zidul de sprijin si parapetul din beton;
– km 19+700 stg s-a tasat corpul drumului generand crapaturi longitudinale la 2 m de marginea drumului pe o adancime de 50 cm.
Rugam participantii la trafic sa respecte restrictiile de circulatie, sectorul de drum fiind semnalizat corespunzator. Restrictia va fi mentinuta pana la finalizarea lucrarilor: anul 2017.
5.6 DN 57B  (Oravita) 9+950-9+980 ORAVITA (CS)-ANINA (CS) Din cauza ploilor torentiale s-a prabusit zidul de sprijin, iar acostamentul drumului a cedat pe o inaltime de 1m si o lungime de 30m CNAIR SA anunta participantii la trafic ca din data de 16.07.2014, circulatia pe DN 57B km 9+950 – 9+980 dr. se desfasoara ingreunat pe 1/2 din cale din cauza prabusirii zidului de sprijin si cedarii acostamentului. Rugam pe aceasta cale participantii la trafic sa respecte indicatoarele rutiere si restrictia ce a fost instituita pe acest sector. Restrictia va fi mentinuta pana la finalizarea lucrarilor: anul 2017.
5.7 DN 58B  (CALNIC-BOCSA) 10+200-10+300 CALNIC (CS)-BOCSA (CS) Erodarea taluzului de rambleu pe o portiune de 40 m datorita ploilor din data de 20.06.2016. Circulatia rutiera se desfasoara pe 2/3 din banda pana in data de 31.12 .2017.
5.8 DN 64  (Ganeasa(OT) – Rm. Valcea(VL)) 34+014-40+915 GANEASA (OT)-PLESOIU (OT) Pod degradat Restrictie tonaj pentru autovehiculele cu MTMA>7.5 to . Circulatia autovehiculelor cu MTMA mai mare de 7.5 to pe relatia Ganeasa – Rm. Valcea si retur se desfasoara pe urmatorul traseu : intersectia DN 64 cu DN 65 (km 42+364) Ganeasa – intersectia DN 65 (km 46+665) cu DJ 677 Salcia – DJ 677 Salcia – intersectia cu DN 64 (km 40+915) .
5.9 DN 67B  (Mosoaia) 178+900-178+930 MOSOAIA (AG)-MOSOAIA (AG) Alunecare taluz rambleu care a antrenat si acostamentul pe o adancime de 1,5 – 2 m si lungime de 30 m. S-au instalat semnalizarile corespunzatoare.Se circula pe 2/3 din Cale.Restrictia va fi mentinuta pana la finalizarea lucrarilor: 31.03.2017.
5.10 DN 67B  (Pitesti (AG) – Dragasani (VL)) 175+820-175+900 PITESTI (AG)-DRAGASANI (VL) Afuirea (spalarea) fundatiilor a determinat fisurarea suprastructurii podului si inclinarea acestuia (localitatea Poiana Lacului). Traficul rutier se desfasoara pe DN 67B pe podul provizoriu de la km 175+822, cu circulatie alternanata pe latimea de 5 metri pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 30 tone.Conducatorii auto sunt rugati sa respecte restrictia de circulatie instituita, semnalizarea rutiera temporara si indicatiile agentilor de politie aflati la fata locului.Restrictia va fi mentinuta pana la finalizarea lucrarilor: 30.06.2017
5.11 DN 7  (Moraresti) 152+400-152+500 PITESTI (AG)-RAMNICU VALCEA (VL) Din cauza precipitatiilor abundente a fost spalata fundatia drumului pe o lungime de 100 m si o latime de 20-30 cm urmata de alunecare de teren. Incepand cu 21.08.2015, urmare a precipitatiilor abundente, a fost afectata banda 3 pe sensul Ramnicu Valcea-Pitesti. S-a restrictionat partial sectorul de drum cu semnalizare corespunzatoare.Viteza autovehiculelor este restrictionata in aceasta zona la 10 km/h.
5.12 DN 71  (Pucioasa) 63+790-64+100 DOICESTI (DB)-PUCIOASA (DB) Suprastructura degradata la podul peste paraul Bizdidel Circulatia autovehiculelor este restrictionata la 30 km/h, la 40 tone MTMA se se desfasoara alternativ pe un singur sens, in axul podului, pe o latime de 3,5 m.
5.13 DN 73C  (Burlusi – Blidari) 56+000-61+434   – Alunecare de terem si cedarea fundatiei drumului (in 4 zone). Circulatia se desfasoara restrictionat pentru autovehiculele cu MTMA > 7,5 tone.Ruta ocolitoare: DN 73C km 60+000 (Piatra) – DJ 678A – DN 7 (Dedulesti).Restrictia va fi mentinuta pana la finalizarea lucrarilor: 31.03.2017.
5.14 DN 76  (Varfurile) 66+400-66+450 HALMAGIU (AR)-LEASA (AR) Ploile abundente si instabilitate sol. Din cauza ploilor abundente s-a produs o cedare a corpului drumului pe o lungime de 50 metri, circulatia desfasurandu-se ingreunat pe 1/2 din cale. Zona este semnalizata corespunzator cu indicatoare rutiere si alte mijloace de siguranta pana la remedierea situatiei si anume in cursul anului 2017.

6. Drumuri nationale si autostrazi pe care se efectueaza lucrari de reabilitari, modernizari, intretinere si reparatii

Nr. crt. DN Pozitii kilometrice Intre localitatile Tip lucrare / Perioada Termen de finalizare si variante ocolitoare
6.1 DN 22 178+000-227+000 TULCEA (TL)-BAIA (TL) Reabilitare
Perioada desfasurarii lucrarilor: 01.08.2014 – 31.03.2017
Termen finalizare: 31.03.2017
Variante ocolire: Nu este cazul.
6.2 DN 5 7+573-19+220 BUCURESTI (B)-ADUNATII-COPACENI (GR) Modernizare
Perioada desfasurarii lucrarilor:   –
Termen finalizare:
Variante ocolire: Termen de finalizare: 31.12.2016
CNADNR SA Romania anunta participantii la trafic ca incepand cu 15.03.2016 circulatia rutiera pe DN 5 km 7+573 – 19+220 va fi restrictionata pe ambele sensuri in vederea executarii lucrarilor de modernizare.Lucrarile vor fi semnalizate corespunzator conform normelor metodologice in vigoare.
6.3 DN 67C 67+400-142+620 OBARSIA (GJ)-SEBES (AB) Regimul juridic al drumului este:DRUM IN LUCRU.SE CIRCULA IN REGIM DE SANTIER. S-au montat indicatoare rutiere fig.U 42 si fig.U 8 la km 142+620 si fig.U 42 si fig.U 8 la km 67+400
Perioada desfasurarii lucrarilor:   –
Termen finalizare:
Variante ocolire:
6.4 DN 73 13+000-42+850 PISCANI (AG)-CAMPULUNG (AG) Perioada desfasurarii lucrarilor:   – Termen finalizare:
Variante ocolire: Termen de finalizare: 31.03.2017
Lucrarile se executa numai pe timpul zilei, pe mai multe sectoare de drum de maxim 500 m fiecare, cu semnalizare rutiera corespunzatoare asigurata de constructorul SC AZVI SA – STRACO SRL.
6.5 DN 76 102+660-133+660 STEI (BH)-BEIUS (BH) Lucrari de reabilitare drum
Perioada desfasurarii lucrarilor:   –
Termen finalizare:
Variante ocolire: Termen de finalizare: 07.02.2017
6.6 -„- 83+000-102+660 STEI (BH)-CRISTIORU DE JOS (BH) Lucrari  de reabilitare drum
Perioada desfasurarii lucrarilor:   –
Termen finalizare:
Variante ocolire: Termen de finalizare: 07.02.2017
6.7 DN 7C 83+617-83+693 CAPATANENII UNGURENI (AG)-PISCUL NEGRU (AG) Lucrari de consolidare podet.
Perioada desfasurarii lucrarilor:   –
Termen finalizare:
Variante ocolire: Termen de finalizare: 31.12.2016
S-a instituit restrictie de tonaj de 16 tone.

7. Starea partii carosabile

 • Stare carosabil: uscat, izolat zapada
  – drumuri cu zapada
  DN 67C km 31+000 – km 34+800 Ranca/GJ izolat zapada 1 cm
  DN 7A km 48+000 – km 91+000 Voineasa/VL – Obarsia Lotrului/HD zapada 1-2 cm
  DN 7D km 0+000 – km 31+360 Caineni/VL – limita jud. AG zapada 1-2 cm
  DN 66A km 35+000 – km 47+000 Campul lui Neag/HD izolat zapada 1-2 cm
  DN 1R km 26+000 – km 58+550 Belis/CJ – Poiana Horea/CJ zapada 0-1cm
  DN 18 km 156+000 – km 180+400 Pasul Prislop/MM – Limita jud. Suceava zapada 0-2cm
  DN 13E km 74+000 – km 82+000 Zagon/CV – Barcani/CV zapada batatorita 2-3 cm
  DN 7C km 90+000 – km 104+000 Piscu Negru/AG zapada 1 cm
 • Masuri:
  DRDP BUCURESTI
  S-a actionat cu 1 AUTOUTILAJ si s-au raspandit 2 TONE MATERIAL ANTIDERAPANT in intervalul orar 12:00 – 17:00 din data de 05.01.2017
  SDN Ploiesti s-a actionat cu 1 autoutilaj si s-au raspandit 2 t material antiderapant pe DN 1ADRDP CRAIOVA
  nu este cazulDRDP TIMISOARA
  nu este cazul

DRDP CLUJ
S-a actionat cu 43 AUTOUTILAJE si s-au raspandit 100.5 TONE MATERIAL ANTIDERAPANT in intervalul orar 12:00 – 17:00 din data de 05.01.2017
AUTOSTRADA A3 s-a actionat cu 1 autoutilaj si s-au raspandit 4 t material antiderapant pe A3 Savadisla
SDN Cluj s-a actionat cu 6 autoutilaje si s-au raspandit 19.5 t material antiderapant pe DN 1 si VO trafic greu
SDN Bistrita s-a actionat cu 2 autoutilaje si s-au raspandit 10 t material antiderapant pe DN 17
SDN Oradea s-a actionat cu 9 autoutilaje si s-au raspandit 13 t material antiderapant pe DN 1H, DN 19, DN 19C, DN 19D si DN 75
SDN Baia Mare s-a actionat cu 13 autoutilaje si s-au raspandit 8 t material antiderapant pe DN 1C, DN 19, DN 18 si DN 18B
SDN Alba s-a actionat cu 9 autoutilaje si s-au raspandit 36 t material antiderapant pe DN 1, DN 67C, DN 74, DN 75 si DN 1R
SDN Satu Mare s-a actionat cu 1 autoutilaj pe DN 19
SDN Zalau s-a actionat cu 2 autoutilaje si s-au raspandit 10 t material antiderapant DN 1F si DN 1H

DRDP BRASOV
nu este cazul

DRDP IASI
S-a actionat cu 6 AUTOUTILAJE si s-au raspandit 50 TONE MATERIAL ANTIDERAPANT in intervalul orar 12:00 – 17:00 din data de 05.01.2017
SDN Campulung Moldovenesc s-a actionat cu 6 autoutilaje si s-au raspandit 50 t material antiderapant pe DN 17, DN 17A, DN 17B, DN 18 si DN 2E

DRDP CONSTANTA
S-a patrulat cu 1 AUTOUTILAJ
SDN Calarasi s-a patrulat cu 1 autoutilaj pe A2

TOTAL GENERAL IN INTERVALUL ORAR 12.00 – 17.00 DIN DATA DE 05.01.2017
S-A ACTIONAT CU 51 AUTOUTILAJE SI S-AU RASPANDIT 152.5 TONE MATERIALE ANTIDERAPANT

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult