Acasa Actualitate-InternaSocial Întâlnire între sindicalişti şi conducerea MAI

Întâlnire între sindicalişti şi conducerea MAI

scris de M.A.
3 afisari

Şeful Departamentului juridic al SCMD, Pavel Ambraham, a declarat, vineri, înaintea discuţiilor dintre membrii sindicatelor şi conducerea Ministerul Administraţiei şi Internelor că speră ca acest dialog să ducă la o soluţie, astfel încât să nu fie disponibilizaţi 10.000 de angajaţi ai instituţiei.

Mitingul politistilor

Generalul locotenent (r) Pavel Abraham, şeful departamentului juridic al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Retragere şi în Rezervă (SCMD), a apreciat că aceste discuţii reprezintă o normalizare a relaţiei dintre structurile poliţieneşti şi conducerea MAI, transmite Mediafax. El a spus că toţi participanţii la întâlnire pornesc cu speranţă că vor găsi soluţii la problemele existente şi că se va găsi o alternativă la disponibilizarea unui număr atât de mare de angajaţi.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şeful Poliţiei Române Liviu Popa şi alţi oficiali din conducerea MAI discută, vineri dimineaţă, cu liderii sindicatelor din poliţie pe tema reducerii veniturilor salariale şi a disponibilizării angajaţilor. Traian Igaş a declarat, miercuri, la Senat, că angajaţii din MAI care vor fi disponibilizaţi nu vor primi salarii compensatorii, întrucât situaţia economică nu o permite. Igaş a afirmat că disponibilizaţii din MAI vor primi exact aceleaşi ajutoare sociale ca orice angajat care îşi pierde locul de muncă. În plus, ministrul Administraţiei şi Internelor a adăugat că cei care urmează să fie disponibilizaţi vor beneficia de cursuri de reconversie profesională.

Ministrul a precizat că numărul celor care vor pleca din MAI este de 10.000, disponibilizările urmând să aibă loc în următoarele două luni. El a precizat că există bază legală pentru a face aceste restructurări şi că vor fi emise şi o serie de hotărâri de Guvern pentru „a ajuta toată acţiunea”. Igaş a mai spus că, „după cum este firesc”, va pleca un număr important de angajaţi din Aparatul Central, fiind pentru prima oară după 1989 când numărul acestora va coborî sub o mie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult