Acasa Actualitate-InternaSocial Inventarul lui Nastase

Inventarul lui Nastase

scris de Ziua Veche
8 afisari

 

Adrian Nastase, presedintele Consiliului National al PSD si aspirant nedeclarat oficial al fotoliului de presedinte al social-democratilor, face un inventar nemilos al esecurilor partidului, respectiv al liderilor acestuia.
„PSD a pierdut pe toate fronturile”, este concluzia fostului premier, care adauga: „In nici un tip de alegeri nu au reusit o evolutie pozitiva, in afara europarlamentarelor, unde am reusit sa recuperam ceva dupa minimul din 2007”. Fostul premier PSD avertizeaza: „Comparativ cu 2004, electoratul nostru s-a redus cu peste 1 milion de votanti. Din masa de circa 10 milioane de electori care se prezintă la urne, acestia reprezinta circa 10%!”. Adrian Nastase inventariza pierderile: „Fata de 2004, in 2008 am pierdut 654 de primari”; fata de 2004, in 2008 am pierdut 2853 de posturi de consilieri locali; fata de 2004, in 2008 am pierdut la votul politic 91 de conslieri judeteni; la inceputul acestui an constatam ca lista noastra de deputati este are un deficit de 8 oameni fata de 2004 si de 12 fata de rezultatul alegerilor din 2008.” Declinul nostru din ultimii ani a fost foarte vizibil si la alegerile prezidentiale, constata liderul PSD.

Pacatele conducerii

Fostul prim-mistru face puncteaza in final o serie de pacate de care se face vinovata conducerea social-democrata: slabirea masiva a fiefurilor PSD nu a fost dublata de o consolidare pe zonele mai putin favorabile; PSD este inca dependent de votul traditional, asupra caruia se exercita presiuni din ce in ce mai mari din partea dreptei (sau chiar doar a PDL); este de asteptat ca PDL sa continue ofensiva, mai ales ca concurenta pe care o face in fiefurile PSD este din ce în ce mai acerba; la nivel national PNL poate fi aliatul PSD in incercarea de a ataca pe doua fronturi spatiul castigat de PD-L; PSD trebuie sa se mobilizeze exemplar atat pentru a recuceri zonele traditionale, cat si pentru a incerca sa. Adrian Nastase isi incheie inventarul intreband: „Suntem pusi în fata unei dileme: unde ne vom concentra resursele pentru a reusi, intr-o prima etapa, sa rezistam forcingului la care ne va supune PDL cat de curand? Vom continua sa ne dispersam energiile in conflicte interne care sunt atat de „convenabile” adversarilor nostri?”

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult