Întrerupere temporară a emiterii de permise de conducere | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaSocial Întrerupere temporară a emiterii de permise de conducere

Întrerupere temporară a emiterii de permise de conducere

scris de M.A.
1 afisari

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelora anunţă că, în luna octombrie, a demarat etapele de punere în funcţiune a unor aplicaţii informatice necesare modernizării Sistemului naţional de emitere şi evidenţă a permiselor de conducere. Din acest motiv, se va întrerupe temporar emiterea de permise de conducere, certificate de înmatriculare şi plăci cu numere de înmatriculare.

Întrerupere temporară a emiterii de permise de conducere

Întrerupere temporară a emiterii de permise de conducere

Prima fază se va încheia până la sfârşitul acestui an. Un prim beneficiu constă în simplificarea formalităţilor necesare preschimbării permiselor de conducere. În acest sens, se va elimina necesitatea procurării şi completării de către cetăţeni a formularelor aferente, care vor fi tipărite direct la ghişeele de primire a documentelor, în sistem informatic, prcizează sursa citată.

De asemenea, într-o etapă viitoare va fi posibilă şi încasarea contravalorii documentelor emise, la ghişeele serviciilor publice comunitare judeţene de profil. Gradul de complexitate şi volumul operaţiunilor informatice necesare modernizării, precum şi asigurarea corectitudinii preluării bazelor de date deja existente presupune întreruperi ale fluxurilor unor activităţi.

Astfel, în zilele de vineri, 19 octombrie, şi luni, 22 octombrie, nu se vor putea emite/confecţiona: permise de conducere sau dovezi înlocuitoare ale acestora; certificate de înmatriculare sau dovezi înlocuitoare ale acestora; autorizaţii provizorii de circulaţie; plăci cu numere de înmatriculare;

Totodată, în aceste zile nu se va putea susţine proba teoretică în vederea obţinerii permisului de conducere. Activitatea de examinare la proba practică se va derula conform programărilor. Modernizarea în totalitate a Sistemului informatic naţional se va finaliza în primul semestru al anului viitor, când vor fi puse în funcţiune şi aplicaţiile referitoare la evidenţa vehiculelor înmatriculate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult