Acasa Actualitate-InternaSocial INFP: Două cutremure au avut loc în ultimele 24 ore, în zona Vrancea

INFP: Două cutremure au avut loc în ultimele 24 ore, în zona Vrancea

scris de C.S.
5 afisari

Două cutremure, cu magnitudinea de 3 și 3,2 grade pe scara Richter, au fost înregistrate în ultimele 24 ore, în Vrancea, a anunțat Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Două cutremure, cu magnitudini de 3 și 3,2 grade pe scara Richter, au avut loc în Vrancea.

Primul seism s-a produs ieri, 12 decembrie, ora 18:33, la o adâncime de 87 kilometri. Cele mai apropiate orașe de epicentrul acestuia au fost Covasna (39 de kilometri), Focşani (47 de kilometri), Râmnicu Sărat (48 de kilometri), Târgu Secuiesc (51 de kilometri) şi Mărăşeşti (55 de kilometri).

Al doilea cutremur a avut loc în această noapte, la ora 03:40, adâncimea indicată de INFP fiind de 109 kilometri. Acesta a putut fi resimțit de locuitorii din Covasna (36 de kilometri), Târgu Secuiesc (51 de kilometri), Râmnicu Sărat (52 de kilometri), Focşani (57 de kilometri) şi Vălenii de Munte (58 de kilometri).

În ultimele treisprezece zile, în Vrancea, s-au înregistrat alte nouă seisme cu magnitudini cuprinse între 2,5 și 3,6 grade pe scara Richter, iar luna trecută zona a fost lovită de 17 cutremure.

În octombrie a avut loc cel mai puternic cutremur produs în zona Vrancea în ultimii patru ani. Acesta a avut o magnitudine de 5,5 grade pe scara Richter, fiind resimțit nu doar în apropierea epicentrului său, ci și la București și în țările învecinate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult