Acasa Actualitate-InternaSocial Institutul Wiesel condamnă la pachet Jobbik şi Noua Dreaptă

Institutul Wiesel condamnă la pachet Jobbik şi Noua Dreaptă

scris de L.M.
6 afisari

Institutul Wiesel condamnă la pachet Jobbik şi Noua Dreaptă. Reprezentanţii Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” îşi exprimă profunda îngrijorare pentru „declaraţiile rasiste şi incitatoare” pe care liderul partidului radical naţionalist Jobbik din Ungaria, Gabor Vona, le-a făcut sâmbătă la Borzonţ şi solicită instituţiilor abilitate ale statului să se autosesizeze pentru a lua măsurile care se impun.

Institutul Wiesel condamnă la pachet Jobbik şi Noua Dreaptă

Institutul Wiesel condamnă la pachet Jobbik şi Noua Dreaptă

„Condamnăm cu toată fermitatea un astfel de discurs care vine în contradicţie flagrantă cu art. 30 al. 7 din Constituţia României şi solicităm instituţiilor abilitate ale statului să se autosesizeze pentru a lua măsurile care se impun. De asemenea, menţionăm că tolerarea unor astfel de acţiuni lipsite de discernământ politic din partea unor partide sau organizaţii extremiste străine prezente în România amplifică riscul pentru intensificarea extremismului din România. În acest context nu putem să nu privim cu îngrijorare la exerciţiile paramilitare pe care Asociaţia Noua Dreaptă din România le-a făcut în cadrul ‘Taberei Naţionaliste: Camaraderie, disciplină, loialitate’, organizată la Râşnov între 1-4 august”, se arată într-un comunicat remis luni Agerpres de directorul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului, Alexandru Florian.

Liderul partidului radical naţionalist ungar Jobbik, Gabor Vona, a acuzat sâmbătă guvernul condus de Viktor Orban că nu a ridicat chestiunile privind tratatul de pace de la Trianon şi autonomia aşa-zisului Ţinut secuiesc în cadrul forumurilor internaţionale, potrivit unei declaraţii susţinute la Tabăra tineretului maghiar din Ardeal, care a avut loc în localitatea Borzonţ din judeţul Harghita, după cum a informat agenţia de presă MTI.

111 comentarii

Ereticul 12-08-2013 - 22:43

Ma intreb ce treaba are un institut pentru studiul „efectelor razelor de luna asupra galosilor de guma” cu Constitutia Romaniei. Daca nu mai au ce sa studieze, sa se desfiinteze.

UnUL 12-08-2013 - 23:35

Ereticule, știi foarte bine cu ce se ocupă respectivul institut; el nu are treabă cu Constituția României ci cu atitudini fascistoide care contravin nu numai respectivei constituții ci și normelor europene. Așa că nu mai sări în apărarea Noii Drepte, al cărui membru, probabil, ești!

Ereticul 13-08-2013 - 00:03

Gresit. Institutul respectiv are treaba cu studiul istoric (sau cel putin asa pretinde) – mai pe romaneste cu trecutul, nu cu prezentul sau viitorul, si nici cu Constitutia. Pentru prezent, in cazuri de discriminare, rasism, incitare, norme europene, etc. exista alte ONG-uri si / sau institutii abilitate.

Europeanuul 13-08-2013 - 13:59

@Ereticul

Evreii au fost vinati si o mare parte din ei exterminati (in lagare de exterminare) in perioada WW2. Unde scrie ca institutului respectiv nu-i este permis sa critice atitudinilele fascistoide intilnite la unii lideri politici si partide contemporane?

pathfinder 13-08-2013 - 14:15

1. Defineste atitudinilele fascistoide.
2. Citeaza liderii politici cu declaratii „nepotrivite”.

Daca nu poti rasunde la cele 2 puncte esti European NUL.

Antibasistul 13-08-2013 - 14:21

Evreii asa zis bolsevici au impus cu forța armelor Armatei Rosii condusa de evreul Trotski, au impus comunismul la mai mult de jumate din lume!
Apoi AU VINAT IN CEL MAI BARBAR MOD CEI 120 000 000 DE NEVINOVAȚI PE CARE I-AU UCIS direct sau indirect in MARELE HOLOCAUST ROSU CREAT DE EI!!!!!

Antibasistul 13-08-2013 - 15:56

Evreii asa zis bolsevici sovietici au impus cu forța armelor Armatei Rosii condusa de chinezul Trotski, au impus comunismul la mai mult de jumate din lume!
Apoi AU VINAT IN CEL MAI BARBAR MOD CEI 120 000 000 000 DE NEVINOVAȚI PE CARE I-AU UCIS direct sau indirect (pe ocolite) in MARELE HOLOCAUST ROSU CREAT DE EI!!!!!

Ereticul 13-08-2013 - 17:13

@ Europeanul

In statutul (infiintarii) institutului. Obiectul unic de activitate este studiul unor fapte istorice. Pentru proteste si comentarii legate de fapte prezente exista alte institutii de stat sau private.

ValVerde 13-08-2013 - 17:25

Nu cred ca pot fi acuzat de antisemitism, dar:

1. Institutul in cauza NU ar trebui sa fie finantat de banii publici.

2. Sintem interesati in istoria nationala, si WWII este o mica parte a istoriei Romaniei. Daca avem bani de dat pe Institute de cercetare, se putea inffinta unul similar dar cu obiectiv intreaga istorie nationala. WWII si holocaustul puteau fi o sectie a acelui Institut.

3. In prezenta organizare si finantare, Institutul de studiere a Holocaustului NU are nici o treaba sa faca declaratii care tin de politica curenta a guvernului sau a Romaniei.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-08-2013 - 17:51

@ La vache que RIT;

dwe ,antisemitism sa …zicem !

dar de o TAMPENIE EXXXperth !

la GREU !

ValVerde 13-08-2013 - 17:59

Tot impiedicat in litere, tigane ??
Salut e bou, nu le are cu religia.
Eu sint TEOLOG:

TE OLOGesc cind ti-oi da cu Biblia peste oua…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-08-2013 - 18:09

@ RrumeGAToarea de Pheste Balta!

Parca erai EXXPERTha in SESTURI,

Acusica trebuie sa feresc cojjonesi,

Sa nu ma trezesc cu kopitha wakki!

ValVerde 13-08-2013 - 18:30

„trebuie sa feresc cojjonesi”

===

Numai daca tii la ele si crezi ca-ti mai folosesc…hai nu te da mare, ca n-ai ce pierde.

Europeanuul 13-08-2013 - 18:48

@ Ereticul

Directorul insitutului cu pricina are si el voie sa-si exprime opinia personala. Sau nu? Cert este ca omul are dreptate: declaratiile rasiste si incintatoare din partea extremistilor din Ungaria si Romania sint foarte ingrijoratoare.

ValVerde 13-08-2013 - 18:50

@Europeanul
Nu atunci cind vorbeste in numele institutiei.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-08-2013 - 19:05

Wakka nhoastra de toate zilele:

,,Numai daca tii la ele si crezi ca-ti mai folosesc…hai nu te da mare, ca n-ai ce pierde.”

====================================
N.A.:Ba’h , nu am rezerva, si deocamdata ,

taras-grapis ….ma folosesc inca , de ele

si de mataringa (Chiar dakka-i Vanata)

Europeanuul 13-08-2013 - 20:12

@ValVerde,

Indieferent care ar fi obiectul lor de activitate, declaratiile facute in nume personal sint permise oricui. Nu am de unde sa stiu daca reprezentantii institutului au facut declaratia cu pricina in numele institutului sau in numele lor personal. Articolul nu precizeaza astfel de detalii.

pathfinder 13-08-2013 - 20:34

Bre boulene,
E vorba de un comunicat trimis Agerpres.
Nu are cum sa fie in nume personal.
Doar daca nu e vorba de un bolnav psihic…

ValVerde 13-08-2013 - 21:05

„Nu am de unde sa stiu daca reprezentantii institutului au facut declaratia cu pricina in numele institutului sau in numele lor personal.”

===

Mai citeste odata articolul. Pentru mine e clar ca declaratia e facuta in numele institutului.

Cind o persoana care reprezinta oficial o institutie face declaratii personale, o specifica de la inceput.

ValVerde 13-08-2013 - 21:12

@ Paranghel

” ….ma folosesc inca , de ele

si de mataringa ”

===

Baaaa…bosorog vinetiu, mataringa se foloseste si la altceva decit sa te picuri in dureri de prostata.
Cind erai tinar stiai…acum nu-ti mai aduci aminte la ce altceva e buna…te las sa ghicesti de trei ori.

Iar chestiile alea uscate care-ti atirna pin’ la genunchi sint bune ca stii cit de sus sa-ti tragi ciorapii aia gauriti 🙂

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-08-2013 - 21:45

Esti , intr-o ushoara confuzie( Ca deobicei)

Este adevarat ca sant ushor vixuith, dar numa’h

Carbaszanul este vinetiu , IO nuuuuuuu!

Iar aia care au Tzatzele atarnand la jenuntzi,

Ca vakkile, se feresc , la pas alergator ….

Ereticul 12-08-2013 - 22:49

Iata si cateva date interesante despre fondatorul institutului. Se pare ca indvidul este „o frauda” de la un capat la celalalt:

Scriitorul american, Elie Wiesel, a fost dat în judecată de un supravieţuitor al Holocaustului, Grüner Miklos, pe motiv că purtătorul Premiului Nobel din 1986 şi-ar fi însuşit identitatea deţinutului A-1773.
Grüner Miklos, stabilit în localitatea suedeză Malmo, susţine că are dovezi certe că Elie Wiesel nu este persoana cu care a petrecut aproape un an la Auschwitz. „În 1986, după decernarea Premiului Nobel, presa suedeză a început să caute supravieţuitori ai Holocaustului. Aşa m-au găsit pe mine, la Malmo. M-au întrebat dacă vreau să mă revăd cu colegul meu de lagăr, Elie Wiesel. Numele de Elie nu îmi suna cunoscut. Mi-au spus că pe vremea aceea figura sub numele de Lazar Wiesel. Timp de un an am fost închis cu Lazar în aceiaşi baracă la Auschwitz. Apărem amândoi pe acea fotografie făcută în lagărul de la Buchenwald pe 16 aprilie 1945, care a făcut înconjurul lumii, Wiesel cu Haft-Nr.123565 (n.r. foto. al 7-lea din al doilea rând), iar eu cu Haft-Nr.120762 (n.r primul în colţul din stânga). Îl ştiam foarte bine, dar de atunci trecuseră 40 de ani. Întâlnirea organizată de suedezi a durat 10 minute şi a avut loc pe 14 decembrie 1986. Normal că eram doi oameni schimbaţi, dar el refuza să vorbească cu mine în ungureşte, deşi în lagăr doar limba aceasta am folosit-o. Mi-a vorbit într-o engleză cu accent franţuzesc şi în momentul în care nu a vrut să îmi arate tatuajul (A-7713), căpătat de toţi deţinuţii din Auschwitz, am început să am dubii mari că acesta ar fi Lazar Wiesel. La finalul întâlnirii mi-a dedicat cartea sa „Noaptea”, despre care susţine că el a scris-o, dar eu am spus tuturor că omul acesta nu este Lazar Wiesel”, spune Grüner Miklos.

De la întâlnirea cu Wiesel, Grüner Miklos nu a mai avut o zi de linişte. Timp de 25 de ani a căutat dovezi, care să confirme ipoteza sa, pe care le-a publicat într-o carte.

„În luna mai a anului 1944, am fost deportat, de la Nyiregyhaza la Auschwitz Birkenau. Imediat mi s-a tatuat pe antebraţ un număr de înregistrare. În câteva zile mi-am pierdut toată familia, atunci am ajuns‚ în grija fraţilor Wiesel, Lazar şi Abraham. Cei doi proveneau din Sighetul Marmaţiei. Lazar era născut în 1913 şi avea numărul de înregistrare A-7713, în timp ce Abraham, în 1900 cu numărul de înregistrare A-7712. Ei m-au luat sub aripa lor şi au avut grijă de mine, pe cât se putea în astfel de condiţii. În momentul în care nemţii au început să se retragă, au luat şi oamenii din Auschwitz. Eu am fugit cu Lazar, asta ne-a legat şi mai mult. Am ajuns în localitatea Glivice, pe timpul iernii năprasnice din ianuarie 1945. Foarte mulţi au murit pe drum. Ne-au băgat în vagoane supraîncărcate şi până am ajuns la Buchenwald, mulţi au decedat, printre ei şi Abraham. Aici am stat până pe 8 aprilie 1945, când ne-au eliberat americanii, de atunci nu mai ştiu nimic de Lazar Wiesel. Am ajuns într-un sanatoriu din Elveţia, apoi în Australia”, îşi aminteşte Grüner despre perioada petrecută cu Wiesel.

Grüner Miklos susţine că la Auschwitz nu a existat nici un deţinut cu numele de Elie Wiesel. „În 1955, bunul meu prieten Lazar Wiesel a publicat cartea -Lumea tace-, la Paris, sub numele de Eliezer Wiesel. În 1958, cartea a fost rescrisă în franceză şi engleză sub denumirea de The Night (La Nuit- Noaptea) de Francois Mauriac. Cartea iniţială avea 250 de pagini, acum avea doar 115 şi era semnată de Elie Wiesel. Această carte a devenit un bestseller cu peste 10 milioane de exemplare vândute, Wiesel primind şi Premiul Nobel în 1986, plus alte distincţii, în timp ce s-a pierdut orice urmă a prietenului meu Lazar”, spune Grüner.
Acesta s-a deplasat în America, la Oficiul pentru Evidenţa Pop.ulaţiei, dar nu a găsit nici un act care să ateste existenţa pe teritoriul american a unei persoane cu numele de Lazar Wiesel sau Elie Wiesel. Grüner l-a denunţat pe Wiesel şi la FBI. Aceştia i-au cerut un răgaz de 14 zile înainte de a-i oferi un răspuns, însă au trecut anii fără un semn de la autorităţile americane.

„Primesc constant telefoane de ameninţare că voi fi împuşcat dacă mai continui investigaţiile, dar eu am trecut deja prin moarte, nu mă mai sperie nimic. Înainte să mor vreau ca toată lumea să ştie că Elie Wiesel este un impostor. Lazar Wiesel, A-7712, cu care am fost la Auschwitz, care apare în fotografie, s-a născut la data de 4 septembrie 1913, în timp ce pe certificatul de naştere a lui Elie Wiesel, scrie 30 septembrie 1928”, a spus Grüner, autorul cărţii „Povestea unui premiu Nobel furat cu identitate falsă”

În plângerea depusă, Grüner Miklos susţine că Abraham Wiesel (A-7712) a fost fratele lui Lazar şi nu tatăl, aşa cum declarase Elie. „Din documentele obţinute din România, reiese că tatăl lui Lazar Wiesel a fost Salamon Wiesel. Eu vreau ca instanţa să spună clar dacă Elie Wiesel a fost vreodată încarcerat la Auschwitz, fiindcă eu mă îndoiesc”, a încheiat Grüner.
Cazul Wiesel a intrat în atenţia mai multor supravieţuitori ai Holocaustului. În 1986, Eva Kor a trimis o scrisoare către Muzeul Auschwitz în care solicită informaţii despre deţinutul A-7713. Kazimierz Smolen, directoarea Muzeului Auschwitz i-a răspuns într-o scrisoare datată la 15 martie 1987:
„În lagărul de concentrare Auschwitz, cu numărul de identificare A-7713 figurează domnul Lazar Weisel, născut la data de 4.09.1913. Este un evreu din Ungaria, născut la Marmarossziget (Sighetul Marmaţiei). El a sosit la Auschwitz în data de 24 mai 1944. A stat închis până la finalul anului 1944 în KL Auschwitz III – Monowitz. În momentul evacuării lagărului a fost transferat la KL Buchenwald, fiind înregistrat în ziua de 26.01.1945”.
În data de 7 iulie 2003, Muzeul Auschwitz i-a trimis o scrisoare lui Grüner Miklos în care apar următoarele date de identificare: „A-11104 Grüner Miklos, evreu din Ungaria, născut la data de 6 aprilie 1928 la Nyiregyhaza, A-7712 Wiesel Abraham, născut la 10 octombrie 1900 la Marmarossziget (Sighetul Marmaţiei), A-7713 Wiesel Lazar, născut la 4 septembrie 1913 la Marmarossziget (Sighetul Marmaţiei).

Mincinosul mincinoşilor

Dar aceasta nu este singura acuzaţie care i se aduce lui Wiesel, fiind bănuit şi de faptul că “memoriile” sale sunt împânzite cu minciuni grosolane.

În volumul Noaptea, Wiesel povesteşte cum a văzut cu ochii lui cum nemţii descărcau copii mici din camioane în fata unor şanturi în care ardeau flăcări gigantice şi în care aruncau copiii ca sa ardă de vii. Într-un şant alăturat erau aruncaţi adulţii ca să ardă de vii, şi victimele care-şi aşteptau rândul la marginea şanţului trebuiau să asiste la „agoniile prelungite” ale celor care ajunseseră la marginea şanţului înaintea lor. El însuşi, ne povesteşte Wiesel, a înaintat la trei paşi – la doi paşi – la numai un pas doar de groapa cu flăcări mistuitoare, când în mod miraculos i s-a ordonat să se reîntoarcă la baracă.

Mai sunt şi alte miracole în mărturiile d-lui Wiesel. Astfel, la Babi Iar, în Ucraina, unde zice el că naziştii au masacrat evreii, „lună după lună, s-a cutremurat pământul într-una, şi din când în când ţâşneau din pământ fântâni arteziene de sânge”

Alt miracol a fost felul în care la Buchenwald, unde fusese internat un răstimp, deşi naziştii exterminau 10.000 (zece mii) de evrei zilnic, el personal era întotdeauna printre ultimele sute care erau întorse din drum şi trimise înapoi în barăci („Author, Teacher, Witness”, in revista Time, 18 Martie 1985). Astfel a fost salvat pentru a da omenirii înaltele sale lecţii de iubire şi morală.

Acelaşi Wiesel declară că a fost eliberat de la Dachau ( Jewish Telegraphic Agency, 11 April 1983), de la Buchenwald (NYT, 2 Nov. 1986) şi de la Auschwitz (NY Post, 23 Oct. 1986 and NY Times, 4 Jan. 1987).

Dar ura nestinsă pentru întregul popor german din adâncurile preistoriei şi dincolo de sfârşitul veacurilor nu l-a împiedicat de Elie Wiesel atunci când se afla internat la spital la Birkenau, Polonia, în ianuarie 1945 din cauză că avea o banală infectie la un picior, unde tatăl său îi ţinea tovărăşie până la însănătoşire, la apropierea trupelor sovietice, să prefere să se retragă în Germania împreună cu trupele naziste.

Mai avem un caz de „oarecare exagerare”: la 7 Februarie 1996 i s-a înmânat un doctorat de onoare din partea Universităţii franceze Jules Verne din Picardia, ocazie cu care, spune dânsul, „sute de anti-semiţi virulenţi şi înrăiţi, bine organizaţi şi bine finanţaţi, demonstrau împotriva mea.” Aceste sute de antisemiţi înrăiţi şi bine finanţaţi care au manifestat împotriva lui erau în realitate în număr de trei, Pierre Guillaume, Serge Thion şi profesorul Robert Faurisson, care ofereau amatorilor un articol tipărit.

Elie Wiesel este nu numai un mare moralist, este şi un mare intelectual. El ne povesteşte cum, eliberat recent de la Buchenwald, la 18 ani, a citit Critica Raţiunii Pure de Kant – în idiş. Dar Critica Raţiunii Pure de Kant n-a fost niciodată tradusă în idiş. Astfel îi povesteşte unui reporter de la un ziar evreiesc că de multe ori răguşea şi îşi pierdea vocea pentru că citea aşa de multe cărţi în gând. Unui redactor de la New York Times i-a povestit cum 1-a lovit o maşină de-a zburat sus prin aer mai multe sute de metri, până pe strada cealaltă, de unde 1-a ridicat ambulanţa, rănit dar nu prea grav. „Eu spun adevărul gol-goluţ”, suspină Wiesel. „Nu pot face altfel”.

Aflat la o televiziune franceză în anii ’80, a declarat că, „în aprilie 1944 , la Sighet, familia îi fusese arestată, trimisă la Auschwitz de către…jandarmii români”. Atunci când Eugen Ionesco i-a atras atenţia că Transilvania de Nord, unde se găsea şi Sighetul, „fusese, între 30 septembrie 1940 şi primăvara anului 1945 sub ocupaţie maghiară”, şi că jandarmii nu erau români, ci unguri, Wiesel, a replicat că nu contează amănuntul, oricum francezii nu cunosc istorie”.

tomi 12-08-2013 - 23:06

Bestie, iarasi nu ti-ai luat pastilele. Vezi cit se agraveaza boala?

Salut 12-08-2013 - 23:20

Boala, neboala, le zice bine. Tu ce faci cu a ta, ca nici de atat nu esti in stare?

Ereticul 12-08-2013 - 23:24

@ Tomi: va contrazic: mi-am luat pastila de adevar pe seara asta. Daca va simtiti in masura sa purtam o dezbatere civilizata, va astept cu placere.

UnUL 12-08-2013 - 23:37

”Adevăr” legionar?

Ereticul 13-08-2013 - 00:04

Nu. Adevar pur.

UnUL 13-08-2013 - 00:09

Se pare că „adevărurile” noastre sunt diametral opuse.
P.S. De unde e extras textul de mai sus?

tomi 13-08-2013 - 00:13

Ereticule, am incercat nu de putine ori sa discut civilizat cu tine fara sa am citusi de putin intentia de ati modifica vederile. Rezultatul a fost de fiecare data acelasi, ieseam fraier din duel, a purta un dialog al mutilor zau ca nu am pofta s-o mai fac. La toate argumentele ce ti le dadeam rezulta ca de fapt nici nu ti-am zis nimic. Fi ma omule macar cu un pic de bun simnt, asculta si pe altul iar daca combati ceva vino cu argumente logice si acceptabile. Te cunosc Ereticule, viclenia ta nu prinde la mine, intri in discutie si tragi victima in traseul in care vrei tu, si fraierul nu-si da seama ca te dristezi de mama dreacului de el si fix in paispe iti pasa de ideile si argumentele altora.
Cauta alt fraier sa-l tavalesti, eu consider ca nu pot discuta in alt mod cu tine decit in stil urbos and company.

tomi 13-08-2013 - 00:19

Ereticule, esti un neofascist convins! Demonstreaza ca nu am dreptate !
Eu stiu ca vrei sa pari “luptator demn al corectitudinii” dar esti prea inversunat de motivatia legionara care ti-a blocat judecata logica.
Ereticule, loaza ia spune-mi tu frumos unde ai tu dosar de membru activ?
Hai sa te ajut eu:
– Mișcarea Legionară ?
– Frontul national – Brațul De Fier ?
– Romaniacul.Atitudine Legionară ?
– Naționaliștii autonomi Hunedoara ?
– Rezistenta nationala- radio 88?

Ereticul 13-08-2013 - 00:22

Cel care acuza are obligatia de a sustine si demonstra acuzatiile. Nu am dosar / legitimatie / adeziune sa orice altceva la nici una dintre organizatiile mentionate de dvs.

ValVerde 13-08-2013 - 00:39

” Cel care acuza are obligatia de a sustine si demonstra acuzatiile.”

Dle Eretic

nu credeti ca acelasi principiu se aplica si in cazul Grüner vs. Wiesel ???

Pina acum, Gruner nu a facut decit sa acuze, si a pierdut prima runda in instanta. Am sa ma docuetez sa vad unde sint azi, dar cred ca nu a demonstrat nimic. Sint numai acuzatii.

Dvs deja ati dat verdictul ca Wiesel e vinovat !!!

Ereticul 13-08-2013 - 00:51

„a pierdut prima runda in instanta”

N-am gasit inca nici link pe tema asta (am cautat „Grüner Miklos trial”). daca aveti n articol cu stadiul procesal, va raman recunoscator.

In privinta acuzatiilor, este adevarat ca trebuiesc sustinute, insa nici un raspuns public al lui Wiesel n-am gasit pana acum. In mod normal, daca s-ar fi stiut acuzat pe nedrept, ar fi trebuit sa existe o reactie, fie si numai formala / declarativa.

ValVerde 13-08-2013 - 01:19

@Ereticul

Gruner l-a chemat in justitie pe un rabi (cred ca din Ungaria) care il aparase energic pe Wiesel.

Tribunalul i-a dat dreptate acelui rabin si Gruner a pierdut. Tribunalul nu s-a pronuntat in privinta acuzatiilor impotriva lui Wiesel. (din cite stiu eu)

Reactia, sau mai curind lipsa de reactie, nu este un indiciu de vinovatie.
Cind acuzatiile sint foarte gogonate, e mai bine sa nu intri in controverse care legitimizeaza aberatiile. In cazuri absolut fanteziste, e mai bine sa lasi Justitia sa se pronunte.

E tot asa cum, in ceea ce ma priveste, nu raspund argumentelor neo-nazi.
Au fost deja dovedite gogorite de oameni mai pregatiti si mai destepti si redeschiderea dezbaterii ar insemna sa-i acord temei status nemeritat.

zweistein 13-08-2013 - 01:30

Dar, Tache asta este un mister…

TACHE IA SA TE DAI CU RUJ, SI TIPA TARE SA-TI VAD OMUSORU!

ValVerde 13-08-2013 - 01:32

@Ereticul

Din cite am gasit, Gruner NU i-a deschis proces lui Wiesel.
Tot ce face e sa latre prin presa.
Repet: nu exista actiune in justitie, ceea ce face cu atit mai plauzibila reactia lui Wiesel de a-l ignora pe Gruner.

Singurul proces e cel care l-am mentionat mai inainte, pe care Gruner l-a pierdut.

Desigur dvs deja ati decis ca Wieser e vinovat., ceea ce spune destule despre impartialitatea si puterea de discernamint pe care o aveti.

Ereticul 13-08-2013 - 01:54

„Tot ce face e sa latre prin presa.”

Pai si celalalt ce a facut zeci de ani? A guitat prin presa. Si multe dintre declaratiile lui au fost dovedite (fara proces) false. Si mai dureros pentru noi, multe declaratii false si rau-voitoare au fost adresate Romaniei. Articolul citat de mine cuprinde scrupulos trimiteri la articolele, interviurile sau cartile in care au fost facute respectivele declaratii care, la o lectura atenta, se dovedesc cel putin gogonate. Daca dvs. le acordati credit, treaba dvs. Dar ma mir totusi, pentru ca imi amintesc indemnul dvs. la cercetare si judecata.
Oricum, la capitolul „latrat contra guitat” raportul este 1:1. Iar cel care latra invoca si dovezi, iar cel care guita tace. O tacere vinovata. Este evident ca daca se putea apara, o facea pana acum.

„Desigur dvs deja ati decis ca Wieser e vinovat”

Si dvs. ati „decis” ca Wiesel a castigat prima runda in procesul cu Grüner, proces care inca n-a avut loc. Sa-mi pun intrebari cu privire la obiectivitatea dvs.?

P.S. – Nu pot sa nu remarc talentul dvs. de avocat. Pacat numai ca va place sa va folositi calitatile in cauze pierdute …

Ereticul 13-08-2013 - 02:02

Si daca tot vorbim de discernamant, ce parere personala aveti dvs. despre un om care s-a eliberat in acelasi timp din mai multe lagare:
Wiesel declară că a fost eliberat de la Dachau ( Jewish Telegraphic Agency, 11 April 1983), de la Buchenwald (NYT, 2 Nov. 1986) şi de la Auschwitz (NY Post, 23 Oct. 1986 and NY Times, 4 Jan. 1987).”
Aveti nevoie de un judecator ca sa va formati o opinie pe tema asta sau va bazati pe discernamantul propriu?

ValVerde 13-08-2013 - 02:09

1. „cauze perdute” din punctul dvs de vedere.
2. Nu am luat pozitie in cazul Wiesel. Daca cineva aduce acuzatii atit de grave, e normal sa le sustina mai departe de articolele ziarelor de scandal.
3. Gruner a pierdut nu numai procesul, dar si apelul impotriva rabinului care a afcut front comun cu Wiesel. E obiectiv sa spui ca Gruner a pierdut prima runda. Se pare ca la runda a doua inca nu s-a prezentat.
4. Daca o persoana publica ar raspunde tuturor idioteniilor care se spun despre el, nu ar face decit sa incurajeze dezaxatii. Daca Gruner are dovezile necesare, ar trebui sa se adreseze unui tribunal.
5. Dvs considerati ca neintrind in polemica cu unul caruia ii patineaza curelele, ca Tache, e dovada ca Tache are dreptate. Va inselati.
6. Chestiunile cu Romania sint total irelevante temei discutate. Nu inseamna ca Wiesel e o frauda pentru ca a luat pozitii in problema Romaniei cu care nu sinteti de acord.
Daca aveti pareri contrare cu ceea ce a zis despre Romania, adresati-le individual si la obiect.

ValVerde 13-08-2013 - 02:22

Iata ce spune Encyclpaedia Britannica:

„By April they were ghettoized, and on May 15 the deportations to Auschwitz began. Wiesel, his parents, and three sisters were deported to Auschwitz, where his mother and a sister were killed. He and his father were sent to Buna-Monowitz, the slave labour component of the Auschwitz camp. In January 1945 they were part of a death march to Buchenwald, where his father died on January 28 and from which Wiesel was liberated in April.”

===

“Wiesel declară că a fost eliberat de la Dachau ( Jewish Telegraphic Agency, 11 April 1983), de la Buchenwald (NYT, 2 Nov. 1986) şi de la Auschwitz (NY Post, 23 Oct. 1986 and NY Times, 4 Jan. 1987).”

Sursa informatiilor si contextul declaratiilor?
Nu credeti ca institutii serioase s-ar fi sesizat de asemenea inconsistente?

Ereticul 13-08-2013 - 02:26

Va contraziceti: „acuzatii atat de grave” nu sunt egale sau inferioare cu „tturor idioteniilor”. Daca acceptati ca acuzatiile sunt grave, atunci este evident ca trebuie sa primeasca o replica.
Privind si cazul particular propus de dvs., nu puteti contesta faptul ca o reactie (chiar daca nu neaparat o polemica) din partea dvs. exista la postarile – gogonate, cum le considerati dvs. – lui Tache. In celalalt caz nu exista nimic decat tacere.
In procesul cu rabinul, din cate am apucat sa citesc (extrem de superficial deocamdata) s-a respins actiunea pe motive tehnice / procedurale si nu pe chestiuni de fond. Deci nu se poate vorbi de castigarea unei runde, ci numai de „chichite avocatesti” folosite pentru tergiversarea judecarii fondului.

Si ca principiu, excluzand complet din discutie pe Gruner, cel care afirma ceva are obligatia s-o demonstreze. In cazul exclusiv al lui Wiesel, cel putin afirmatia contradictorie a eliberarii din 3 lagare distincte in acelasi timp si lipsa numarului tatuat pe brat necesita lamuriri, chiar in absenta unui proces. Statutul de persoana publica il obliga.

Salut 13-08-2013 - 02:34

Mai lindic, omul te-a intrebat ceva foarte precis:

Ce parere ai despre unul care declara ca „s-a eliberat in acelasi timp din mai multe lagare”?

Raspunde la asta si dupa aia fa speculatii despre „daca o persoana publica…”…despre sobolanul in discutie.

Pentru ca: singura calitate a acestui sobolan e aceea de „supravietuitor”. Asa a ajuns sobolanul „persoana publica”, altfel nu a produs nimic bun pentru omenire.

Tocmai pe aceste considerente, o minima moralia IMPUNE ca atunci cand un adevarat supravietuitor ii ataca statutul unui „supravietuitor” ca acest pacalici, cel din urma, daca este realmente ceea ce pretinde a fi, SA RASPUNDA ACUZATIILOR, SA LE DEMONTEZE SI SA-SI APERE ONOAREA.

Altfel, bineinteles ca media evreiasca isi apara frauda/creatia aducatoare de bani si statut social, asa cum apara cealata frauda/creatie a ei, UnPietroi.

Bineinteles ca nici acolo nu te-am auzit guitand la intrebarea fireasca:

„chiar poate crede cineva ca un retardat dovedit, repetent, incapabil sa intre macar la cea mai joasa facultate de pe timpul sau … a putut sa produca TEORIA RELATIVITATII din NIMIC PUBLICAT INAINTE?”

Te-ai contorsionat si atunci si acum si ti-ai bagat limba in lindique cand a fost sa raspunzi la chestiuni firesti. Altfel ii dai cu clasa muncitoare.

Ereticul 13-08-2013 - 02:37

Sursa declaratiilor sunt ziarele (ovreiesti si americane, nimic „neo-nazi” aici) mentionate in paranteza.
Contextul? Relatarile lui cu privire la experientele traite in perioada respectiva. Nu cred c-a avut pistolul la tampla si nici nu l-a fortat nimeni sa declare ceva in fals, pur si simplu s-a bazat pe principiul „francezii oricum nu stiu istorie” (si n-o sa verifice nimeni nimic).
O cautare in arhivele respectivelor ziare face repede lumina asupra chestiunii. Daca se adevereste incoerenta (dvs. puteti cere mai usor decat mine o fotocopie a respectivelor numere din reviste), fac apel la discernamantul dvs. pentru o concluzie generala asupra veridicitatii marturiilor „supravietuitorilor” si asupra institutiilor „serioase” (abilitate chiar, as spune eu) care se pare ca nu prea functioneaza.

zweistein 13-08-2013 - 04:02

TOMI, NU TE RADE, TOMI

Vezi ca a teoriii recente postuleaza ca prostia legionara este absoluta ori si de unde o privesti, si deci nu este supusa legii relativitatii.

Am exemplul cu Salutu-l-as, cu masuratori precise, care au aratat ca concluzia apare atat de repede, ca trec ore pana sa apara si rationamentul daca mai apare.

Deci avem aici, cred eu, viteze super-luminice negative. Einstein nu a zis nimic despre aceste legi fizice extraordinare din universul legionar, care este totusi parte din universul nostru.

E bine sa fi vigilent, caci nu mai este clar cat de generalizata e teoria relativitatii.

tomi 13-08-2013 - 11:08

Zweistein, amice, daca amaritul de Einstein stia cine are sa-i puna la indoiala drepturile adica taman, guliile de urbos, digital, tache, huhu-antibashina, ereticul, salut, imbecili cu patru clase primare, sint convins ca renunta la fizica quantica, abandona teoria relativitatii si chiar o nega si se apuca de zootehnie.

Tache 13-08-2013 - 11:38

Ioan,8:44:666:666 ” Voi aveti de tata pe diavolul si de mama pe tusa Floritza; si vreti sa impliniti poftele tatalui vostru-mereu vrea gulas cu smintina. El dela inceput a fost ucigas, dar apoi nu; si nu sta in adevar, pentru ca in el nu este adevar, este teoria relativitatii. Oridecateori spune o minciuna,dar iese adevarul caci gura lui e sfinta, vorbeste din ale lui, caci este mincinos si tatal minciunii. ”Dar iertarea este dreptul lui ca neamul lor, al evreilor este neamul fiului tatalui, Isus Hristos, binecuvintat fie numele lui si neamul care l-a daruit omenirii pe Mintuitor
”Evreii sunt Marii Maestri ai minciunii !” Arthur Horia Sima Schopenhauer

Poponare Zweistein, uite aici, Samsung Kinisonescu vorbeste pe limba ta.

ciufulici 13-08-2013 - 12:16

@ musTACHE si barba secreta a sefului de cuib

„Sef de legiune la dinozauri era Tyranosaurus Rex, acesta avea două drepte iar solzii foarte foarte verzi. Dar apoi au năvălit mamiferele” – Lopaţica legionara, revista de arheologie pt. copii

ValVerde 13-08-2013 - 15:28

D-le Eretic,
m-ati facut curios in privinta declaratiilor contradictorii ale lui Wiesel.

Am cautat asa-zisele declaratii.
Singurele web-siteuri care au fost gasite sint din pacate blocate de administratorul IT de la compania pentru care lucrez, ca „rasist/hate”
(Da, sa nu ma piariti, le caut la servici 🙂 )

Asta mi-a temperat curiozitatea, pentru ca am citit cam ceea ce spun site-urile respective. E neinteresant.

In arhiva Jewish Telegraphic Agency, la 11 aprilie 1983 nu am gasit nimic despre Wiesel.
Se pare ca e aniversarea ghettoului din varsovia, asa ca o gramada de evrei au cite ceva de spus.

Am gasit asta, care probabil ca o sa va placa:


But Lavie, who was liberated by American troops from the Buchenwald death camp, condemned the use of the terms genocide and Holocaust for political purposes and by anti-Semites. He said that while other peoples were and are victims of mass slaughter, only the Jewish people were singled out for deliberate and planned extermination. Hence, the terms genocide and Holocaust are uniquely applicable to them.”

Lavie era la timpul respectiv consulul Israel in New York (cred)

O sa va placa pentru ca asta e un evreu care ii da dreptate lui Neacsu: monopolizeaza „holocaust” si „genocid” numai pentru evrei. Probabil ca e unul dintre cei convinsi ca sint „popor ales”

Ceea ce dovedeste ca au si evreii cretinii lor.
Si nimeni nu a argumentat ca nu-i au sau ca sint mai putini decit la altii.
Nici o rasa sau natiune nu detine monopolul idioteniei. Este raspindita in mod egal intre toti locuitorii Pamintului.
Ca de exemplu, intre cei care il citesc pe acest Lavie si generalizeaza acuzind o natie intreaga (nu spun cine)

Read more: http://www.jta.org/1983/04/11/archive/2500-people-mark-yom-ha-shoah-and-the-40th-anniversary-of-the-warsaw-ghetto-uprising#ixzz2bqnsBnhD

Ereticul 13-08-2013 - 00:10

Nu este nici imbecilitate si nici toxica – pentru ca adevarul nu poate fi daunator decat impostorilor. Este preluata din Atac de Constanta, cu mentiunea ca despre subiect au scris si Evenimentul zilei si Jurnalul National.
Inteleg ca este dureros pentru unii, care constata ca au fost partasi involuntari la o frauda de proportii. Si eu am fost socat atunci cand am descoperit adevarul despre ,b>Industria holocau$tului dar mi-am revenit repede. Si de atunci incerc sa ridic valul de pe ochii celor din jur. De fiecare data cand intalnesc oameni de buna credinta si inteligenti am castig de cauza. Nu acelasi lucru pot spune despre cei rau intentionati sau implicati financiar in respectiva escrocherie, dar de la ei am incetat de mult sa mai am asteptari.
Dvs. in ce categorie va incadrati?

Paul din Ohio 13-08-2013 - 00:32

Este foarte probabil ca Elie Wiesel este un IMPOSTOR (cu premiul nobel), dar acel institut (care, pentru a avea mai multa credibilitate, ar fi bine sa-si schimbe numele), are dreptul sa-si exprime opiniile.

briel 13-08-2013 - 00:33

Exact aceleasi dovazi … sau ma rog, acuze le-am aflat in limba engleza. Nu au legatura cu nici o Dreapta, doar ca un adevarat supravietuitor evreu din lagar l-a invinuit pe Wiesel ca este o frauda, mai precis ca a furat identitatea unui alt evreu mort in lagar.

Daca intelegi bine engleza cauta si vei gasi.

zweistein 13-08-2013 - 04:15

Ia te uita, vitele stiu de copy & paste, asta e ceva!

zweistein 13-08-2013 - 04:26

Si Ioan, si Isus au fost evrei.
Da niste citate din Budda

Salut 13-08-2013 - 04:39

Mai sobolane, despre Isus nu ar trebui sa vorbesti. Neamul tau de sobolani l-a dat „la moarte” si nici macar cand a avut ocazia sa-si repare greseala, nu a facut-o.
Deci, ciocul mic, sobolane. Putina decenta, jigodie anticrista.
Pe de alta parte, daca Isus e fiul lui Dumnezeu, SIGUR NU E DIN NEAMUL TAU DE SOBOLANI. Dealtfel, in masura in care intamplarile descrise acum 2000 de ani sunt adevarate, reactia sobolonimii din vremea respectiva confirma ca nu l-au recunoscut ca pe unul de-al lor.

tomi 13-08-2013 - 11:55

Nu ti-ar fi rusine bestie sa vorbesti in asa fel? Ba loaza, salut, pai cum crezi tu ca ne permitem a lovi in unul din neamul nostru si inca un fiu demn al neamului evreiesc,JOSHUA, sau cum zici tu Hristos. Nascut evreu in Natzeret din mama evreica, si cum la evrei religia mamei este luata in consideratie rezulta ca Isus Hristos era evreu pursinge. Botezat la 8 zile cu britmila in legea iudaica nu poate confirma decit ca lege eterna originea lui evreiasca. Asa ca poti sta in cap salut fula de cuc ca mergi in fiecare duminica la biserica si te rogi la cel ce este unul din cei mai demni evrei din istorie care a creat o noua ramura revolutionara a iudaismului numita crestinism.

Salut 13-08-2013 - 15:35

@ tomi

Mai amaratule, pricepi greu? Am mai explicat: daca Isus e fiul lui Dumnezeu, atunci sigur nu e din neamul vostru de sobolani. Nu poate fi, indiferent ca (abia acum, ca e convenabil pentru voi!!!) va dati mari aparatori ai lui si pretindeti ca ar fi de-al vostru, invocand nu stiu ce obiceiuri barbare, si rastalmacind total faptele, in stilul caracteristic.

In ceea ce priveste tratamentul pe care i l-ati aplicat, lucrurile sunt clare. Daca nu s-au apucat toti sa minta prin documentele vechi, voi, JI_DANII, L-ati condamnat la moarte. Vad ca asta devine acum motiv de mandrie pentru voi.

Nu sunt teolog, nu sunt deprins cu lucrurile astea. Dar daca ar fi sa am o interpretare personala, as spune asa: in mod deliberat Isus a fost adus pe lumea asta in mijlocul neamului vostru. Numai aici putea gasi cruzimea, necinstea, rautatea si, in ultima instanta, non-umanitatea necesara pentru a fi condamnat pe nedrept, pentru a nu avea nici o sansa de comutare a pedepsei ….si in final, PENTRU A-SI IMPLINI DESTINUL. In orice alt neam al vremii respective, planul putea fi dat peste cap de normalitatea celorlalte natii.

ValVerde 13-08-2013 - 15:45

Ba eu cred ca era un loc si mai al dracu’ ca Tatal sa-si aduca Fiul, (care e tot el) ca sa o ia peste bot…daca il plasa in Papua New Guinea, intre canibali ??…eh?
Canci crestinism…poate citeva rigiituri si un somn bun cu burta plina….

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-08-2013 - 17:11

,,Nu sunt teolog, nu sunt deprins cu lucrurile astea. Dar daca ar fi sa am o interpretare personala, as spune asa: in mod deliberat Isus a fost adus pe lumea asta in mijlocul neamului vostru. Numai aici putea gasi cruzimea, necinstea, rautatea si, in ultima instanta, non-umanitatea necesara pentru a fi condamnat pe nedrept, pentru a nu avea nici o sansa de comutare a pedepsei ….si in final,….”

————————————————————————————————

Evident , ca nu esti TEOLOG !

Esti un BHOULEAN -Lustruytor , SALIUT-SALIUT ,

Care de BOU ce ESTI, ragi de PROST !

Salut 13-08-2013 - 17:19

Lasa, bre. Stai acolo si…studiaza. Tot trei facultati sau intre timp ai mai facut una…eventual doua? Toate cu 10, bineinteles! Ai nimerit-o si pe aia de scris, sau ramai la clasa a doua?

tomi 13-08-2013 - 17:26

Salut
13-08-2013 at 15:35 @ tomi

Mai amaratule, pricepi greu?
=======================
Amarit nu sint iar cine pricepe greu esti tu. Daca tineai o BIBLIE in mina cred ca puteai sa-ti dai seama ca citesti din ea istoria poporului evreu care a creat prima religie monoteista din ea rezultind apoi prin interventia revolutionara a lui Hristos religia crestina. Ca te doare acest fapt este perfect perpendicular, nu puteti voi fascistii schimba istoria din urma cu 2000 de ani, asta este si nu ai alta salata sa maninci, toate ragetele voastre sint un strop de pipi in ocean.

Salut 13-08-2013 - 18:07

@ tomi

Bine. Tii mortis sa dovedesti ca nu ai priceput nimic. Nici o surpriza. Vezi ca vorbesti pe langa subiect. Oricum vorbesti aiurea, dar macar tine minte subiectul („Isus”, nu „istoria poporului evreu” – oricum o frauda ca si Einstein si Wiesel, etc. La asta va pricepeti. Sa furati, inclusiv idei, inclusiv identitati, inclusiv istorie.)

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-08-2013 - 18:13

Lassa ,Bhoulenne !

Culcate intr-o rana, si mai bucura-te

Ca esti in TABULATIE LIBERA !

Si nu lassa sa te Balonezi tare

La …creeras !

ValVerde 13-08-2013 - 18:35

” oricum o frauda ca si Einstein si Wiesel, ”

„Tu poti sa te crezi si Napoleon. Cine sunt eu sa te contrazic?”

tomi 13-08-2013 - 23:58

Salut
13-08-2013 at 18:07

@ tomi

Bine. Tii mortis sa dovedesti ca nu ai priceput nimic. Nici o surpriza. Vezi ca vorbesti pe langa subiect. Oricum vorbesti aiurea, dar macar tine minte subiectul (“Isus”, nu “istoria poporului evreu” – oricum o frauda ca si Einstein si Wiesel, etc. La asta va pricepeti. Sa furati, inclusiv idei, inclusiv identitati, inclusiv istorie.)
===================
Ma ierti stapine de ignoranta ce-o dovedesc. Cum asi indrazni sa atribui vreun merit evreului Einstein, doar a copiat toata teoria relativitatii de la marii fizicieni romani, Coneliu Zelea Codreanu si savantul academician Horia Sima. Asa iti place imbecilule, hoitu ma-tii de bestie, cretin cu forme de simbioza intre sifilis si paranoia. Ia mai date’n pi7da matii cu slagarele tale ca ai devenit plictisitor. Zau ca un concediu la spitalul nr 9 poate sa te ajute, nu mult atit doar cit sa reusesti sa bagi mincarea cu lingura in gura si nu in nas cum procedezi acum.
Mai ai multe de invatat loaza ca sa ajung sa te bag in seama.

tomi 14-08-2013 - 01:05

Ma ierti stapine de ignoranta ce-o dovedesc. Cum asi indrazni sa atribui vreun merit evreului Einstein, doar a copiat toata teoria relativitatii de la marii fizicieni romani, Coneliu Zelea Codreanu si savantul academician Horia Sima. Asa iti place imbecilule, hoitu ma-tii de bestie, cretin cu forme de simbioza intre sifilis si paranoia. Ia mai date’n pi7da matii cu slagarele tale ca ai devenit plictisitor. Zau ca un concediu la spitalul nr 9 poate sa te ajute, nu mult atit doar cit sa reusesti sa bagi mincarea cu lingura in gura si nu in nas cum procedezi acum.
Mai ai multe de invatat loaza ca sa ajung sa te bag in seama.

ciufulici 13-08-2013 - 12:22

@ Salut

„Noua dreaptă e bună numa’ la scărpinat în cur, dar în cămăşile verzi poţi sa-ti sufli mucii” – Baciul cel batran

UnUL 13-08-2013 - 12:54

Perfect de acord, „ciufulici”.

Lupu Ardelean 13-08-2013 - 14:46

Daca Isus a fost dat la moarte de evrei , nu e treaba voastra , era reglare de conturi intre evrei, voi erati atunci pagani fara nicio credinta si numai bine v-au facut , v-au acordat o religie si v-au civilizat.Daca nu ar fi fost evreii , ati mai fi cantat si astazi ode si balade lui Zamolex…

pathfinder 13-08-2013 - 15:16

@Lupu Ardelean 13-08-2013 at 14:46
Citate din acest individ care-si zice Ardelean:
—————————————————————————————————-
1. „voi erati atunci pagani fara nicio credinta”
2. „v-au acordat o religie si v-au civilizat”
3. „daca nu ar fi fost evreii ,ati mai fi cantat si astazi ode si balade lui Zamolex”
—————————————————————————————————-

Interesant este ca intr-o singura postare individul de mai sus reuseste:
1. sa-i faca pe romanii vechi pagani;
2. sa faca confuzie intre religie si civilizatie;
3. sa jigneasca romanii cat incape.

Bai nea neica nimeni de unde stii tu ca Dacii cantau ode si balade?
Si daca da, ce era rau in asta?
Si… cu ce e mai buna religia crestina decat cea a popu.latiilor dacice?

Nu mai punem ca individul posteaza de fapt doar ca sa jigneasca romanii.
Oare nu ar trebui si o lege care sa pedepseasca anti-romanismul?
Asa cum este una referitoare la anti…….?
Doar traim in Romania si nu in Palestina….

Antibasistul 13-08-2013 - 15:48

Ba porc evreu, NUMAI MAFIA ISI REGLEZA CONTURILE, E POPORUL EVREU O MAFIE INFECTA?
SE PARE CA ESTE, asa spune Istoria!

urbos 13-08-2013 - 19:28

Hristos nu era ji dan, dar sa lasam asta acuma, faptul ca ji danii, nerecunoscandu-l pe Hristos, au ramas la dumnezeul lor blestemat, la religia lor primitiva, in barbarie, fiind astfel ANTI-CRESTINI, deci dusmanii inversunati ai crestinilor, face ca In conditiile astea, sa nu intereseze ca ar fi fost „reglare de conturi intre evrei”. Pricepi ma ji danel spurcat?

MI-5 12-08-2013 - 23:21

De pe saituri maghiare:
Gabor Vona s-a nascut sub numele de Gabor Zazrivecz,
din tata de origine ceha (in unele saituri apare ca evreu-ceh) si mama tiganca (cigany).

Tache 13-08-2013 - 01:40

Ioan,8:44 ” Voi aveti de tata pe diavolul; si vreti sa impliniti poftele tatalui vostru. El dela inceput a fost ucigas; si nu sta in adevar, pentru ca in el nu este adevar. Oridecateori spune o minciuna, vorbeste din ale lui, caci este mincinos si tatal minciunii. ”
”Evreii sunt Marii Maestri ai minciunii !” Arthur Schopenhauer

Numai si numai evreii au obiceiul sa-si schimbe numele. Crestinii nu au acest obicei.
Gábor Vona[1] (născut Gábor Zázrivecz, la 20 august 1978, în localitatea Gyöngyös, județul Heves, Ungaria) este un politician maghiar și lider al partidului de extremă dreapta Jobbik.

ciufulici 13-08-2013 - 12:24

„Timpurile din urma sunt pline de contradicţii, minutul are scarbă de comunisti, secunda de legionari” – Tic-Tac, revista ceasornicarului amator

„Sef de legiune la dinozauri era Tyranosaurus Rex, acesta avea două drepte iar solzii foarte foarte verzi. Dar apoi au năvălit mamiferele” – Lopaţica legionara, revista de arheologie pt. copii

Tache 12-08-2013 - 23:32

Ioan,8:44 ” Voi aveti de tata pe diavolul; si vreti sa impliniti poftele tatalui vostru. El dela inceput a fost ucigas; si nu sta in adevar, pentru ca in el nu este adevar. Oridecateori spune o minciuna, vorbeste din ale lui, caci este mincinos si tatal minciunii. ”
”Evreii sunt Marii Maestri ai minciunii !” Arthur Schopenhauer

Fara comentariu…

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=a_FNXew7FHU

tomi 13-08-2013 - 13:03

Tache
12-08-2013 at 23:32 Ioan,8:44 ” Voi aveti de tata pe diavolul; si vreti sa impliniti poftele tatalui vostru. El dela inceput a fost ucigas; si nu sta in adevar, pentru ca in el nu este adevar. Oridecateori spune o minciuna, vorbeste din ale lui, caci este mincinos si tatal minciunii. ”

JURNAL GASIT IN SALONUL 45 DIN SPITALUL NR.9

Antibasistul 13-08-2013 - 13:53

Nu mai minții, tu ai fost in salonul 45 din spitalul 9!

UnUL 13-08-2013 - 14:06

”Minți” cu un singur i, dragul meu analfabet!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-08-2013 - 14:17

,,Înainte de a fi hoți, liderii noștri, aleși de noi, se arată a fi proști. Fără excepție, sînt oameni de condiție intelectuală mai degrabă banală, lipsiți de sclipire și de farmec spiritual. Sînt proști nu față de condiția medie, ci proști în raport cu ambiția nemăsurată de a ghida, nepregătiți, un popor.

Greu de ales între un bolșevic citit și un securist care disprețuiește cartea, dar vrea să modernizeze statul. Traian Băsescu n-a citit doar Levantul. Eu cred că l-a citit și pe Winnetou, dacă e să judec după felul în care își scalpează adversarii. Un om care a urît școala și care a reținut din liceu doar pauzele de fumat îl cîntărește pe Regele Ferdinand ca pe un golgheter al Concordiei Chiajna. Pe Regele Mihai îl face trădător, iar pe Prințul Paul, cumătru. Lipsit de cunoștințe școlare elementare, președintele României are propria sa versiune asupra istoriei. Pentru el, Regina Maria e o fregată. Pe lîngă el, Iliescu e Voltaire.”

Antibasistul 13-08-2013 - 15:11

Ba bou basist UnuL, ca toți basistii, Boule eu cind vreau sa accentuez ce vreau sa spun pun doi ii la sfirsitul cuvintului!

tomi 13-08-2013 - 16:05

Antibasistul
13-08-2013 at 15:11 Ba bou basist UnuL, ca toți basistii, Boule eu cind vreau sa accentuez ce vreau sa spun pun doi ii la sfirsitul cuvintului!
===================
HUHULE, DACA ESTI CHIAR ASA DE INVERSUNAT DE CE NU PUI ZECE DE I CA SA FI MAI CONVINGATOR !!

ValVerde 13-08-2013 - 16:09

Ce va bagati ??
Sint „i”-ii lui !

Antibasistul 13-08-2013 - 19:05

O sugeți amindoi, Tomi, ValV., preferatului vostru Hitler!

ValVerde 13-08-2013 - 21:16

Ce faci mai guritza ? Ai inceput sa te simti mai bine ?

urbos 13-08-2013 - 00:19

Vizel e o canalie, un mincinos ordinar, cine sa se ia dupa ce sparcaie mizeria iesita din dosul infect al acestui monstru?

Ereticul 13-08-2013 - 00:36

Si tot pe subiectul conflictului romano-maghiar din Transilvania, iata ce pozitie a luat escrocul Wiesel in cartea „All rivers run to the sea”:

„O consecinta a fost aceea ca Sighetul a devenit din nou Maramorossziget. Pop.ulatia a salutat cu bucurie primele unitati ‘motorizate’ ale armatei ungare: trupe pe bicicleta. Si mama mea s-a bucurat de schimbarea nationalitatii. Pentru ea aceasta a insemnat o intoarcere la copilarie, fiind recunoscatoare lui Dumnezeu”.

Lupu Ardelean 13-08-2013 - 14:35

Era firesc sa se bucure la inceput , credeau ca s-a intors Austria – Ungaria , unde evreii erau cetateni cu toate drepturile pe timpul lui Franz Josef si o duceau bine. Credeau ca s-au debarasatde legionari si de Antonescu , nu au inteles ca Maramuresul a fost preluat tot de criminali sangerosi.

pathfinder 13-08-2013 - 15:27

Bre neica nimeni, cine a fost mai inati oul sau gaina?

Boulene, din punc de vedere cronologic faptele au stat cam asa:
—30.08.1940: NV Transilvaniei a trecut sub jurisdicția Ungariei
—05.09.1940: Antonescu președintele Consiliului de Miniștri

Deci, ca sa inteleaga si nulitatea ta: intai a venit ocupatia ungara si deabia dupa aia a aparut si Antonescu in prim plan.
Si… regimul antonescian a fost efectul nu cauza boulene.

pathfinder 13-08-2013 - 15:27

din punct…

pathfinder 13-08-2013 - 15:28

intai

Din cauza ca m-a enervat bouleanul asta cu adevarul inversat…

Salut 13-08-2013 - 15:38

E de-al tau, ii sugi poola la orice articol cu Ji-dani, i-ai preluat expresiile; te miri ca se pisa pe tine?
E normal, asa o face cu orice goim, in special cu aia care au aptitudini speciale de slugi.

pathfinder 13-08-2013 - 15:43

Nu-i de-al meu.
Si io nu-s de-al lui.

Citeste cu atentie ce am postat la articolele respective. Dar cu atentie… si printre randuri.
…Nimic nu e ce pare a fii!

Poate ca abordarea mea e diferita.
Dar, am mai spus-o si pe acolo, adevarul o sa iasa la lumina…

Si… Salutule, nu mai jigni aiurea si nu te mai grabi la concluzii si/sau caracterizari…

pathfinder 13-08-2013 - 15:44

Totusi ca sa nu-ti raman dator:
„sugi poola”

ValVerde 13-08-2013 - 15:52

Trebuie sa fii disperat sa-l lasi pe Boul Salut sa se apropie cu botul lui umed de asa o parte pretioasa a corpului uman….

pathfinder 13-08-2013 - 15:54

@ValVerde
M-a luat valul.

zweistein 13-08-2013 - 04:37

merci, e bine de stiut

Lupu Ardelean 13-08-2013 - 13:10

Institutul Wiesel nu trebuie sa-si baga nasul , Jobbik si Noua Dreapta sa se omoare intre ei , asa cum o fac arabii, pe cine il doare-n koor…

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 13-08-2013 - 15:31

Editorialul lui Cellu Rosenberg continua sa faca valuri, la mai bine de o saptamâna de la aparitia acestuia in ziarul “Ha’aretz”. Cu toate acestea, autorul ramâne in umbra, aproape imposibil de identificat. Nascut in România, dupa propriile sale afirmatii, nimeni din comunitatea evreiasca de aici nu stie nimic despre Cellu Rosenberg sau familia sa. Doar undeva in Iasi, o femeie de 87 de ani isi aduce aminte de el si povesteste despre familia lui, dar cu putine elemente, insuficiente pentru a-l identifica.
Familia Rosenberg a locuit in centrul Iasiului, intr-o cladire mare cu etaj, care se intinde de la numarul 22 pana la 28, situata pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant (foto). Candva una dintre cele mai frumoase din oras, azi abandonata si in paragina, desi este situata in buricul Iasiului. In 1948, casa a fost nationalizata de regimul comunist. Radacinile lui Cellu din Târgul IesilorEty Croitoru are acum 87 de ani si pana la nationalizare a locuit si ea in casa de pe Stefan cel Mare. Isi mai aduce aminte de familia Rosenberg. De Leonora si de fiul ei, Marcel, nimeni altul decat editoralistul de la Ha’aretz, devenit intre timp Cellu Rosenberg. Ety Croitoru a povestit ca dupa 1970 nu a mai locuit nimeni acolo, casa fiind sediul Directiei Alimentare a Consiliului Popular Iasi, iar dupa 1990, spatiile au fost folosite de diferite firme.
“Familia Rosenberg a fost una numeroasa. O stiu pe mama lui Marcel – mama lui il striga Cellu, de la Marcel – o femeie frumoasa si foarte eleganta. Erau cei mai instariti din toata casa. Oricum, Leonora purta blanuri, bijuterii si era si foarte frumoasa. Dar nu au fost crutati de vitregiile vremurilor. Parca imi amintesc ca Leonora a fost si la puscarie, dupa ce a fost verificata de cei de la Venit Ilicit, cum se spunea pe atunci. De tatal lui Cellu nu imi aduc aminte prea multe, pentru ca il vedeam rar. A fost o vreme cand a facut comert cu cereale, apoi a trecut de partea rusilor si a comunistilor. Dupa ce a venit Ceausescu, le-a fost si mai rau, pentru ca a cazut cu totul in dizgratie, pentru ca au fost considerati rusofili”, povesteste Ety Croitoru.
“Ceva cheag au avut ei pentru ca nu au cerut, desi puteau sa o faca, despagubiri dupa razboi. Oricum, Cellu aici a invatat carte, aici a facut liceul, aici s-a dus la facultate, parca la Politehnica, dar este posibil sa ma insel. Oricum, au plecat prin anii ’60, cred ca in Israel. Nu sunt sigura, dar toti plecau in Israel, era cel mai usor”, continua vecina de altadata a familiei Rosenberg. “De cand au plecat, nu am mai auzit nimic de ei, nu au venit niciodata pe acasa”, incheie Ety Croitoru.
Colaborarea lui Cellu cu Ha’aretz
Despre Cellu Rozenberg nu se stiau prea multe pana la publicarea celebrei scrisori in cotidianul Ha’aretz, potrivit unor surse din Israel. El ar fi trimis scrisoarea in care isi exprima protestul fata de omisiunea presedintelui Traian Basescu imediat dupa ce a auzit relatarea la radio. Enervat de ce auzise, a ales sa-l jigneasca la randul sau pe presedintele Romaniei si sa declare pur si simplu ca antisemitismul este inca viu in Romania, pe baza celor spuse de seful statului si de vestea ca un cimitir evreiesc din Bucuresti a fost devastat.
Ulterior s-a aflat ca “antisemitii” care au “profanat” cimitirul erau niste elevi teribilisti de 13-14 ani. Scrisoarea lui Cellu a fost publicata in Ha’aretz in editia de duminica, fiind trimisa la tipar sambata, zi libera pentru evrei, dar in care se lucreaza la ziarul pentru prima zi de munca, duminica.
«Antisemitismul este viu»
“Oricine are nevoie de rememorari suplimentare despre cat de mult ii iubesc romanii pe evrei le poate gasi in recenta distrugere si profanare a circa 200 de morminte din marele cimitir din Bucuresti. Desi aproape ca nu mai sunt evrei in Romania, antisemitismul este viu si loveste”, scrie istoricul israelian in cotidianul “Ha’aretz”. “Mormintele care au fost distruse si profanate – o amintire a marii comunitati evreiesti, care numara 800.000 de persoane, dintre care jumatate a fost distrusa in Holocaust, nu de catre germani, ci de aliatii fideli ai lui Hitler, romanii – nu le dau liniste unor romani. (…) Nu este de mirare ca istoricul Hannah Arendt a descris Romania ca fiind cea mai antisemita tara din lume”, scrie Rozenberg.
Amintirea masacrului de la Iasi
“In dimineata zilei de 29 iunie 1941, 12.000 de evrei romani, care erau loiali aproape fideli ai statului, au fost dusi pe strazile orasului Iasi, umiliti si infometati, catre sectia locala de politie, care a devenit abatorul lor. Guvernul a fost acela care a ordonat teribilul masacru, in care si familia mea a fost ucisa in momentul in care fortele de securitate au inceput sa traga din toate directiile. Asa ceva nu vom uita niciodata. (…) “Dar daca cineva s-a gandit ca aceasta schimbare a avut loc in ultimii ani, daca cineva a sperat ca antisemitismul este practicat de badaranii care distrug si profaneaza morminte, atunci remarcile presedintelui Traian Basescu la o conferinta de presa pe aeroportul din Bucuresti la revenirea sa din Siria ne amintesc ca este o alta Romanie in afara de pastrama si vin – Romania antisemitismului. Siria, a spus Basescu, se invecineaza cu urmatoarele tari: Irak, Liban si Palestina. Se stie foarte bine ca presedintele Romaniei nu este bine educat, dar, ca fost capitan de vas, te puteai astepta la el sa stie cel putin un pic de geografie si istorie. I-a scapat ca nu exista o tara numita Palestina, ci o alta tara, mai mica, la granita cu Siria, o tara numita Israel? Este pacat ca Ministerul de Externe nu a fost capabil sa dea o replica rapida si taioasa acestor remarci. Nu este inca prea tarziu”, incheie comentariul sau Cellu Rozenberg.(Emil Neacsu, Catalin Coca)
La «Ha’aretz» nu-l cunoaste nimeni pe Cellu
Este foarte important de mentionat faptul ca nimeni din redactia ziarului “Ha’aretz” nu a putut sa spuna cine este acesta sau sa intemedieze pentru noi o legatura directa (prin telefon) cu acesta. In ultima instanta, cineva a mentionat faptul ca Cellu Rosenberg ar locui in Statele Unite ale Americii, de unde ar fi trimis si acest material. Oricum, in arhiva “Ha’aretz” nu am mai gasit nici un alt text semnat de Cellu Rosenberg. Foarte interesante sunt si cele 273 de comentarii facute de cititorii on-line ai ziarului “Ha’aretz”. Venite din toate colturile lumii (SUA, Finlanda, Australia si foarte multe din Romania si Israel), mesajele il sanctioneaza pe autorul textului, il contrazic si prezinta fragmente de istorie, care practic anuleaza comentariile lui Rosenberg.

ValVerde 13-08-2013 - 15:50

” Daca Isus a fost dat la moarte de evrei , nu e treaba voastra , era reglare de conturi intre evrei, voi erati atunci pagani fara nicio credinta si numai bine v-au facut , v-au acordat o religie si v-au civilizat.Daca nu ar fi fost evreii , ati mai fi cantat si astazi ode si balade lui Zamolex…”

===

Hahaha…ardelene…de aia Grecia antica, Imperiul roman, China, Egyptul erau necivilizate la vremea respectiva…le lipsea un rabin sa le zica cum ii omoara dumnezeul adevarat pe toti oamenii, dindu-le un potop dragut, ca prea erau nespalati.

Salut 13-08-2013 - 16:16

@ tomi

Pentru ca faci tu economie, pe partea cealalta:
=====================
„tomi
13-08-2013 at 16:05
Antibasistul
[….]

DE CE NU PUI ZECE DE I CA SA FI MAI CONVINGATOR !!”
=======================

Mda,

„…CA SA FI MAI CONVINGATOR”

„…SA FI MAI „

„…SA FI „

=================

Si totusi, Ji-Danizatii astia te tin de sef, prostalane! Iti dai seama cum sunt ei?

Salut 13-08-2013 - 18:47

Bravo. Ma si citezi, nu numai ca iti inspir visele. Baga la cap.

….Ma rog…cap.

Salut 14-08-2013 - 01:02

Si pentru ca tot aduse vorba tomi de sobolani care au fraudat omenirea, precum acesti Einstein sau Wiesel, iata ca „avem si noi falitii nostri”: e drept ca mai putin cunoscuti, dar care, totusi, respecta buna traditie de hotie ji-daneasca.

Unul dintre ei e Nicolae Cajal.

De cand am scris ultima data despre el, Wiki a devenit suspect de retinuta in a prezenta date biografice despre acest impostor, dar, avem norocul de a fi salvati de …. vanitatea ji-daneasca (aceiasi care il face pe tomi ridicol la fiecare postare).
Deci, desi din Wiki au disparut datele cu privire la studiile acestui Cajal, ele au ramas in … „Enciclopedia Ji-daneasca”. Iata ce scrie acolo:

„Cajal graduated as a doctor in medicine and pharmacy from the Faculty of Medicine at Bucharest University (1946)”

Cititi bine anul in care A ABSOLVIT facultatea de medicina: 1946

Adica, in anii de „crancen holocaust” in Romania (dupa spusele celuilalt sarlatan, Wiesel), acest evreu studia medicina la o facultate platita de stat.
Daca nici asta nu e persecutie, sa zica tomi!

Deci avem de-a face cu doua ipoteze: ori in Romania nu au existat NICI UN FEL DE PERSECUTII, ori, impostorul Cajal a obtinut un titlu prin frauda.

Trebuie sa admitem ca unele exagerari in privinta evreilor au fost in Romania acelor vremuri, majoritatea justificate de propriul lor comportament, de propria lor „fidelitate” fata de tara care le-a dat o paine ALBA, deci ipoteza nr 1 cade.
In concluzie, ramane doar varianta ca acest Cajal este o frauda, ceea ce reprezinta raspunsul corect la dilema „avem si noi falitii nostri?”

Ereticul 14-08-2013 - 01:31

Domnule Salut,
Detin in arhiva personala o multime de contracte de vanzare cumparare din perioada 1943 – 1944 privind proprietati ovreiesti (case si terenuri) din Regat (Bucuresti in mod special), translatate (vandute) intre ei. Adica de la un ovreu catre alt ovreu sau alti ovrei, nu catre romani.
Evident ca la momentul potrivit mi-am pus si eu intrebarea cum de in acei ani, cand teoria oficiala sustine ca ovreii erau persecutati, nu apar acte de vanzare cumparare intre ovrei (vanzatori) si romani (cumparatori). Raspunsul pe care mi l-am dat este simplu: cel putin o parte dintre ovrei nu s-a simtit in acei ani nici amenintata si nici persecutata.
Am si doua cazuri in care ovreii s-au „faultat” intre ei si si-au vandut proprietatile in procent de 125%, dar despre asta am sa povestesc cu alta ocazie, atunci cand colegii nostri de forum de rit mozaic se vor obraznici peste masura 😉

salut 14-08-2013 - 02:00

Pacat ca nu suntem mai uniti in a raspunde marlaniilor cu care astia ne otravesc tara. Fata de ei, deosebirea e ca nu trebuie sa inventam nimic, doar sa avem curajul/puterea de a le devoala faptele. Trebuie sa recunosc ca si ei fac o treaba buna. Ca romani, suntem un pic inconsecventi, dar ei se straduie sa ne tina pe directie. Chiar le multumesc cateodata.:-)
Pe de alta parte, ma distreaza enorm cand se straduie sa arunce kk pe ventilator, ca si recenta polemica despre „stiinta” lui Einstein, despre ” supravietuitorul” Wiesel, etc.

Ereticul 14-08-2013 - 02:08

” doar sa avem curajul/puterea de a le devoala faptele”

Curajul il avem, cu puterea stam mai prost, pentru ca inca nu avem la dispozitie decat o mica parte din mijloacele lor de propaganda / publicitate. Dar accesul unei mase din ce in ce mai largi a populatiei la internet, combinat cu posibilitatea ca aproape oricine sa poata sa-si creeze macar un blog, ne apropie simtitor de fortele lor.

Ereticul 14-08-2013 - 02:09

” doar sa avem curajul/puterea de a le devoala faptele”

Curajul il avem, cu puterea stam mai prost, pentru ca inca nu avem la dispozitie decat o mica parte din mijloacele lor de propaganda / publicitate. Dar accesul unei mase din ce in ce mai largi a pop.ulatiei la internet, combinat cu posibilitatea ca aproape oricine sa poata sa-si creeze macar un blog, ne apropie simtitor de fortele lor.

ciufulici 14-08-2013 - 03:00

Domnule Ereticul, sufletul Capitanului ne ocroteste si intervine in fata sferelor ceresti pentru propasirea miscarii.
Victoria ne este la indemana, sa luptam si sa invingem dar!

tomi 14-08-2013 - 12:12

salut
14-08-2013 at 02:00 Pacat ca nu suntem mai uniti in a raspunde marlaniilor cu care astia ne otravesc tara.
============
Cu voia bunului Dumnezeu, veti fi uniti in moarte si asta cit de curind. De otravit bestii veninoase ca voi imbecililor este foarte greu, inca nu s-a gasit otrava care sa va dea cu kurul in sus. Implineasca-se visul vostru de unire, alinierea si mars in mortii ma-melor voastre, tu’va crucea si anafura voastra de legionari impotenti.

Antibasistul 14-08-2013 - 12:38

Tovarase evreu Tomi, de cite ori iți citesc sceleratele tale comentarii imi dau seama ce monstrii ingrozitori au fost bestiile nebune de comisari evrei bolsevici, in URSS!
Ei AU CREAT Marele Holocaust Rosu in care au fost ucisi 120 000 000 de nevrei, in lumea comunista!

tomi 14-08-2013 - 15:27

Tovarase Antibasistul, de cite ori vad postarile tale ma intreb cum pot autoritatile sau forurile medicale romane sa lase in libertate un asa imbecil periculos ca tine.

Antibasistul 14-08-2013 - 15:43

TOVARASE TOMI, in Iad vei arde, VESNIC, tu si tovarasii tai EVREI comisarii sovietici care au terorizat si ucis in lumea comunista 120 000 000 de neevrei!!!!!!!!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult