Acasa Actualitate-InternaSocial INML: Adrian Năstase va fi examinat pe 27 iunie

INML: Adrian Năstase va fi examinat pe 27 iunie

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Institul Naţional de Medicină Legală (INML) a anunţat că fostul premier trebuie să se prezinte, miercuri, 27 iunie, la INML cu toate documentele medicale.

Adrian Nastase va fi examinat miercuri, 27 iunie de INML

În comunicatul transmis de mediafax, oficialii INML anunţă că Adrain Năstase va fi examinat, miercuri, 27 iunie, fie la institut, fie în secţia în care este internat la Spitalul Floreasca, dacă aceştia vor fi de părere că acesta nu poate fi transportat. Comunicatul vine ca urmare a solicitării Poliţiei Capitalei de marţi, 26 iunie, care a cerut efectuarea unei expertize medico-legale, din care să rezulte dacă afecţiunile medicale pe care le prezintă Adrian Nastase pot fi tratate în reţeaua medicală a ANP şi dacă aceste afecţiuni permit transportarea în siguranţă a pacientului la penitenciarul indicat de comisie.

INML a precizat că “În 26.06.2012, printr-o adresă trimisă prin fax şi curier, ne-am adresat managerului Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, solicitând luarea măsurilor necesare prezentării pacientului Năstase Adrian la INML «Mina Minovici», cu toate documentele medicale  relevante, în data de 27.06.2012, începând cu ora 9.00-12.00, când se întruneşte comisia medico-legală pentru amânarea sau întreruperea executarii pedepselor privative de libertate din motive medicale.”

Luni, 25 iunie, o comisie a Spitalul Floreasca s-a intalnit pentru a discuta şi lua o decizie cu privire la solicitarea poliţiei Capitalei referitoare la starea de sănătate a fostului premier, pentru a se şti dacă acesta poate fi mutat în penitenciar. Astfel, Adrian Nastase ramâne la Spitalul Floreasca, pâna ce va fi evaluat de Comisia INML, care va decide eventualul transfer la spitalul din penitenciar, acesta neavând în prezent statut de deţinut.

Tot luni, avocatul lui Adrian Năstase, Ioan Cazacu, a anunţat că a depus o cerere de contestaţie în anulare a deciziei prin care fostul premier a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul “Trofeul Calităţii”. Ioan Cazacu a mai spus că a fost anunţat de Tribunalul Bucureşti că marţi dimineaţă este o procedură deschisă de IGPR în legătură cu executarea pedepsei lui Adrian Năstase, probabil o cale procedurală şi că se va duce la Tribunal, marţi, pentru a vedea despre ce este vorba.

Duminică, Poliţia Capitalei a anunţat că procedura de executare a mandatului privind pedeapsa cu închisoarea a lui Adrian Năstase nu a fost încheiată. Acest lucru s-a întâmplat, întrucât nu a fost întocmit procesul verbal de încarcerare în seara zilei de miercuri 20 iunie când a fost dată sentinţa în cazul “Trofeul Calităţii” de Tribunalul Bucureşti. Adrian Năstase a încercat să se sinucidă miercuri noaptea, în momentul în care un echipaj de poliţie a venit în imobilul acestuia din strada Zambaccian, pentru a-l conduce pe fostul premier în arest.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult