Acasa Actualitate-InternaSocial INFP: Seism ȋn Vrancea, ȋn dimineața de miercuri, 8 octombrie

INFP: Seism ȋn Vrancea, ȋn dimineața de miercuri, 8 octombrie

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP) a anunțat cǎ un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter s-a produs ȋn dimineața de miercuri, 8 octombriela ora locală 3:57 ȋn zona Vrancea.

INFP: Seism ȋn Vrancea, ȋn dimineața de miercuri, 8 octombrie (foto:pressalert.ro)

INFP: Seism ȋn Vrancea, ȋn dimineața de miercuri, 8 octombrie (foto:pressalert.ro)

Seismul a avut loc la o adâncime de 119 kilometri, iar cele mai apropiate localități de epicentru au fost Focșani (33 km), Mărășești (41 km), Râmnicu Sărat (43 km), Covasna (48 km) și Tecuci (55 km). Acest cutremur vine dupǎ ce tot în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, s-a produs marți seară, la ora locală 23,34 (20:34 UTC), un cutremur de o intensitate aproape similară, respectiv 3,7 grade pe Richter, dar la o adâncime de adâncime de 135 km. Orașele apropiate de epicentru au fost Covasna (41 km), Focșani (41 km), Râmnicu Sărat (47 km), Mărășești (48 km), Târgu Secuiesc (52 km).

În luna octombrie, în România s-au produs 6 cutremure în zona seismică Vrancea, cu magnitudini cuprinse între 2,5 și 3,7 grade pe scara Richter. Cel mai important cutremur din acest an s-a înregistrat pe 29 martie și a avut o magnitudine de 5 grade pe scara Richter.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult