Acasa Actualitate-InternaSocial Inundatii in estul si centrul Romaniei

Inundatii in estul si centrul Romaniei

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Mii de gospodarii au fost inundate, iar circulatia a fost ingreunata pe mai multe drumuri nationale si judetene in urma precipitatiilor abundente din ultima perioada, transmite Agerpres.


Peste 250 de case sunt izolate in zona comunei sucevene Boroia, dupa ploile torentiale cazute in ultimele 24 de ore. Seful ISU Suceava, Ion Burlui, a informat, duminica, despre faptul ca au fost rupte doua drumuri comunale pe mai multe zeci de metri, dar si un pod, din cauza alunecarilor de teren si a apelor involburate provocate de ploile torentiale. Se lucreaza cu utilaje grele la dezafectare. Nu au fost inundate case, ci doar curti si gospodarii. Se actioneaza, in prezent, si in zona comunei Ulma, unde digul de protectie al raului Suceava a fost rupt si a fost inundat drumul judetean. 

Aproape 1.000 de gospodarii din satul Slobozia, orasul Roslov, au fost inundate dupa ce raul Cracau a iesit din matca duminica dimineata. Tot ca urmare a precipitatiilor abundente 30 de case din anexa Valeni a municipiului Piatra Neamt au fost si ele inundate. Drumul Judetean care face legatura intre localitatile Caciulesti si Girov a fost blocat, dupa ce un pod aflat pe aceasta ruta s-a surpat ca urmare a viiturilor. in judet nu a fost inregistrata nicio victima. Detasamentele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Neamt se afla comasate in orasul Roslov, cel mai greu afectat de inundatii. 

Sute de case si gospodarii din zece localitati harghitene sunt afectate de inundatii, pompierii si localnicii intervenind pentru a inlatura stricaciunile produse de ape.
Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Harghita, apele iesite din matca ale unor parauri sau torentii veniti de pe versanti au intrat in 429 de gospodarii, subsoluri sau anexe gospodaresti din localitatile Luca de Sus, Luna de Jos, Mihaileni, Nadejdea, Vacaresti, Santimbru, Martinis, Atid, Siculeni si Ocland.

De asemenea, 80 de fantani din localitatea Nadejdea au fost inundate, precum si peste 120 de hectare teren arabil din Atid si Siculeni. Mai multe podete au fost luate de ape si cateva drumuri comunale sau judetene au fost afectate de inundatii. Doua sate din comuna Lunca de Jos sunt in continuare nealimentate cu energie electrica din cauza apelor care au slabit terasamentul caii ferate, circulatia feroviara intre Siculeni si Adjud este intrerupta, traficul trenurilor fiind deviat catre Brasov. Conform sursei citate, ramane blocat si DN11B intre Cozmeni si Targu Secuiesc, din cauza apelor venite de pe versanti. Circulatia este dirijata prin Vaile Tusnad. Prefectul Harghitei Ladanyi Laszlo a declarat ca situatia este sub control iar pompierii si voluntarii de la comitetele locale ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta sunt in alerta si intervin acolo unde este nevoie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult