Acasa Actualitate-InternaSocial INFP: Un nou cutremur a lovit Vrancea miercuri, 5 noiembrie

INFP: Un nou cutremur a lovit Vrancea miercuri, 5 noiembrie

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Institutul Naţional pentu Fizica Pământului (INFP) a anunțat că un nou seism s-a produs miercuri, 5 noiembrie, în județul Vrancea.

INFP: Un nou cutremur a lovit Vrancea miercuri, 5 noiembrie (foto:ghidularadean.ro)

INFP: Un nou cutremur a lovit Vrancea miercuri, 5 noiembrie (foto:ghidularadean.ro)

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter s-a produs miercuri, la ora 07.37, în judeţul Vrancea. Seismul s-a produs la o adâncime de 143 de kilometri şi a avut intensitatea I în zona epicentrală. Oraşele apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (38 de kilometri), Focşani (47 de kilometri), Râmnicu Sărat (49 de kilometri), Târgu Secuiesc (51 de kilometri) şi Mărăşeşti (56 de kilometri).

Tot în zona seismică Vrancea, luni s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter, seismul având epicentrul în judeţul Buzău. Cutremurul cu cea mai mare magnitudine produs anul acesta în România a avut 5 grade şi s-a înregistrat în Vrancea, la 29 martie. La 6 octombrie 2013, în Vrancea a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult