Acasa Actualitate-InternaSocial Institutul Cantacuzino: Directorul Dorel Lucian Radu a demisionat

Institutul Cantacuzino: Directorul Dorel Lucian Radu a demisionat

scris de A.B.
8 afisari

Dorel Lucian Radu, directorul general interimar al Institutului Cantacuzino, a demisionat la sfârşitul săptămânii trecute, după ce sindicatul instituţiei a solicitat acest lucru, criticându-l pentru blocarea activităţii.

institutul cantacuzino

foto: looms.ro

După ce Dorel Lucian Radu a plecat de la conducerea Institutului Cantacuzino, a fost repus în funcţie Radu Iordăchel, demis în 2010 de ministrul Sănătăţii din acea perioadă, Cseke Attila. Motivul, neîndeplinirea măsurilor de remediere a deficienţelor la liniile de producţie a vaccinurilor.

„Este adevărat că directorul interimar, Radu Dorel, şi-a dat demisia. A fost repus Radu Iordăchel, demis de fostul ministru Cseke Attila. Iordăchel a atacat în instanţă decizia fostului ministru şi a câştigat procesul, astfel că a revenit în funcţie”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

Radu Iordăchel va fi director până la organizarea concursului de ocupare a postului de director general al Institutului Cantacuzino.

Demisia directorului Dorel Lucian Radu a fost solicitată recent de Sindicatul Institutului Cantacuzino, care l-a acuzat că refuză să facă achiziţii, toate liniile de producţie fiole fiind în continuare închise.

În opinia sindicaliştilor, în actualul mandat directorul general nu-şi îndeplineşte obligaţiile şi nu-şi asumă responsabilităţile pe care le implică această funcţie. Sindicatul preciza că directorul nu asigură condiţiile corespunzătoare de lucru pentru salariaţi, prin refuzul de a semna documentele necesare achiziţionării materiei prime, a reactivilor de diagnostic, materiale pentru ambalare, iar toate ariile de producţie şi fiolaj pentru produse biologice administrabile la om sunt închise.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, anunţa că situaţia de la Institutul Cantacuzino va fi rezolvată în câteva zile.

Ministrul recunoştea că ştie despre faptul că liniile de producţie de la Cantacuzino sunt blocate şi că institutul nu va putea fabrica vaccinuri.

„Căutăm soluţii. Producţia de vaccin antigripal din iarnă a fost un eşec, iar statul trebuie să recupereze banii pentru vaccinul produs”, a spus Ritli.

Avocatul Poporului a început o anchetă în cazul Institutului Cantacuzuino, considerând că neproducerea unor vaccinuri reprezintă o încălcare gravă a dreptului fundamental la sănătate şi afectează într-o anumită măsură siguranţa naţională a României.

1 comentariu

phd 17-04-2012 - 14:17

magia de la directoratul institutului deliberat distruge productia institutului pentru a permite lui Monsanto sau Pfizer sa-l cumpere la un dolar iar shpaga si parandaratul sa intre in buzunarul smekerilor. asa s-a vindut toata Romania de smekerii de la usl si pdl in 22 de ani. la moarte cu ei si cu sustinatorii lor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult