Acasa Actualitate-InternaSocial Învăţătoarea din Caracal începe să mănânce

Învăţătoarea din Caracal începe să mănânce

scris de Ziua Veche
2 afisari

Cristiana Anghel a renunţat luni la greva foamei, după 70 de zile în care nu a mâncat nimic. Ea a spus luni, într-o conferinţă de presă, că a refuzat să vină cu un discurs pregătit. Învăţătoarea a vorbit mai întâi despre precedentul protest, din perioada Guvernului Tăriceanu, când a stat 38 de zile în greva foamei, pentru o altă cauză. Ea a ţinut să sublinieze că nici atunci, nici acum nu a protestat pentru că vrea bani.


„Problemea este de egalitate”, a spus Cristiana Anghel, citată de Antena3.ro. „Pe vremea guvernului liberal sau în acel guvern se găseau creştini, în sensul de a crede în Dumnezeu. Protestul a durat atunci 38 de zile, din ziua 28 eu ştiam că problema va fi soluţionată„.

„Pe 24 august am început acest protest. Am recunoscut şi n-am nimic de ascuns, a pornit dintr-o chestiune mercantilă, pur şi simplu am dorit să mi se aplice mie legea. A durat 10-12 zile. (…) În momentul în care am început să trimit semnale că sunt în această formă de protest către instituţiile statului, deja am adaugat un paragraf în care spuneam că lupt pentru toate cadrele didactice care sunt umilite, călcate în picioare şi nu merită acest lucru”, a explicat învăţătoarea.

„Am pornit şi am vrut să se aplice legea, legea 221, pe care domul preşedinte a promulgat-o, şi care la un moment dat s-a şi lăudat cu acest fapt. A ieşit la un moment dat pe post şi a spus că România nu ar fi un stat de drept dacă nu aplică această lege. Nu s-a aplicat nici acum, deci nu suntem un stat de drept”, a continuat Cristiana Anghel.

Cristiana Anghel a fost învăţătoare timp de 36 de ani.

0 comentariu

tomescu 29-07-2010 - 17:30

dar citi au mai ramas romani si citi s-au vandut pentru un pumn de bani? citi au mai ramas ca sa se destepte? (e mai greu cu prostii, sa se destepte prosti e mai complicat decat se crede, experienta bate teoria parca e lozinca lor)

ion 29-07-2010 - 18:00

Unde au fost Presedintele ,Prim-ministrul,Presedintii camerelor parlamentare,liderii partidelor politice? Ziua drapelului si imnului national este a armatei sau a intregii natiuni? Acesta este respectul fata de simbolurile tarii. Pentru asta ar trebui cu totii schimbati din functii.Sa le fie rusine.

cip. 06-08-2010 - 09:05

Intradevar , acesta este Imnul national. ,, DESTEAPTA-TE ROMANE ” Oare cind ne vom destepta din acest somn prelungit ?

Contele Monte Cristo 19-08-2010 - 22:54

Va Fi Atacată România?
Mediatizarea din Rusia pe tema spionului Român e de rău augur!
Demonstrează că Putin urmăreşte ceva. Posbil vrea să se răzbune pe Băsescu pentru că l-a înfruntat în Moldova şi de aceea acum urmăreste amplificarea zâzaniei pentru a urma „modelul” Georgian asemenea. Şi astfel ar începe un al III-lea Razboi Mondial. Biblicii Gog si Magog s-ar putea traduce prin Geţi si MasaGeţi, adică prin Români şi Ruşi care s-ar putea încăiera acum în Moldova-Basarabia. Pentru că armata a 14-a din Transnistria va ataca Republica Moldova, iar România ar interveni în apărearea Moldovei. Astfel războiul ar deveni de neoprit: Putin va înainta din Orgoliu Rusesc, iar românii nu se vor putea retrage şi abandona Moldova ca în 1940… deci conflagraţia s-ar acutiza… Polonia, Georgia, Balticii sunt ţări care ştiu cu cine au de-a face în cazul Rusiei şi nu ar vedea cu ochi buni atacul rusesc, mai ales Georgia păţită… deci, nu trebuie să privim acest scenariu ca „imposibil”, ci ca unul care înca poate fi Prevenit!
http://politicom.moldova.org/news/rusii-fac-scenarii-pentru-dezmembrarea-romaniei-200688-rom.html
http://www.basarabeni.ro/stiri.php?action=read&pagina=239

http://www.youtube.com/watch?v=MvXyGQF2txE

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult