Acasa Actualitate-InternaSocial Învăţăturile lui Vanghelie pentru copiii romi din Ferentari

Învăţăturile lui Vanghelie pentru copiii romi din Ferentari

scris de D.P.
5 afisari

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a vizitat, vineri, împreună cu vicepreşedintele grupului socialist din PE, Hannes Swoboda, o grădiniţă şi o şcoală din cartierul Ferentari, el prezentându-i oficialului european proiectele pe care le desfăşoară în ceea ce priveşte copiii romi.

Invataturile lui Vanghelie pentru copiii romi din Ferentari„Încercăm să avem sprijinul vicepreşedintelui Swoboda pentru a obţine bani europeni – acum vrem să dovedim ce am reuşit să facem – şi ca să ne susţină ca administraţia locală să fie inclusă în viitoarea strategie. Sunt cu paşi mărunţi. Nimic nu se poate face rapid”, le-a spus Vanghelie jurnaliştilor, potrivit Mediafax, în faţa grădiniţei de copii nr. 54 „Mihai Eminescu” de pe Calea Ferentari.

După vizitarea grădiniţei, un ansamblu de copii romi preşcolari, în costume tradiţionale, a prezentat un dans specific, după care au purtat un dialog cu oaspeţii lor.

Vanghelie s-a împrietenit repede cu copiii, care ştiau că este primar.

„A venit aici cu domnul Swoboda să ne ajute – e un om foarte important – să schimbăm puţin faţa cartierului ăsta al nostru. Să rămână aşa, că suntem cei mai buni la bătaie, da? Avem cele mai frumoase fete, dar să schimbăm puţin zona, un pic, să nu mai zică cei de la presă că, dacă vin aici pe la noi, rămân fără inel, da? Că nu e aşa. Când vin, le dăm cadou un inel sau un ceas numai pentru faptul că au trecut pe la noi prin cartier, da? Şi dacă ne supără îi şi batem! Dar doar dacă ne supără!”, le-a spus Vanghelie râzând copiilor.

După vizitarea grădiniţei, cei doi politicieni au vizitat şi şcoala nr. 135 tot din prelungirea Ferentari, unde un vizitat sălile de clasă şi au vizionat, de asemenea, un mini-spectacol al copiilor.

După spectacol, unul dintre copii a venit să-i ceară lui Vanghelie un autograf, dându-i un caiet de-al său. În condiiţiile în care liderul PSD Bucureşti a scris un timp îndelungat, un ziarist l-a întrebat dacă s-a apucat să-i facă temele copilului.

„Oamenii inteligenţi au semnături complicate”, a replicat Vanghelie, contiuând să scrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult