Acasa Actualitate-InternaSocial INFP: Moldova lovitǎ de un nou cutremur

INFP: Moldova lovitǎ de un nou cutremur

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Seismul din seara de duminicǎ, 29 septembrie, cu magnitudinea 3,8 pe scara Richter s-a resimţit în localităţi din Galaţi şi în Vrancea.

INFP: Moldova lovitǎ de un nou cutremur

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a anunțat cǎ seismul s-a produs la ora 21:10, la o adâncime de 10 km şi a fost resimţit în mai multe localităţi din judeţul Galaţi, dar şi în judeţul Vrancea, la Focşani.  În ultima perioadă, în zona Galaţi s-au înregistrat mai multe cutremure de mică intensitate. Directorul Institutului de Fizică a Pământului, Mircea Radulian, preciza pentru Radio Romȃnia Actualitǎți că activitatea seismică din zonă ar putea fi generată de inundaţiile produse în urmă cu câteva săptămâni şi că, treptat, ar trebui să îşi reducă din intensitate.

Între timp, o echipă de seismologi se află în localitatea gălăţeană Izvoarele, pentru a analiza natura unor zgomote care au fost asociate cu mişcările seismice din ultimele zile.  Primele concluzii ar putea fi formulate cel ai devreme luni, potrivit specialiştilor. Potrivit acestora, studierea fenomenului va fi una de durată.

1 comentariu

IngerAlbastru 30-09-2013 - 11:16

Tot aud ceva satenii dintr-o localitate de langa Galati, eu le-as da sfaturi sa plece cat mai departe pana au timp de impachetat si de organizat putin lucrurile si sa salveze ce au agonisit peste vara si anii cat au trait!!! Nu se vor termina cu bine aceste zguduituri marunte la adincime mica.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult