Acasa Actualitate-InternaSocial INFP: Lanț de cutremure ȋn Vrancea, 2 august

INFP: Lanț de cutremure ȋn Vrancea, 2 august

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Un cutremur cu magnitudinea 2.9 s-a produs în zona Vrancea, acesta fiind urmat de alte două seisme, cu magintudine de 3.8.

INFP: Lanț de cutremure ȋn Vrancea, 2 august

Primul seism a avut loc la ora locala 7:18:13s, iar potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP), el a avut epicentrul in Muntii Vrancei, zona Nereju-Gura Teghii (45,70 grade latitudine Nordica, 26,54 grade longitudine Estica), iar adancimea focarului a fost de 87 km. Magnitudinea seismului a fost de 3,8 grade pe scara Richter.

Cutremurul a fost resimtit slab in zona epicentrala cu intensitatea de cel mult II-III grade pe scara Mercalli. Lanțul de seisme ce a urmat a fost resimțit în zona Vrancea, epicentrul fiind  în apropiere de Buzau (42km), Ramnicu Sarat (43km), Valenii De Munte (47km), Mizil (50km), Covasna (53km).

Un cutremur subcrustal cu magnitudinea estimata la 4,0-4,1 grade pe scara Richter s-a produs si  in ziua de duminica, 28 iulie, in regiunea Vrancea. Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, cutremurul s-a produs la adancimea de 80 km si a avut magnitudinea de 4,0 grade pe scara Richter. Intensitatea seismului a fost de III-IV grade pe scara Mercalli in zona epicentrala si de cel mult II grade la Bucuresti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult