Acasa Actualitate-InternaSocial Inundaţii. Câte persoane au fost evacuate în judeţul Galaţi

Inundaţii. Câte persoane au fost evacuate în judeţul Galaţi

scris de C.P.
10 afisari

Miniştrii Mircea Duşa şi Dan Nica au coordonat, duminică, şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Judeţul Galaţi, după care au plecat în judeţ, pentru a inspecta zonele grav afectate de inundaţii.

Inundațiile au fǎcut ravagii la Galați. Opt persoane au murit

Inundațiile au fǎcut ravagii la Galați

În cursul şedinţei, miniştrii s-au interesat, punctual, de toate problemele curente: sursele de apă şi mâncare pentru sinistraţi, locurile de cazare ale acestora, dar şi starea şcolilor şi a stării de sănătate a populaţiei.  Potrivit ministrului Apărării, Mircea Duşa, duminică urmează să se distribuite, în judeţ, cele 1.000 de paturi aduse noaptea trecută de un convoi al MAPN. Tot în cursul acestei zile, va continua distribuţia de alimente şi de apă pentru sinistraţi, dar şi montarea locuinţelor modulare, operaţiune începută de sâmbătă. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, maior Eugen Chiriţă, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, că în urma actualizării datelor, numărul persoanelor evacuate din cauza inundaţiilor a ajuns la 6.901, iar 39 de localităţi sunt afectate dintre care 24 grav. Chiriţă a adăugat că 1.753 de locuinţe şi 1.696 de curţi şi grădini sunt inundate, iar 35 de case sunt distruse.
Un drum naţional este afectat – DN 25 Galaţi-Tecuci – şi rămâne blocat traficul feroviar pe ruta Galaţi-Târgu Bujor, deoarece la intrarea în oraşul Târgu Bujor terasamentul a fost afectat, după ce un tren a deraiat vineri. Alte 11 drumuri judeţene şi cinci comunale sunt afectate, dar şi 463 de poduri şi podeţe. Apa a inundat şi peste 3.000 hectare de terenuri agricole.
În zonele calamitate lucrează peste 1.300 lucrători MAI şi MapN.

1 comentariu

Contra 16-09-2013 - 13:15

Ati auzit ce porcarii a spus Banciu la B1 TV? Cat venin! Dupa ce ca indeamna la uciderea (nu eutanasierea cainilor) pe strazi in ziua mare(si asta in fiecare seara) si-a mai si batut joc de bietii sinistrati din jud. Galati. Poate ca si eu am gandit negativ despre fostii sinistrati care aveau niste prapadenii de case chiar in buza apei, dar galatenii aveau gospodarii adevarate si au fost victimele unei ruperi de nori. A mai si ras de asa zisa limba lata moldoveneasca! Chiar nu era cazul! O putea face dupa ultimele alegeri!
Pe el nu-l mai sanctioneaza audiovizualul! Nici Divinitatea!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS