Acasa Actualitate-InternaSocial INFOTRAFIC: Zăpadă pe DN1

INFOTRAFIC: Zăpadă pe DN1

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Centrul INFOTRAFIC a anunţat duminică că există zone de carosabil umed pe mai multe artere rutiere, inclusiv porţiuni în care s-a depus un strat subţire de zăpadă

În comunicatul remis în dimineaţa zilei de duminică 1 aprilie, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române  precizează că pe DN1 Sibiu – Sebeş, în zona localităţii sibiene Aplodu de Sus, se circulă îngreunat din cauza zăpezii, care măsoară unu-doi centimetri. Totodată, din cauză că un autocar a derapat şi a părăsit parţial carosabilul, traficul rutier în această zonă se desfăşoară pe un singur sens de mers, alternativ, în ambele părţi.

DN1 nu este singurul drum naţioanl pe care s-a depus zăpadă. Dintre drumurile afectate, cele mai importante sunt: DN17 – Piatra Fântânele, judeţul Bistriţa-Năsăud, DN18 – Borşa, judeţul Maramureş, iar în judeţul Harghita DN12 Gheorgheni – Lacu Roşu, DN13B – Pasul Bucin, DN15 Topliţa – Borsec. Astfel, INFOTRAFIC le recomandă conducătorilor auto care nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să nu circule pe drumurile pe care există zăpadă.

Potrivit comunicatului, la finalul zilei de duminică se aşteaptă un trafic intens pe DN 1 în zona din Valea Prahovei, întrucât cei mai mulţi turişti se vor întoarce acasă după weekend-ul petrecut la munte. INFOTRAFIC a precizat şi că numărul maşinilor ce s-au întreptat spre Valea Prahovei a fost de 9 ori mai mic ca în săptămâna anterioară, din cauza vremii nefavorabile, dimineaţa înregistrându-se lapoviţă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult