Acasa Actualitate-InternaSocial INFP: Cutremur în Vrancea, miercuri, 29 ianuarie

INFP: Cutremur în Vrancea, miercuri, 29 ianuarie

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Un seism cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs miercuri, la ora 00:16, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 101 kilometri.

INFP: Cutremur în Vrancea, miercuri, 29 ianuarie

Seismul a avut epicentrul în judeţul Buzău, la 30 de kilometri de Covasna, 45 de kilometri de Târgu Secuiesc, 55 de Sfântu Gheorghe, 56 de kilometri de Săcele şi 58 de kilometri de Râmnicu Sărat, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Cel mai mare cutremur, ca magnitudine, produs anul acesta în zona seismică Vrancea a avut 4,7 grade şi a fost înregistrat în 23 ianuarie. Precedentul cutremur s-a produs luni noaptea de la ora 23:25 și a avut magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter.

De la începutul anului, în zona seismică Vrancea au avut loc alte aproape 20 de cutremure cu magnitudini între 2,5 şi 4,4 grade pe scara Richter. La 6 octombrie 2013, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult