Acasa Actualitate-InternaSocial Invatamantul obligatoriu va fi de 10 ani, clasa a IX-a trece la gimnaziu

Invatamantul obligatoriu va fi de 10 ani, clasa a IX-a trece la gimnaziu

scris de Ziua Veche
2 afisari

Potrivit proiectului legii educatiei, invatamantul obligatoriu va dura zece ani, iar clasa a IX-a va trece de la liceu la gimnaziu. Aceasta va duce la scaderea abandonului scolar cu 20%, a anuntat, miercuri, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.


 
‘’Vom analiza situatiile in care anumite scoli generale, din lipsa de spatiu, nu vor putea prelua, pentru invatamantul gimnazial, clasele a IX-a. Nu se pune problema pregatirii profesorilor, intrucat cei din liceu si cei din scoala generala au aceeasi pregatire”, a spus Daniel Funeriu, citat de Mediafax. Potrivit ministrului, aceasta prevedere va fi binevenita mai ales pentru invatamantul rural, pentru ca elevii vor invata inca un an la ei acasa si nu vor fi nevoiti sa plece, la numai 14 ani, la mare distanta de domiciliu. Funeriu a precizat ca proiectul legii Educatiei este aproape gata, aflandu-se in stadiul ultimelor verificari.”Documentul va fi inaintat pentru o prima lectura in Guvern, dupa care va urma o luna in care vor avea loc dezbateri publice reale pe marginea acestui document”, a mai spus Funeriu. El a precizat ca vor fi consultate pe rand, organizatiile de parinti, de studenti, de elevi, mediul de afaceri, formatiunile sindicale, dar si reprezentanti ai ambasadelor tarilor UE in Romania, intrucat invatamantul national trebuie coroborat cu cel din tarile UE. „Aceasta noua lege a educatiei reprezinta o optiune politica majora. Este o lege care trebuie sa dea stabilitate si predictibilitate sistemului invatamantului”, a mai spus Funeriu.

0 comentariu

usla 08-07-2010 - 19:27

Frumoasa fata ! Daca e si desteapta, ceea ce este foarte posibil, sigur nu este vina ei ca a picat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult